Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

20 Nisan 2024, 08:24:22

Login with username, password and session length
Üyeler
  • Toplam Üye: 4,264
  • Latest: Elçin
Stats
  • Toplam İleti: 8,824
  • Toplam Konu: 4,365
  • Online today: 90
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 74
Total: 74

adli sicil kaydının silinmesi

Başlatan HIDIR, 12 Kasım 2010, 03:00:13

« önceki - sonraki »

HIDIR

SUÇ TARIHI :13 / 07 /2005
KESINLEME TARIHI:16 /04 /2009
UYGULANAN KANUN MADDESI:5237 S TCK 86/2,62,52/2,52/4
BU SUCLARDAN DOLAYI PARA CEZASINA CARPTIRILDIM VE ODEDIM IS ICIN BENDEN ADLI SICIL KAYDI ISTEDIELR SICILIM CIKTI BU SICILI NASIL SILDIRRIM BANA BU KONUDA YARDIMCI OLURMSUNUZ SIMDIDEN TESKKURLER..

Avukat

Merhabalar. 5352 Sayılı Adli Sicil Kanunu'nun konuya ilişkin hükümleri aşağıdadır:

    ADLÎ SİCİL BİLGİLERİNİN SİLİNMESİ
   
     Madde 9 - (1) Adlî sicildeki bilgiler;
   
    a) Cezanın veya güvenlik tedbirinin infazının tamamlanması,
   
    b) Ceza mahkûmiyetini bütün sonuçlarıyla ortadan kaldıran şikayetten vazgeçme veya etkin pişmanlık,
   
    c) Ceza zamanaşımının dolması,
   
    d) Genel af,
   
    Halinde Adlî Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğünce silinerek, arşiv kaydına alınır.
   
    (2) Adlî sicil bilgileri, ilgilinin ölümü üzerine tamamen silinir.
   
    (3) Türk vatandaşları hakkında yabancı mahkemelerce verilmiş olup 4 üncü Maddenin birinci fıkrasının (f) bendine göre adlî sicile kaydedilen hürriyeti bağlayıcı cezaya mahkûmiyet hükümleri, kesinleştiği tarihten itibaren mahkûmiyet kararında belirtilen sürenin geçmesiyle, Adlî Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğünce adlî sicil kayıtlarından çıkartılarak arşiv kaydına alınır. Adlî para cezasına mahkûmiyet hükümleri ile cezanın ertelenmesine ilişkin hükümler, adlî sicil kaydına alınmadan doğrudan arşive kaydedilir.

    ADLÎ SİCİL VE ARŞİV BİLGİLERİNİN SİLİNMESİ
   
     Madde 12 - (1) Arşiv bilgileri, ilgilinin ölümü üzerine ve her halde kaydın girildiği tarihten itibaren seksen yılın geçmesiyle tamamen silinir.
   
    (2) Fiilin kanunla suç olmaktan çıkarılması halinde, bu suçtan mahkûmiyete ilişkin adlî sicil ve arşiv kayıtları, talep aranmaksızın tamamen silinir.
   
    (3) Kanun yararına bozma veya yargılamanın yenilenmesi sonucunda verilen beraat veya ceza verilmesine yer olmadığı kararının kesinleşmesi halinde, önceki mahkûmiyet kararına ilişkin adlî sicil ve arşiv kaydı tamamen silinir.



Aleyhinize hükmedilen adli para cezasını ödediğiniz için adli sicil kaydınız, Adlî Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğünce sizin bu konuyla ilgili müracaatınıza gerek kalmadan kendiliğinden (re'sen) silinerek arşiv kaydına alınması gerekirdi. Bu yapıldığında, özel iş için adli sicil kaydı istendiğinde sabıkasız görünecek ama bazı kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilgili işlerde ise arşiv kaydınız görünecektir. Adlî Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü bu zamana kadar adli sicil kaydınızı silmediğine göre, adli sicil kaydınızın silinmesi için bu kuruma müracaat etmeniz faydalı olacaktır. Kuruma faksla da müracaat edebilirsiniz. Müracaatınız üzerine adli sicil kaydınız silinerek arşiv kaydına dönüştürülecektir. Kurumun iletişim bilgileri aşağıdadır. Kolay gelsin...

Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü
http://www.adlisicil.adalet.gov.tr/
Telefon: 0312 431 61 20
Faks: 0312 435 09 29
E-Posta: bilgiedinme@adalet.gov.tr
Adresi: Tuna Caddesi No:10 Yenişehir 06100 Çankaya-ANKARA

Sİvas


Aleyhinize hükmedilen adli para cezasını ödediğiniz için adli sicil kaydınız, Adlî Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğünce sizin bu konuyla ilgili müracaatınıza gerek kalmadan kendiliğinden (re'sen) silinerek arşiv kaydına alınması gerekirdi. Bu yapıldığında, özel iş için adli sicil kaydı istendiğinde sabıkasız görünecek ama bazı kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilgili işlerde ise arşiv kaydınız görünecektir. Adlî Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü bu zamana kadar adli sicil kaydınızı silmediğine göre, adli sicil kaydınızın silinmesi için bu kuruma müracaat etmeniz faydalı olacaktır. Kuruma faksla da müracaat edebilirsiniz. Müracaatınız üzerine adli sicil kaydınız silinerek arşiv kaydına dönüştürülecektir.       

yusuf bey benimde böyle bir durumum var benim adliyeden aldığım adli sicil kaydımda adli sicil kaydı yoktur ve adli sicil arşiv kaydı yoktur diyor  ama benim mahkemeye çıkıp yüz kızartıcı bir suçum var. Hakim bu mahkemede bana bu cezanı şimdi vermiyorum eğer 3 yıl içinde bir daha suç işlersen cezanı uygularım dedi ve para cezası geldi ama hala ödemedim ve aradan 5 yıl geçti ve ben hiçbir suça bulaşmadım. Bu benim kpss ile atandığım bir kurumda çalışmama engel midir? yardımlarınızı bekliyorum iyi bayramlar.