Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

23 Nisan 2024, 19:25:05

Login with username, password and session length
Üyeler
  • Toplam Üye: 4,264
  • Latest: Elçin
Stats
  • Toplam İleti: 8,824
  • Toplam Konu: 4,365
  • Online today: 92
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 78
Total: 78

Hukuk okuyorum açıköğretimde hangi bölümü okusam ?

Başlatan Mert1991, 03 Aralık 2010, 00:16:07

« önceki - sonraki »

Mert1991

Ben 1. sınıf hukuk öğrencisiyim. Benim mesleğime bir katkısı olması amacıyla açık öğretime kayıt yaptırmayı düşünüyorum. Ama hukukçunun eğitimime ilave olarak ve mesleğime katkı sağlayacak hangi bölümü seçmeliyim acaba yorumlarınızı bekliyorum.

mcatakan

Merhabalar,
Hukuk Fakültesinden mezun olan kişilerin çalışabileceği alanlar bir hayli fazla. Hem özel sektörde hemde kamu alanında geniş iş yelpazesinden seçeceğiniz mesleğe göre kendinizi geliştirmeniz ve ikinci bir üniversiteyi okumanızda fayda var.
Örneğin kaymakam olmak gibi bir düşünceniz varsa benim tavsiyem "kamu yönetimi" okumanız yönündedir. Bu sayede meslek hakkında daha fazla bilgi ve donanıma sahip olmuş olursunuz. (Bu arada kamu yönetimi bölümünde bir hayli hukuk dersinin olduğunu ve bu sayede dersleri kolayca verebileceğinizi göz önünde bulundurun.)
Düşünceniz şirket avukatlığı veya vergi hukukunda uzmanlaşmış bir avukat olmaksa; Muhasebe veya muhasebe derslerinin yoğun olduğu bir bölümde okumanızı tavsiye ederim. Bu sayede şirketlerin ihtiyacı olan ve hukuk fakültesinde pekte değinilmeyen ve/veya yüzeysel geçilen dersleri etraflıca öğrenir, mesleğinizde bir adım öne geçersiniz.
Şayet büyük avukatlık ortaklıkları/büroları veya şirket/holdinglerin hukuk departmanlarında çalışmak istiyorsanız hangi bölüm olursa olsun mutlaka ikinci üniversiteyi (açıköğretim bile olsa) okuyun. İşletme, iktisat vs bölümünüz ne olursa olsun bu CV'nizde yer alan önemli "tercih sebepleri"nden olacaktır.

Mert1991


Avukat

Merhabalar. Ben de yukarıdaki değerlendirmeye aynen katılmakla birlikte küçük bir ilave yapmak istiyorum: Bildiğiniz gibi günümüz iş hayatında eskiye kıyasla rekabet koşulları her sahada giderek ağırlaşıyor. Öte yandan ülkemiz her zamankinden daha fazla AB üyelik hedefine yakın duruyor. Globalleşen, vizelerin kaldırıldığı, uluslararası ticaretin ve turizmin sürekli geliştiği bir dünyada elbette bir yabancı dili, özellikle de İngilizce'yi (hukuk diline vakıf olacak şekilde) öğrenmek ve imkan dahilinde yurt dışında yüksek lisans yapmak da gelecek hedefleriniz açısından çok faydalı olacaktır diye düşünüyorum. Öğrenim hayatı, kişinin kendisini geliştirebilmesi için bir daha kolay kolay bulamayacağı kadar her yönüyle müsait bir dönem. İçinde bulunduğunuz bu dönemin elinizden geldiğince kıymetini bilin... Öğrenim hayatınızda başarılar dilerim...

Mert1991

Evet çok haklısınız. Benim de önceliklerim arasında bulunan bir şey ingilizce öğrenimi. Ocak ayında ingilizce kursuna yazılmayı düşünüyorum.

Açıköğretimden uluslararası ilişkiler okusam hukuk bölümüne, diğer açıköğretim bölümlerine kıyasla ne kadar faydası olur ben bunu öğrenmek istiyorum? Hukuk eğitimimin yanında uluslararası ilişkiler nasıl olur?
Değerli yorumlarını için TEŞEKKÜRLER....

mcatakan

Muhakkak yararı olacaktır; ancak söz ettiğiniz bölümden önlisans eğitim alarak tam bir fayda sağlamanız zor. Açıköğretimde yer alan diğer programlara yönelmenizde fayada var diye düşünüyorum.
Şayet uluslararası ilişkiler programında kararlıysanız bu bölümde -okulunuzun imkanlarıda elveriyorsa- çift anadal yapmanızı tavsiye ederim.

huqquqcu

Alıntı yapılan: Yıldız macin - 30 Aralık 2011, 03:39:53
Merhaba yazdıklarnızı okudumda dıkkatmı cekti gerck güzel düsùnyorsunz ama bnde bırsey sormak istyorum düz lise okumadn sadece açık ögretimden hukukçu olunabilır mi
normalde açıköğretimden adalet okursun sonra dgs ye girersin ordan da iyi puan alıp kontenjana girebilirsen hukuka girersinn bazı derslerden muaf olma ihtimali de var olmama ihtimali de o yüzdewn adalet okuyacaksan biraz zahmetli olur onu söyleyeyim.. sen en iyisi öss üzerinde direkt git hukuka.. benden demesi. bizim snıfta 4 kişi adalet çıkışlı dgs ile gelmiş. bazıları 1. sınıftan başlamış ..öyle yani. umarım yardımcı olabilmişimdir..