Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

19 Nisan 2024, 02:28:16

Login with username, password and session length
Üyeler
  • Toplam Üye: 4,264
  • Latest: Elçin
Stats
  • Toplam İleti: 8,820
  • Toplam Konu: 4,361
  • Online today: 92
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 70
Total: 70

Kadıköy Adliyesinde uzaktan kumanda görünümlü silahla duruşmada suikast!

Başlatan Avukat, 24 Aralık 2010, 10:15:55

« önceki - sonraki »

Avukat




X-Ray cihazından geçebilen uzaktan kumanda şeklindeki silahla Kadıköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gelen Hasan Çoköz,cinayet sanığı Mehmet Emin Soylu'yu gözünden yaraladı.

İçerenköy'deki Setüstü Otomotiv'e 15 Mart 2007'de gelen 4 kişi ile işyerinde bulunanlar arasında silahlı çatışma çıktı. Olayda Mehmet Şerif Şimşek hayatını kaybederken, Serkan Başmanav, Hakan Soylu ve Abdülrezzak Şimşek yaralandı. Şimşek'in yeğeni Erkan Şimşek de 30 Ağustos 2007'de başından 8 kurşunla vurularak öldürüldü. Mehmet Emin Soylu, Mehmet Şerif Şimşek'i öldürdüğü ve Abdülrezzak Şimşek'i yaraladığı iddiasıyla tutuklandı.
Soylu toplam 24 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay'ın kararı bozması üzerine yeniden yargılanmasına başlanan Soylu hakkında dün Kadıköy Adliyesi'nde 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada karar verilecekti.

Gözünü kaybetti
Dava görüldüğü sırada, dinleyiciler arasında bulunan Hasan Çoköz, anahtarlık görünümlü silahıyla jandarmalar arasında oturan Soylu'ya 2 el ateş etti. Kurşunlardan biri Soylu'nun sol gözüne isabet etti. Çoköz etkisiz hale getirilirken, Soylu hastaneye kaldırıldı. Soylu'nun gkaybettiği belirtilen göz bebeğinde 6.35 mm  kalibreli bir mermi çekirdeği bulundu.

'Pişman değilim'
Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen Çoköz, gazetecilere, "Benim ağabeyimi öldürdüler, ben de onları öldürdüm. Pişman değilim" dedi. Çoköz'ün saldırıyı ortağı Mehmet Şerif Şimşek ile Erkan Şimşek'in ölümünden Mehmet Emin Soylu'yu sorumlu tuttuğu için gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Çoköz'ün ifadesinde, "Beni Mehmet Şerif Şimşek yetiştirdi. İntikam almak ve onlara acı vermek için yaptım" dediği belirtildi.

Sinyal vermedi
Olayda kullanılan silahın otopark anahtarlığa benzer bir düzenek içine hazırlandığı, 2 mermi aldığı belirlendi. Silah,  Hâkim Nuh Hüseyin Köse ile Cumhuriyet savcıları nezaretinde adliye girişindeki X-Ray cihazından geçirildi. Cihaz sinyal vermedi. Köse, "Maalesef adliyelerimizde gelişmiş arama cihazları yok" dedi.

http://haber.mynet.com/detay/guncel/adliyede-inanilmaz-olay/547587