Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

20 Nisan 2024, 04:31:05

Login with username, password and session length
Üyeler
  • Toplam Üye: 4,264
  • Latest: Elçin
Stats
  • Toplam İleti: 8,824
  • Toplam Konu: 4,365
  • Online today: 90
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 70
Total: 70

temlik edilen dosyalar

Başlatan ahmetgurdere, 12 Ocak 2011, 11:24:30

« önceki - sonraki »

ahmetgurdere

iyi günler bir bankaya tüketici kredisi borcum vardı. fakat bu borç bir avukattaydı. avukat arabama maaşıma haciz kararı koydu. belli bir süre sonra dosya istanbulda bir firmaya dosyalar temlik edildi. ben artık ödemeyi dosyayı yeni devralan firmaya mı yapacağım ve haciz kararlarını dosyaları devralan yeni firma mı kaldıracak.

Avukat

Merhabalar. Temlik bir tür devir işlemidir. Temlikten sonra alacak temlik edenden temlik alana geçer. Bu işlemle artık eski alacaklının (yani alacağı temlik eden şirketin) bu alacakla ilgili hiçbir hak ve yetkisi kalmamış olur. Dolayısıyla siz elbette temlikten sonraki ödemelerinizi temlik alan şirkete yapmalısınız. Temlikten sonraki tüm işlemlerde artık muhatabınız temlik alan şirket olacaktır. Bu andan itibaren hacizleri de elbette temlik alan şirket kaldırabilir. Son olarak bir hususu hatırlatmak isterim: Uygulamada temlik işlemleri genellikle noterlerde yapılır ve yine noter aracılığıyla temlik borçlusuna bildirilir. Şayet size haricen bildirildiyse, gerçekten bir temlik işleminin yapılıp yapılmadığını araştırmanızı ve temlik eden eski alacaklının yazılı bildirimi olmadan temlik alan şirkete ödeme yapmamanızı tavsiye ederim. Kolay gelsin...



Önemli not: Çok kısıtlı ve yanıltıcı olabilecek açıklamalara istinaden yapılan yukarıdaki değerlendirmeler, bu bölümde yer alan konu/soru hakkında kişileri en temel düzeyde bilgilendirme amacına matuftur. Bu tür konular her yönden ayrıntılı bir inceleme/araştırma yapılmasını gerektirir ve bu da ancak profesyonel yardım ile mümkün olabilir. Bu sebeple haklarınızı en üst seviyede koruyup kullanabilmeniz ve herhangi bir hak kaybına maruz kalmamanız için bir avukatla anlaşmanızı ve avukatınızın yönlendirmeleri istikametinde hareket etmenizi tavsiye ediyorum.