Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

28 Mart 2024, 22:08:25

Login with username, password and session length
Üyeler
Stats
  • Toplam İleti: 8,818
  • Toplam Konu: 4,361
  • Online today: 115
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 84
Total: 84

Kanserin dostu şeker, düşmanı limon: Limon, kemoterapiden onbin kat daha güçlü

Başlatan kilimanjaro, 27 Temmuz 2009, 07:25:07

« önceki - sonraki »

kilimanjaro



Besinler doğru kullanıldığında meme kanserine karşı etkili silahlara dönüşüyor. Şeker ve şekerden yapılan tüm gıdalar kanseri tetikler ve kanserli hücreyi besler.

Memede fibrokisti olan kişilerde kafein ve çikolata fibrokistlerin çoğalmasına neden olabiliyor. Yapılan çalışmalarda ise meme kanserinde yeşil çayın riski azalttığı, limon içeriğindeki ellagic asit nedeniyle koruyucu, hastalığın ilerlemesinde durdurucu etkiye sahip olduğu bazı deneylerde görülmüştür.

--------------------------------------------------------------------------------

Kansere karşı savaşan besinler

* Ailenizde meme kanseri varsa özellikle tüketmeniz gereken iki besin vardır ki, bu besinler meme kanserinden sizi koruyacaktır. Soya yağı ve keten tohumu meme kanserinden korunmada özellikle fibrokistik memelerde kullanımı şiddetle önerilen iki besindir. Önemli nokta; meme kanseri olmuş kişide keten tohumu ve soya yağı önerilmemektedir.

* Limonu sadece salatalarınıza katmayıp, kabuğuyla yemeye çalışın. Bahsettiğimiz bu etken madde sadece limonda değil, özellikle yüksek oranda böğürtlen yapraklarında da bulunmaktadır. Limon kabukları ve böğürtlen yapraklarından yapacağınız bir bitki çayı hem keyifle içmenize hem de sizi meme kanserinden korumaya yardımcı olacaktır.

* Yeşil çay günümüzde yaygın olarak tüketilen mucize bir bitkidir. Etkisi polifenollerinden kaynaklanmaktadır. Yapılan çalışmalarda meme kanserinde yeşil çayın riski azalttığı görülmüştür. Güçlü antioksidan etkiye de sahip olan yeşil çayı günde en az dört fincan tüketmeye özen gösterin.

* Soğan ve sarımsak, yemeklerimizden eksik olmayan mucizevi iki besindir. Yüksek oranda selenyum ihtiva ederler.

* Her gün mutlaka 2 adet portakal tüketin, semizotu, brokoli, marulu sofranızdan eksik etmeyin.

* Balık ve tavuk tüketimi önerilmektedir. Bitkisel kaynaklı protein grubunda özellikle kuru baklagiller çok büyük önem taşır. Haftada 2-3 kez bezelye, kuru fasulye, nohut ve mercimek tüketilmelidir.

--------------------------------------------------------------------------------

Doğru pişirme tekniği kansere karşı koruyor

* Besinlerin tütsülenmesi, tuzlanması gibi işlemler ve nitrit-nitrat gibi maddelerin katılması ile besinlerde güçlü kanserojen etki göstermektedirler.

* Besinlerin aşırı saflaştırılması, kanserden koruyan lifli kısmın yok olmasına neden olmaktadır. Örneğin; buğdayın rafine edilişi ve unun değersiz kısmının kalışı, yarardan çok zararlı bir etki göstermektedir.

* Hatalı pişirme yöntemleri, özellikle kızartma, mangal, barbekü gibi yöntemler besinlerde kanserojen maddelerin oluşmasına neden olur. Sebzelerin aşırı sıcaklıkta uzun süre pişirilmesi yararlı mineral ve vitaminlerin kaybıyla sonuçlanmaktadır.

* Sebzeleri ve meyveleri doğradıktan sonra uzun süre bekletmek çok yararlı olan C, A ve B vitaminlerinin kaybına neden olmaktadır.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=750488
Yasal haklarınızı en üst seviyede koruyup kullanabilmeniz için önemli gördüğünüz konularda mutlaka profesyonel destek almanız, bu anlamda bir avukatla anlaşmanız kesinlikle tavsiye edilir.

kilimanjaro



Yapılan bir araştırma, limonun kanser hücrelerini öldüren etken maddeleri sayesinde kemoterapiden 10 bin kat daha güçlü olduğunu ortaya koydu.
Manavlarda tezgahları süsleyen, suyundan limonata yapılan ve hayatın daha birçok alanında kullanılan limonun, içinde bulunan etken maddeler sayesinde kanser için de en iyi tedavi yöntemi olduğu belirtildi. Dünyanın en büyük ilaç üreticilerinden birinden edinilen bilgiye göre, 1970'ten beri 20'den fazla farklı laboratuvarda yapılan incelemede, limon ekstresinin 12 kanser tipinde kötü huylu hücreleri yok ettiği ortaya çıktı. Bu kanserler arasında kolon, göğüs, prostat, akciğer ve pankreas kanserlerinin de bulunduğu açıklandı.

"ANTİDEPRESAN ETKİSİ DE VAR"
Öte yandan, limon kabuklarında bulunan 'dlimonene' adlı maddenin çok güçlü bir cilt dostu olduğu belirlendi. Limon kabuğunun aynı zamanda sinir sistemine olumlu etki yaptığı ve bakterileri öldürerek kalbi rahatlattığı kanıtlandı. Ayrıca limonun içeriğinde bulunan polifenollerin kadınların yumurtalık kanseri riskini de düşürdüğü belirlendi. Limonun, bakteri enfeksiyonları ve mantarlara karşı antimikrobal spektrum olduğu, kurt ve parazitlere karşı etkili olduğu da kabul ediliyor. Ayrıca yüksek tansiyonu dengeleyen meyvenin, stresle savaşan, sinir bozukluklarına iyi gelen antidepresan etkisi de bulunuyor.

http://www.sabah.com.tr/Yasam/2011/08/25/kemoterapiden-10-bin-kat-daha-guclu
http://www.haber7.com/saglik/haber/944648-limon-kemoterapiden-10000-kat-daha-guclu


Tıpta son yenilik, kansere karşı etkili!

Dikkatle okuyun ve kararı siz verin!!!

Limon, kanser hücrelerini öldüren mucizevi bir mahsul. Kemoterapiden 10,000 kat daha güçlü!!!

Neden biz bunları bilmiyoruz?

Çünkü bazı laboratuarlarda üretilen sentetik ilaçlarla birileri çok büyük kârlar elde ediyor.

Limonun tadı güzel ve kemoterapinin korkunç yan etkilerine sebep olmuyor.

Multimilyonerlerin sahip olduğu büyük şirketlerin kârlarına zeval gelmesin diye bu sır saklanırken daha kaç kişi ölecek?

Bu meyveyi farklı şekillerde yiyebilirsiniz: Posasını yiyebilir, suyunu sıkabilir, içecekler hazırlayabilir, şerbetler ve tatlılar yapabilirsiniz.

Bir çok erdemleriyle tanınır, ama en ilginç olanı tümör ve kistler üzerine olanıdır.

Bu bitki her tür kanser tipine karşı kanıtlanmış bir çaredir.

Bazıları kanserin her türlü varyasyonuna karşı yararlı olduğunu söylüyor.

Bakteri enfeksiyonları ve mantarlara karşı anti mikrobal spektrum olduğu, kurt ve parazitlere karşı etkili olduğu kabul ediliyor.

Yüksek tansiyonu dengeliyor.

Ayrıca stresle savaşan, sinir bozukluklarına iyi gelen antidepresan etkisi var.

Bu bilginin alındığı kaynak gerçekten büyüleyici:

Dünyanın en büyük ilaç üreticilerinden birinden öğrenildiğine göre; 1970'ten beri 20'den fazla farklı laboratuar test etti ve sonuç olarak, limon ekstresinin 12 kanser tipinde kötü huylu hücreleri yok ettiği ortaya çıktı!

Bu kanserler içinde; kolon, göğüs, prostat, akciğer ve pankreas kanserleri de var.

Kanser hücrelerinin büyümesini yavaşlatmada limon ağacı bileşenlerinin Adriamycin adlı bütün dünyada, genellikle kemoterapide kullanılan ilaçtan 10,000 kat daha iyi olduğu gösterildi.

Daha da hayret verici olan; limon ekstreleri ile yapılan bu terapi; sadece kötü huylu kanser hücrelerini yok ediyor ve sağlıklı hücrelere hiçbir menfi etkisi bulunmuyor.

(Institute of Health Sciences, 819 N. L.L.C. Cause Street, Baltimore, MD1201)
Yasal haklarınızı en üst seviyede koruyup kullanabilmeniz için önemli gördüğünüz konularda mutlaka profesyonel destek almanız, bu anlamda bir avukatla anlaşmanız kesinlikle tavsiye edilir.

webmaster

Kanserin dostu şeker, düşmanı limon mudur? Limon, kemoterapiden onbin kat daha mı güçlüdür?

Bu tür iddiaların çoğu genellikle gerçek dışı veya abartılıdır. Sağlıkla ilgili konularda, bilimsel araştırmalara dayanmayan ve popüler efsanelere dayanan söylemlerle dikkatli olmak önemlidir. "Kanserin dostu şeker, düşmanı limon" şeklindeki ifadeler, genellikle bilimsel bir temele dayanmaz.

Limonlar, C vitamini ve antioksidanlar gibi sağlığa faydalı bileşenler içerir. Ancak, kanserle mücadelede limonun kemoterapiden "onbin kat daha güçlü" olduğunu söylemek, bilimsel gerçeklikle uyuşmayan büyük bir iddia olurdu. Kemoterapi, kanserle mücadelede uzmanlar tarafından onaylanmış ve bilimsel olarak test edilmiş bir tedavi yöntemidir.

Bilimsel araştırmalar, bazı meyve ve sebzelerde bulunan antioksidanların kanser riskini azaltabileceğini göstermiştir. Ancak, bu antioksidanların kanser tedavisi olarak kullanılması veya kemoterapinin yerine geçmesi mümkün değildir. Herhangi bir kanserle ilgili tedavi veya önleme stratejisi, bir sağlık profesyoneli tarafından değerlendirilmeli ve önerilmelidir.

Unutulmamalıdır ki sağlık konularında dengeli ve bilimsel bir perspektife sahip olmak önemlidir. Sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemek, dengeli bir diyet, düzenli egzersiz, sigara içmemek ve alkol tüketimini sınırlamak gibi faktörler, genel sağlık ve kanser riskini azaltmada önemli rol oynar. Ancak, ciddi sağlık sorunlarıyla ilgili kararlar alırken, uzman bir sağlık profesyoneline danışmak en iyisidir.