Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

24 Nisan 2024, 21:10:52

Login with username, password and session length
Üyeler
  • Toplam Üye: 4,264
  • Latest: Elçin
Stats
  • Toplam İleti: 8,824
  • Toplam Konu: 4,365
  • Online today: 99
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 78
Total: 78

Önemli...Tuhaf bir durum

Başlatan zebra123, 21 Mart 2011, 22:53:24

« önceki - sonraki »

zebra123

Konuya nereden başlasam tam bilemiyorum..Yeni bir ev aldım ve bunu kiraya verdim.Kiraya verirken kiracım bana kendisinin yurtdışında olacagını kiracı yerine yigeninin imzalaması için ikna etti.Kefil yerine ise kendisi imza attı.1ay depozito verdi bir aylıkta kira tutarı verdi.Daha sonra ise yaklaşık 6 aydır hiç bir şekilde kira vermiyor.Her aradığımda sürekli öteliyor süreyi.İhtarname gönderdim fakat verilen adresler boş çıktığı için ihtarnamelerimde geri döndü notere.Ve benim evime de taşınmaları çok tuhaf olmuştu kirli eve taşınmışlardı bir yerden kaçar gibi.İcraya verdim bugün itibariyle,dolandırıldığımın da farkındayım ama genede sanki evden çıkartamayacakmışım gibi onada bir kulp bulacakmış gibi bir his var içimde.
Acaba kiliti degiştirsem veya tadilat var diyerekten camları söktürsem bi şekilde zorunlu olarak çıkmaya çalıştırsam olur mu veya ne yapabilirim?? Ayrıca 4 aydırda aidatı hiç bir şekilde ödemiyor.
Yardımcı olacak herkese çok teşekkürler

Avukat

Merhabalar.

Alıntı YapAcaba kiliti degiştirsem veya tadilat var diyerekten camları söktürsem bi şekilde zorunlu olarak çıkmaya çalıştırsam olur mu veya ne yapabilirim??

Bu söylediklerinizi yapmanız, kiracılarınızın şikayeti halinde ceza hukuku anlamında başınıza iş açacak şeylerdir. İcra takibi başlatmışsınız,muhtemelen takip talebinde tahliye de istemişsinizdir; bu durumda yasal sürecin neticelenmesini beklemeniz en sağlıklı yol olacaktır. Kiracınızın adreslerine Merkezi Nüfus İdaresi Sisteminde (MERNİS) kayıtlı adreslerinden, şu anda bir işyerinde işçi olarak çalışıyorsa SGK kayıtlarından, vs. ulaşılabilir. Zaten tebliğden itibaren 30 günlük ödeme süresi içinde borç ödenmezse, doğrudan kiracınızın tahliyesi için dava açma ve muhtemelen de tek celsede bu davanın karara bağlanmasını sağlama imkanına sahip olacaksınız. Özetle, biraz daha sabretmeniz gerekecek. Avukatınız varsa, avukatınızın yönlendirmeleri istikametinde hareket etmenizi, yoksa, bir avukatla anlaşarak işinizi bir profesyonele emanet etmenizi tavsiye ederim.  Kolay gelsin...

zebra123

Daha önceden de bahsetmiştim konudan..İcraya gidip kiracım borcum yoktur diyerek itirazda bulunmuş ne yapmam lazım