Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

26 Nisan 2024, 18:13:05

Login with username, password and session length
Üyeler
  • Toplam Üye: 4,264
  • Latest: Elçin
Stats
  • Toplam İleti: 8,824
  • Toplam Konu: 4,365
  • Online today: 106
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 94
Total: 94

Kaçak işyeri ihbar

Başlatan adlozbk, 27 Temmuz 2011, 18:34:20

« önceki - sonraki »

adlozbk

Merhaba haziran ayı sonlarında kardeşim, eşim ve kardeşimin 2 arkadaşı yazlık bir beldede kooperatife ait sitenin kamelya-çay bahçesine benzer yerinde çalışmaya başladılar yaklaşık 10 gün sonrada aralarında maaş sigortaya dair olumsuz durumlar başgösterdi. Eşime 11 günlük çalışması karşılğında hiç para ödemedi kardeşim ve bir arkadaşına bir miktar para ödedi diğer son arkadaşa ise hiç para ödemedi.
Aslında bu durumun çok peşinden koşmak istemiyoruz ancak bu işletmenin kaçak olduğunu, işletmede kaçak içki satıldığını ve kiralanıp işletilen yerin mühürlenmiş durumda Milli emlak'a ait işletilemez -mahkemesi sürer halde- olduğunu öğrendik. Doğrusu biz bu kişiyi şikayet etmek istiyoruz. Fakat her olumsuzluğa karşın mümkünse kimliklerimizi beyan etmek istemiyoruz bu konuda cevaplarınız bekleyip şimdiden teşekkür ederiz.

Avukat

Merhabalar. İlgili belediyeye ve vergi dairesine durumu telefonla bile iletseniz, konuyla ilgili işlem yapılmasını sağlamış olursunuz. Telefonda kimliğinizi açıklamak zorunda da değilsiniz. Keza belediye ve vergi dairesine ait internet sitelerinin iletişim bölümüne e-posta gönderme yoluna da gidebilirsiniz. Kolay gelsin...

adlozbk

Aslında kimlik açıklamakta çok önemli değil biz en ağır cezayı almasını istiyoruz. Bizden sonra kimseye bu tarz şeyler yapamasın istiyoruz. Peki savcılığa suç duyurusunda bulunursak nasıl bir süreç bizi bekler? dilekçemi vermeliyiz? Olayla ilgili ne ölçüde sorumluluğumuz olur? ilgilendiğiniz için çok teşekkürler.