Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

28 Mart 2024, 15:10:16

Login with username, password and session length
Üyeler
Stats
  • Toplam İleti: 8,818
  • Toplam Konu: 4,361
  • Online today: 115
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 104
Total: 104

Mahkemenin hükmettiği vekalet ücreti vekile mi asile mi aittir?

Başlatan bilgimss, 11 Ağustos 2009, 16:43:04

« önceki - sonraki »

bilgimss

Merhabalar,

Bundan 1 yıl kadar önce bir şirket tarafından geçersiz bir satış sözleşmesi ile dolandırıldım. dolandırıldığımız anlayınca bir avukata başvurdum ve kendisini noter huzurunda vekil tayin ettim.
mahkeme en sonunda tamamlandı. ve biz kazandık.
Gerekçeli kararda mahkeme masraflarının yanı sıra davalıdan davacıya vekil ücreti adı altında bir miktar paradan bahsediliyor.
şimdi bu para benim avukatıma ödediğim paramıdır? yani daha önceden bazı arkadaşlarım davayı kazanırsam avukatın parasını bile mahkeme karşı taraftan alarak sana öder demişlerdi. avukat bey ise böyle bir şeyin söz konusu olmadığını, adı geçen paranını mahkeme tarafından avukata ödenen para olduğunu ve bunun kendisine ödediğim parayla bir alakası olmadığını söylüyor.
bu bana biraz garip geldi.
yani avukatım hem benden hemde karşı taraftan avukatlık ücreti almış olmuyormu? mağdur olan benim ve tmm mahkeme masraflarımı alıyorum ama avukata ödediğim milyarlarca para yine bana kaçmış oluyor.
konu hakkında bilgisi olan varsa yardımlarını rica ediyorum.
iyi çalışmalar...

Avukat

Avukatlık Kanunu'nun "Avukatlık Ücreti" başlıklı 164. maddesinin son fıkrası aynen şu şekildedir: "Dava sonunda, kararla tarifeye dayanılarak karşı tarafa yüklenecek vekalet ücreti avukata aittir. Bu ücret, iş sahibinin borcu nedeniyle takas ve mahsup edilemez, haczedilemez."

Bu hükme göre dava sonunda belirlenen vekalet ücreti avukata ait olduğundan, avukatınızın size söylediklerinde herhangi bir yanlışlık bulunmuyor.







sarıca

basit bir örnek vermek istedim. 25.000 tl dava değeri olan bir dava lehinize bittiği zaman mahkeme 3.000 TL vekalaet ücretine hükmedecektir. eğer siz avukatınıza bu dava için 2.000 TL vekalet ücreti ödediyseniz dava sonunda bu parayı alarak 1000 TL kar etmiş olacaksınız. yani hem avukatlık hizmetini ücretsiz almış hemde  avukat tutarak 1,000 TL kar etmiş olacaksınız. pek mantıklı olmasa gerek..:)