Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

26 Nisan 2024, 03:21:38

Login with username, password and session length
Üyeler
  • Toplam Üye: 4,264
  • Latest: Elçin
Stats
  • Toplam İleti: 8,824
  • Toplam Konu: 4,365
  • Online today: 102
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 84
Total: 84

Aylardır aidatını ödemeyen kiracı

Başlatan webmaster, 08 Aralık 2011, 18:03:48

« önceki - sonraki »

webmaster

s.a.

Sayın Av. Yusuf Bey,

Aylardır aidatını ödemeyen sitemizdeki iki kiracı ile ilgili olarak ödenmemiş aidatları tahsil etmenin yolunu arıyorum. Aidatlar verilmediğinden kapıcının maaşını veremiyoruz. Kat mülkiyeti kanununda da yazdığı gibi bu borçtan kat maliki ve müteselsilen de kiracı sorumlu.

İcra takibi başlatmak istiyorum.

Daha önce kimseyi icraya vermediğim için ne yapacağım ve nereye, hangi belgelerle gideceğim hakkında bilgi taleb ediyorum.

İcra yoluna gidebilmek için en az gerekli olan bilgi ve belgeler nelerdir? Kiracı var kapıyı açmıyor. Ev sahibini tanımıyoruz...

Üfff :)

Nedir bu işin en kısa çözümü? Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

Avukat

Aleykümselam.

Alıntı YapDaha önce kimseyi icraya vermediğim için ne yapacağım ve nereye, hangi belgelerle gideceğim hakkında bilgi taleb ediyorum.

Bu işin disipline edilmesinin en kısa ve kolay çözümü, 634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 20. maddesindeki, "Gider veya avans payını ödemeyen kat maliki hakkında, diğer kat maliklerinden her biri veya yönetici tarafından, yönetim planına, bu Kanuna ve genel hükümlere göre dava açılabilir, icra takibi yapılabilir. Gider ve avans payının tamamını ödemeyen kat maliki ödemede geciktiği günler için aylık, (Değişik ibare: 14/11/2007-5711 S.K./9.mad.) yüzde beş hesabıyla gecikme tazminatı ödemekle yükümlüdür." şeklindeki hüküm uyarınca aidat borcuna aylık yüzde beş gecikme tazminatı uygulayarak icra takibi başlatılmasıdır; bakalım bu yüklü faturayı ödedikten sonra bir daha aidatlarını ödememezlik yapabilecekler mi :)

İcra takibinin nasıl yapılacağını binbir zahmetle öğrenene kadar bence bir avukatla anlaşarak takibi anlaşacağınız avukata havale etmeniz en sağlıklı yol olacaktır. İlla kendiniz yapacaksanız, sitenize en yakın adliyeye gidin, adliyedeki baro odasından takip dosyası, ilamsız takip için matbu takip talebi, ödeme emri ve tebligat zarfı satın alın, boşlukları doldurun, dosyayı icra tevzi bürosuna götürerek kaydettirin ve son olarak tevzi bürosunca havale edilen icra dairesine dosyayı götürerek dosyayı işleme aldırın. Eksik bir şey olursa (ve iyi niyetli bir yaklaşım sergilerseniz) buradaki memurlar size yardımcı olur. Kolay gelsin...

webmaster

Teşekkür ederim. Bu bilgileri kullanacağım. Ancak avukat işini sormuştum. Avukatlar bu işleri almıyorlarmış. Bana birileri öyle dedi.