Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

24 Nisan 2024, 09:28:27

Login with username, password and session length
Üyeler
  • Toplam Üye: 4,264
  • Latest: Elçin
Stats
  • Toplam İleti: 8,824
  • Toplam Konu: 4,365
  • Online today: 99
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 76
Total: 76

Kiracı-Dükkan sahibi sorunu

Başlatan kursiyer, 11 Aralık 2011, 10:31:24

« önceki - sonraki »

kursiyer

08.03 .2011 tarihinde kiracımla sözleşme yaptık.Fakat sorun yaşadığımızdan dolayı tahliye etmek istiyorum.Kira ödemelerinde 1-2 gün sarkma olabiliyor.Sözleşmeyi yaparken (dükkan kardeşimle benim üzerime) bir tek ben imza attım mal sahibi olarak.kardeşimin imzası ve haberi yoktu.Aslında 1996 yılından itibaren (işyeri) kiracım olan kişi dükkanı oğlunun üzerine devredeceğini söyledi.Bende araştırma yapmadan o an için bir kötülük düşünmediğim için kontratı yeniledim.Eski kontratı bendekini kiracı iptal etti.Ben ondaki eski kontratı iptal etmedim.Yeni kontrat yaparken aramızda bir sözleşme yaptık.Eski kontrata göre hareket edeceğimize dair.Eski kontrattaki sözleşme şartları aynı.Bu arada kardeşimle aynı yerde çalışıyoruz.Deterjan ürünleri satan bir dükkanımız var.Fakat kardeşim çalışan.Ben abimle ortağız.Üçümüzün evleri ayrı.Kardeşim kiracının olduğu yerde ticaret yapmak istiyor.Çalıştığımız dükkanla kiracının olduğu dükkan aynı yerde.bir sorun olurmu.Yaklaşık 200 metre araları var.Bu arada dükkanın mülkü 3 kardeşin üzerinedir.abimin 4/2 benim 4/1 kardeşim 4/1 hissesi var.
Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim

Avukat

Merhabalar.

Alıntı Yap08.03 .2011 tarihinde kiracımla sözleşme yaptık.
Alıntı YapSözleşmeyi yaparken (dükkan kardeşimle benim üzerime) bir tek ben imza attım mal sahibi olarak.kardeşimin imzası ve haberi yoktu.
Alıntı YapAslında 1996 yılından itibaren (işyeri) kiracım olan kişi dükkanı oğlunun üzerine devredeceğini söyledi. Ben de (...) kontratı yeniledim.

Aradan birkaç aylık zaman geçmiş olması, bu süre içinde ödemeleri kabul etmeniz ve mevcut kiracınızın, eski kiracınızın oğlu olması da dikkate alındığında, imzaladığınız kira sözleşmesinin diğer hissedarların imzasını taşımaması sebebiyle geçersiz olduğunu ileri sürmenin hukuken pek de mümkün olmadığı kanaatindeyim.

Alıntı YapBu arada kardeşimle aynı yerde çalışıyoruz. Fakat kardeşim çalışan. Ben abimle ortağız. Kardeşim kiracının olduğu yerde ticaret yapmak istiyor. Çalıştığımız dükkanla kiracının olduğu dükkan aynı yerde.

İhtiyaç sebebiyle tahliye için kira sözleşmesinin bitiminden itibaren bir ay içinde tahliye davası açılmalıdır. Ancak ihtiyacın samimi olup olmadığı buradaki en kritik husustur ve bu hususun aksi, yani samimi bir ihtiyacın bulunmadığı kiracı tarafından her türlü delille ispatlanabilir. Aynı yerde işyerinizin olması ve kardeşinizin de sizinle beraber çalışması sebebiyle böyle bir tahliye davasının lehinize neticelenme ihtimali de kanaatimce düşüktür.

Alıntı YapKira ödemelerinde 1-2 gün sarkma olabiliyor.

Yargıtay beş güne kadar olan gecikmeleri doğal karşılıyor. Dolayısıyla temerrüt sebiyle yıl içinde iki haklı ihtara dayanarak da tahliye davası açma ihtimaliniz bu şartlar altında mevcut değildir. Durum özetle bu şekilde. Kolay gelsin...