Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

20 Nisan 2024, 12:41:58

Login with username, password and session length
Üyeler
  • Toplam Üye: 4,264
  • Latest: Elçin
Stats
  • Toplam İleti: 8,824
  • Toplam Konu: 4,365
  • Online today: 92
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 82
Total: 82

Voltaj dalgalanması yüzünden elektronik eşya bozulursa fatura BEDAŞ'a çıkacak

Başlatan kilimanjaro, 27 Aralık 2011, 01:09:36

« önceki - sonraki »

kilimanjaro

İLHAN BASMACI - İSTANBUL

Voltaj dalgalanması yüzünden kombisi arızalanan ev hanımı Hatice Aydoğar, BEDAŞ'a karşı verdiği 3 yıllık hukuk mücadelesini kazandı. Aydoğar'ın şikâyetini değerlendiren tüketici mahkemesi, kusurun şirkette olduğuna karar vererek, kombi bedelinin ödenmesine hükmetti.

Hatice Aydoğar, 3 yıllık bir gecikmeyle de olsa haklı olduklarının mahkeme tarafından tescillenmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Çektikleri çile ve yorgunluğu unuttuğunu söyleyen Aydoğar, yaşadıkları süreçle ilgili şu bilgileri verdi: "Yeni almamıza rağmen sık sık gidip gelen elektrikler nedeniyle kombimiz bozulmuştu. Gelen servis görevlileri, arızanın garanti kapsamında olmadığını bize bir evrakla bildirdiler. Ben de Tüketici Hakem Heyeti'ne hem garanti belgem hem de servisin düzenlediği belge ile birlikte başvurdum. En az 25 kez hakem heyetine gittim. Hakem heyetine başvurduktan 7 ay sonra bilirkişi olarak İstanbul Üniversitesi'nden bir hoca geldi ve kombiyi kontrol ederek rapor yazdı. Bu rapor doğrultusunda hakem heyeti, arızanın sorumlusunun BEDAŞ olduğuna hükmetti ve BEDAŞ'ın kombi bedelini ödemesine karar verdi. BEDAŞ konuyu mahkemeye taşıdı. 3 celse sonunda mahkeme bizim lehimize karar verdi."

Hatice Aydoğar, bu kararın çıkmasında Beylikdüzü Tüketici Hakem Heyeti'ndeki görevlilerin ciddi katkısı ve yönlendirmesinin olduğuna dikkati çekerek şunları söyledi: "Hakem heyetindeki görevliler bana hem fikir hem de moral desteği verdiler. Tüketici Mahkemesi'nde ise mahkemede bulunmak haricinde bir şey yapmadık. Masrafımız da olmadı. Bizi, devletin görevlendirdiği avukat savundu. Hatta yargı sürecinde BEDAŞ'tan olumsuz bir tavır görmediğimiz gibi bilakis sabrımız ve ısrarımız nedeniyle bizi tebrik ettiler. Bunu yapmaya mecbur olduklarını, aksi takdirde voltaj yükselmelerinden kaynaklanan elektrikli eşya arızaları sebebiyle abonelerin yoğun şikâyetleriyle karşı karşıya kalacaklarını söylediler."

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1219715&title=ev-haniminin-fendi-bedasi-yendi
Yasal haklarınızı en üst seviyede koruyup kullanabilmeniz için önemli gördüğünüz konularda mutlaka profesyonel destek almanız, bu anlamda bir avukatla anlaşmanız kesinlikle tavsiye edilir.