Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

28 Mart 2024, 14:22:49

Login with username, password and session length
Üyeler
Stats
  • Toplam İleti: 8,818
  • Toplam Konu: 4,361
  • Online today: 115
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 74
Total: 74

Şemdinli davasında karar çıktı: 39 yıl 10 ay 27'şer gün hapis cezası

Başlatan kilimanjaro, 11 Ocak 2012, 01:54:16

« önceki - sonraki »

kilimanjaro

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 9 Kasım 2005 tarihinde meydana gelen patlamayla ilgili Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Şemdinli Davası'nda, tutuklu sanıklar Ali Kaya, Özcan İldeniz ile PKK itirafçısı Veysel Ateş, 39 yıl 10 ay 27'şer gün hapis cezasına çaptırıldı.

Van'da yaşanan deprem sebebiyle M Tipi Kapalı Cezaevi'ne taşınan mahkeme, Şemdinli Davası'nın bugünkü duruşmasında kararını açıkladı. Uyuşmazlık Mahkemesi tarafından Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen dosya karara bağlandı.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Ali Kaya, Özcan İldeniz ve PKK itirafçısı Veysel Ateş hakkında, 'silahlı örgüte üye olmak', 'tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs etmek', 'olası kastla adam öldürmek' ve 'olası kastla adam yaralamak' suçlarından 39 yıl 10 ay 27'şer gün hapis cezası verdi.

Van M Tipi Kapalı Cezaevi'nde kurulan mahkeme salonunda görülen duruşma saat 12.00'de başladı. Mahkeme heyeti, ilk olarak sözü savcıya verdi. Savcının mütalaasını tekrar etmesinin ardından müdahil avukatları söz aldı. Avukat Murat Timur, suçun 3 sanıkla sınırlı olmadığını belirterek, "Olayla ilgili iddianameyi hazırlayan Ferhat Sarıkaya olayın detaylarına inmişti. Burada karmaşık bir örgüt yapısı söz konusu. Bundan ötürü sanıklar etkin pişmanlıktan yararlanmayı tekrar gözden geçirmeliler. Ancak bundan faydalanmak istiyorlarsa örgütün yapısı hakkında bildiklerini söylesinler." dedi.

Timur'un ardından söz alan müdahil avukatlardan Selçuk Kozağaçlı da "Etkin pişmanlık size ikinci bir yaşam şansı verebilir. Esas kötü adam Yaşar Büyükanıt'tır. Bu dosyanın şüphelisidir. Genelkurmay başkanları arasında kötü adam varsa o da 'Tanırım iyi çocuktur' diyen Büyükanıt'tır. Örgüt üyesidir. Suç, anayasal düzene karşı işlenmiştir. Bu örgütün üstüne gidilip gün yüzüne çıkarılmalıdır." şeklinde konuştu.

Sanık Ali Kaya, bunun üzerine, "Bunlar söylendiğinde mahkeme heyetinin tepki göstermesini bekliyordum. Ancak mahkeme heyeti tepki göstermedi. Bu sözü, söyleyenlere geri iade ediyorum ve kınıyorum." ifadesini kullandı. Seferi Yılmaz da söz alarak avukatlarının beyanlarına katıldığını söyledi.

Duruşmada sanık avfukatları da esasa ilişkin söz aldı. Avukat Vedat Gülşen, "Burada, Habur'dan içeri giren suç örgütü yok. TSK'yı suç örgütü göstermek isteyenlerin işidir. Seferi Yılmaz mağdur değil, olayın failidir. Bu sanıklar tuzağa düşürülmüşlerdir. Dosyadaki delil durumuna bakarak sanıkların beraatini talep ediyoruz." dedi.

Mahkeme heyeti, karar için duruşmaya yarım saat ara verdi. Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar hakkında 39 yıl 10 ay 27'şar gün hapis cezası verdi. Sanık avukatları, kararı temyize götüreceklerini açıkladılar.

(CİHAN)
http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1227379&title=semdinli-davasinda-karar-cikti
Yasal haklarınızı en üst seviyede koruyup kullanabilmeniz için önemli gördüğünüz konularda mutlaka profesyonel destek almanız, bu anlamda bir avukatla anlaşmanız kesinlikle tavsiye edilir.