Haberler:

Hukuk Forumumuza Hoşgeldiniz

Ana Menü

Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

24 Nisan 2024, 09:59:48

Login with username, password and session length
Üyeler
  • Toplam Üye: 4,264
  • Latest: Elçin
Stats
  • Toplam İleti: 8,824
  • Toplam Konu: 4,365
  • Online today: 99
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 80
Total: 80

DNA testi

Başlatan delight, 20 Mart 2012, 16:35:33

« önceki - sonraki »

delight

Sayin Yusuf bey,

benim babam zamaninda baska bir bayanla birlikte olup ondan olan evladini anneme zorla kabul ettirerek annemin üstüne kayit ettirmistir. Cocuk Türkiye'de dogdugunda annem Almanya'da calisiyordu. Bu olaylar 70'li yillarda yasandi. Simdi annem ilerdeki miras sorunlarini önlemek icin kendi üstünden sildirmek istiyor. Sanirim bu durumu düzeltmek icin mahkeme acilmasi gerekiyor. Peki sizce bu mahkeme süreci ne kadar olur? DNA yoluyla bir veya iki durusmayla sonuclanabilirmi? Ögrenmek istedigim bu mahkemenin bir yil veya bes yil sürme gibi bir durum olabilirmi ve mahkemeden kesin bir sonuc cikarmi. Bu konuda bana bilgi verebilirseniz cok sevinirim. Simdiden cok tesekkürler.

Saygilar,
Fatma

Avukat

Merhabalar.

Alıntı YapSanirim bu durumu düzeltmek icin mahkeme acilmasi gerekiyor. Peki sizce bu mahkeme süreci ne kadar olur? DNA yoluyla bir veya iki durusmayla sonuclanabilirmi? Ögrenmek istedigim bu mahkemenin bir yil veya bes yil sürme gibi bir durum olabilirmi ve mahkemeden kesin bir sonuc cikarmi.

Geçen yıl yürürlüğe giren yeni Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun getirdiği yargılama mantığına göre artık duruşma sayısının çok da bir önemi kalmamış durumda. Çünkü mahkemeler artık dilekçeler teati edilmeden ve deliller toplanmadan duruşma açmayacak. Yani yeni kanun döneminde mahkemeler gereksiz yere duruşma yapmayacak. Bu durumda Medeni Kanun'un 42. maddesi gereğince açılacak bir soybağının düzeltilmesi davasının tahminen bir-iki yıl içinde neticeleneceğini söyleyebilirim. Bu dava neticesinde kesin bir sonuç da elbette çıkacaktır. Kolay gelsin...