Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

23 Nisan 2024, 15:51:40

Login with username, password and session length
Üyeler
  • Toplam Üye: 4,264
  • Latest: Elçin
Stats
  • Toplam İleti: 8,824
  • Toplam Konu: 4,365
  • Online today: 92
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 79
Total: 79

çatı katı ortaklığı ile ilgili

Başlatan meltem turgut, 25 Ağustos 2012, 23:20:25

« önceki - sonraki »

meltem turgut

  İyi akşamlar dileyerek sizden bir konuda fikir almak istemekteyim.

  Bundan 2 sene evvel köylümüz olan bir müteahhit ile ortak bir arsa aldık ve bu arsa resmiyette benim adıma kayıtlı idi,  bina yapma işlemleri ise diğer şahsa aitti. Müteahhit yeni yapacağı bir başka apartmandan daha büyük bir daire teklif etti ve kabul ederek çatı katının sadece resmi olarak tapusu bende kalmak kaydıyla tüm dairelerin tapularını evleri alan kişilere devrettim. Ve yine gün geldi  biz tekrar bu çatı katına talip olduk ve bedelini ödeyerek satın aldık. Tapuda devir yapmadığım için çatı zaten benim üstüme kayıtlı idi.
  İşin enteresan yanını da birkaç gün önce öğrendik. Şöyle ki;

  1- Çatı katının elimizde tapusu var ve şu ibareler yazılı (( niteliği daire   arsa payı 50/500    blok no:3  kat no:  bağımsız bölüm no:6 kat irtifakı işaretli ))


  2-  Bir alt kattaki dairenin tapusunda ise  Çatı Piyes yazmakta imiş yeni öğrendik.
Alt kat şu an el değiştirecek ve eski sahibi yeni alıcıya üst katta da hakkın var demiş.

   Bu konuyu çok araştırmama rağmen kimse işin içinden çıkamadı.

   Fikir almak istediğim husus bu daireyi kaybetme olasılığımız var mıdır?  müteahhitten zararı tazmin edebilir miyiz?  Bu konuda ne tür bir yol izlemeliyiz? 
   Açıklayıcı yazmaya çalıştığımdan uzun bir mesaj oldu  bu yazdığım konularda  aydınlatıcı bilgiler rica etmekteyim.  Ayrıca böyle bir hizmet sunduğunuz için tekrar tekrar teşekkür ederim.

Avukat

Merhabalar. Elinizdeki tapunun çatı katına ait olduğuna emin misiniz? Mevcut durumda öncelikle taşınmazın plan ve projesinin incelenmesi gerekiyor. Altı nolu bağımsız bölüm her halu karda size ait; ancak bu bağımsız bölümün taşınmazın kaçıncı katında olduğunu ve konumunu tespit etmek lazım. Tapunuzla birlikte belediyeye giderseniz size yardımcı olurlar. Öncelikle durumu tespit edin ve böylelikle varsa zararınızı net bir şekilde ortaya çıkartın, bu aşamadan sonra hukuken yapılabilecekler hususunda size yardımcı olmaya çalışırım inşallah. Kolay gelsin...

meltem turgut

   İlginize çok teşekkür ederim. 

   Projede nasıl gözüktüğüne dair müteahhitten en kısa zamanda bilgi almak isteğimi kendisine bildirdim.
  Ben de elimde tapu olmasından ötürü biraz rahat hissetsem de kendimi, alt katta oturan kişinin de tapusunda çatı piyes gözükerek benim daireme de ortak gözükmesi yine de kafamda soru işaretleri oluşturmakta ancak bilgi alır almaz tekrar değerli bilgilerinizden yararlanmak isterim+

  Tekrar teşekkür ederim.