Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

20 Nisan 2024, 14:40:58

Login with username, password and session length
Üyeler
  • Toplam Üye: 4,264
  • Latest: Elçin
Stats
  • Toplam İleti: 8,824
  • Toplam Konu: 4,365
  • Online today: 92
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 76
Total: 76

Tansiyonun en iyi ilacı kavun, karpuz ve domates

Başlatan kilimanjaro, 04 Eylül 2009, 10:21:06

« önceki - sonraki »

kilimanjaro

Araştırmacılar, kavun, karpuz ve domates gibi potasyum bakımından zengin meyve ve sebzelerin tansiyonu düşürdüğünü açıkladılar. 

UT Southwestern Tıp Merkezi'nde yapılan araştırmada, potasyum içeren besinlerin yüksek tansiyonu düşürdüğünü tespit eden araştırmacılar, hastaların potasyum deposu olan karpuz ve üstünde dilim çizgileri olan çok lezzetli küçük bir kavun olan kantalup kavununu sık sık tüketmesi gerektiğini söyledi.

Kantalup kavununun dörtte birinde 800-900 gram potasyum bulunduğunu söyleyen araştırmacılar, bu miktarın günlük potasyum ihtiyacımızın yüzde 20'sini tek başına sağladığını da kaydettiler.

Araştırmacılar, kavun ve karpuzun yanında, kurutulmuş kayısı, avokado, incir, portakal, kuru üzüm, fasulye, patates, domates ve hatta üzümün de potasyum içeren yiyecekler olduğunu sözlerine eklediler.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=886699&title=kavun-ve-karpuz-tansiyon-en-iyi-ilaci-zaman-online
Yasal haklarınızı en üst seviyede koruyup kullanabilmeniz için önemli gördüğünüz konularda mutlaka profesyonel destek almanız, bu anlamda bir avukatla anlaşmanız kesinlikle tavsiye edilir.

kilimanjaro



Besin değerlerinden tam olarak yararlanabilmek için karpuz, aç karnına ve çekirdekleriyle birlikte tüketilmeli.

Yemekten sonra yenilen karpuzun şişkinliğe ve hazımsızlığa yol açtığını söyleyen beslenme uzmanı Selma Uçar, karpuzun aç karnına ya da öğün aralarında çekirdekleriyle yenilmesini öneriyor. Uçar, karpuzun bu şekilde tüketilmesiyle böbreklerden kalbe birçok fayda sağlayacağını aktarıyor.

Karpuzun en kıymetli kısmının çekirdekleri olduğunu vurgulayan Uçar, ancak birçok kişinin çekirdeklerini çıkararak karpuzu tükettiğini, bu davranışın ise karpuzun faydasını azalttığını belirtiyor. Karpuz çekirdeği içinde bulunan 'cucurbocitrin' adlı maddenin kan basıncını düşürmeye yardımcı olduğunu dile getiren Uçar, "Bu nedenle karpuzu çekirdekleriyle birlikte ve çekirdekleri dişlerimizle kırarak tüketmeliyiz. Çekirdekleri kırıldığında yararı artıyor. Karpuz çekirdeğinin mideyi ağrıttığına dair yanlış bir söylenti var. Çok çok aşırı tüketilmediği takdirde karpuz çekirdeğinin mideye hiçbir zararı yoktur. Ayrıca karpuzun içindeki 'likopen' maddesi de kalbi enfarktüsten koruyor." diyor.

DURAN SAVAŞ - SAKARYA
http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1294001&title=karpuz-cekirdeginin-faydasi-buyuk
Yasal haklarınızı en üst seviyede koruyup kullanabilmeniz için önemli gördüğünüz konularda mutlaka profesyonel destek almanız, bu anlamda bir avukatla anlaşmanız kesinlikle tavsiye edilir.