Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

20 Nisan 2024, 17:28:04

Login with username, password and session length
Üyeler
  • Toplam Üye: 4,264
  • Latest: Elçin
Stats
  • Toplam İleti: 8,824
  • Toplam Konu: 4,365
  • Online today: 92
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 68
Total: 68

Cübbeli Ahmet Hoca tahliye oldu ancak davada olaylar aleyhine gelişiyor

Başlatan Avukat, 08 Aralık 2012, 07:48:38

« önceki - sonraki »

Avukat



Bir yıldır tutuklu bulunan Ahmet Mahmut Ünlü (Cübbeli Ahmet hoca) tahliye edildi.

Kamuoyunda ''Karagümrük çetesi'' olarak bilinen suç örgütüne yönelik dava kapsamında tutuklu yargılanan ve ''Cübbeli Ahmet Hoca'' ismiyle bilinen Ahmet Mahmut Ünlü ile Fas uyruklu Mahjouba Demirel tahliye edildi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, davanın 4. duruşmasında konuyla ilgili ara kararını açıkladı.

Heyet, 5 Temmuz 2012'de yürürlüğe giren 6352 sayılı Denetimli Serbestlik Kanunu'nun, ''dava ve cezaların ertelenmesi'' başlıklı geçici 1. maddesi hükmü ile aynı yasa kapsamında değiştirilen Türk Ceza Kanunu'nun 220/6-7 ve Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 109. maddesi hükümlerini göz önüne alarak, tutuklu sanıklardan Ahmet Mahmut Ünlü ile Fas uyruklu Mahjouba Demirel'in, üzerlerine atılı suç vasfının değişme ihtimali, tutuklulukta geçirdikleri süre ve tutuklamanın koruma tedbiri olması gerekçesiyle tahliye edilmelerine karar verdi.

OY ÇOKLUĞU İLE TAHLİYE EDİLDİ. BİR HAKİM MUHALEFET ETTİ

Yaklaşık 2 saat ara veren mahkeme, tutuklu sanıklar Mahmut Ünlü ve Mahjuba Demirel'in tahliyesine oy çokluğu ile karar verdi. Tahliye gerekçesi olarak, "sanıkların üzerine atılı suç vasfının değişme ihtimali, tutuklulukta geçirdiği süre ve tutuklamanın koruma tedbiri olması" gösterildi. Ünlü ve Demirel hakkında yurtdışı çıkış yasağı konuldu. Ayrıca iki sanığında her Çarşamba polis merkezine giderek imza atmasına karar verildi.

MUHALEFET ŞERHİNİN GEREKÇELERİ

Tahliye kararına hakim Hikmet Şen ise muhalefet şerhi koydu. Hakim Şen muhalefet şerhine gerekçe olarak, "Atılı suçun niteliği, istenilen ceza miktarı, mağdureler arasında para hareketlerini gösteren ödeme belgeleri ve fiziki takip tutanakları, müşteki mağdur beyanlarını" gösterdi. Mahkeme ayrıca dosyadaki eksiklerin giderilmesinin ardından duruşma günü beklenmeksizin dosyanın duruşma savcısına gönderilerek esas hakkındaki mütalaasının istenilmesine karar verdi.

TEK TUTUKLU SANIK KALDI

Mahkeme tutuklu sanık Barış Sezek'in ise tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mahkemede Ünlü'nün tahliye kararının okunmasının ardından sevinç çığlıkları atıldı. Bazı izleyenler ise 'Allaha ekber' diye bağırdığı, bazılarının da ağladığı görüldü.

12 ARALIK 2011'DE TUTUKLANDI

Kamuoyunda "Karagümrük çetesi" olarak bilinen suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü 12 Aralık 2011 tarihinde tutuklanmıştı. Ünlü dava kapsamında "Haksız çıkar sağlamak için kurulan örgüte yardım etmek, 2 kez insan ticareti yapmak, cinsel saldırı ve hürriyetten yoksun bırakmak" ile suçlanıyor.

TAHLİYE EDİLEN CÜBEBELİ AHMET HOCA'YA YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI GETİRİLDİ

Tahliyesine karar verilen Ahmet Mahmut Ünlü ve Mahjouba Demirel için yurt dışı yasağı getirildi. Ünlü ve Demirel'in her çarşamba günü polis merkezine giderek imza atmalarına karar verildi.

İFADE DEĞİŞTİREN FASLI KADINLARLA İLGİLİ ŞOK GELİŞME

6 Kasım'da gelen ihbar mailinde kadınlara, Cübbeli'nin avukatı F. O'nun baskı yaptığı ve para vererek şikayetini geri çektirildiği belirtildi.

İhbar mailindeki bilgileri araştıran emniyet, kadınların Fas'ta ifade verdiği tarihte avukat F.O.'nun Fas'ta olduğunu ve o gün avukat F.O.'ya aynı hukuk bürosunda görev yapan O. K. adlı kadın tarafından 18 bin dolar gönderildiğini tespit etti. Emniyet bu bilgileri mahkemeye gönderdi.

MAHKEMEYE RAPOR EDİLDİ

Kamuoyunda "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün de sanıkları arasında bulunduğu Karagümrük Çetesi'ne yönelik açılan davanın görüldüğü İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne emniyetten bir rapor gönderildi.

KADINLAR ŞİKATEYETİNİ GERİ ÇEKTİ

Ünlü'nün, 'cinsel saldırı, haksız kazanç sağlamak amacıyla kurulan örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek, kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak' iddiaları ile yargılandığı davanın müştekilerinden Faslı İmanee Lemghari ve Fatma Zohra ifadesini değiştirdi. Emniyetteki ifadelerinde şikayetçi olan iki kadın, Fas'ta avukatları ve noter aracılığıyla verdiği ifadede ise şikayetçi olmadığını belirtti. Bu ifade değişikliği geçtiğimiz aylarda dava dosyasına girdi.

İHBAR MAİLİ GELDİ

Ancak bunun ardından İstanbul Emniyeti'ne 6 Kasım 2012 tarihinde bir ihbar maili gönderildi. İhbar mailinde Cübbeli Ahmet Hoca'nın cemaatine yakın birisi olduğunu, sık sık toplantılarına katıldığını belirten ihbarcı, kadınların ifadesini değiştirmesi için avukat F. O'nun Fas'a giderek baskı yaptığını, kadınlara 18 bin dolar para vererek şikayetlerini geri çektirdiğini söyledi.

EMNİYET İHBARI DOĞRULADI

Bu ihbar maili üzerine harekete geçen emniyet, ihbarda adı geçen avukat F. O.'nun yurtdışı çıkış giriş tarihlerini inceledi. Emniyet, avukat F. O.'nun 16 Temmuz tarihinde Fas'a gittiğini ve 20 Temmuz'da da Türkiye'ye döndüğünü tespit etti. İncelemesini daha da detaylandıran emniyet, ilginç bir bilgi daha tespit etti.

TÜRKİYE'DEN AVUKATA 18 BİN DOLAR

Kadınların ifadesini değiştirdiği tarih olan 18 Temmuz'da, avukat F. O'ya, hukuk bürosunda çalışan O. K isimli kadın tarafından 18 bin dolar gönderildiğini belirledi. Paranın banka aracılığıyla gönderilmediğini belirleyen emniyet, bir süre paranın nasıl gönderildiğini araştırdı. Araştırma sonucu 18 bin doların Western Union (Banka kullanılmadan acente sistemi üzerinden hızlı para gönderme şekli) sistemi ile gönderildiğini belirledi.

BİLGİLERİ MAHKEMEYE GÖNDERDİ

Bu bilgileri klasör halinde davanın görüldüğü İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderen emniyetin, söz konusu paranın kadınların ifadesini değiştirmesi için kullanıldığı yönünde bir değerlendirme de mahkemeye sunduğu öğrenildi.

METRİS CEZAEVİ ÖNÜNDE "CÜBBELİ" İZDİHAMI

"Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün tahliye edilmesi kararını duyan cemaat üyeleri Metris Cezaevi önüne akın etti. Ahmet Mahmut Ünlü'nün resimli bant ve atkılarlın takan sevenleri tahliye haberini birbirine sarılarak kutladı. Cemaat üyelerine lokum da dağıtıldı.

Havanın yağışlı olmasına rağmen kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu yüzlerce cemaat üyesi cezaevi önünde buluştu. Cemaat üyeleri haremlik ve selamlık bir şekilde cezaevi önüne dizildi.

Cemaat üyelerinin omuzlarında Ahmet Mahmut Ünlü'nün resimlerinin bulunduğu atkı, alınlarına da bant taktı. Tahliye haberini bazı cemaat üyeleri ise birbirine sarılarak kutladı. Bazı cemaat üyeleri de "Benim Ahmedim şeriatsız iş yapmaz" yazılı afiş açtı. Genç cemaat üyeleri vatandaşa lokum dağıttı. Cezaevi önünde tahliye bekleyişi devam ediyor.

http://www.haber7.com/guncel/haber/961655-cubbeli-ahmet-hoca-tahliye-oldu
http://gundem.milliyet.com.tr/-cubbeli-ahmet-hoca-tahliye-edildi/gundem/gundemdetay/07.12.2012/1638487/default.htm


Cübbeli Hoca'ya coşkulu karşılama

Mahkeme, Ahmet Mahmut Ünlü hakkında şahitlerin dinlenmesinin ardından tahliye kararı verdi. Kararı öğrenen yakınları ve sevenleri, Ünlü'nün tutuklu bulunduğu Metris Cezaevi'ne akın etti. Buradaki resmi işlemlerin tamamlanmasından sonra Ünlü cezaevinden çıktı. Kararı büyük bir sevinçle karşılayan sevenleri Ünlü'yü omuzlarda taşıdı. Kendisini bekleyenlere teşekkür eden Ünlü, araca binerek cezaevinden ayrıldı.

''Karagümrük Çetesi'' davasında tahliye edilen  ''Cübbeli Ahmet Hoca'' olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, Metris Cezaevi çıkışında sevenleri tarafından karşılandı.

Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Ünlü, ''Sevenlerimiz çok acı çekti. Bu malum hadise, insanları daha doğru yola iletti. Sevenlerimiz bizimle çile çekti'' dedi.

Ünlü, sevenlerinin kendisine bu süreçte büyük destek verdiğini belirterek, ''Yemediler, içmediler, uyumadılar, on binlerce mektup, yüz binlerce mail gönderdiler. Milyonlarca insan benimle birlikte kahır ve çileye katlandı'' şeklinde konuştu.

-Sevenleri sloganlarla karşıladı-

Ahmet Mahmut Ünlü'nün tahliye edildiği haberini alan sevenleri, cezaevi önünde toplandı. Tekbir getiren kalabalık grup, zaman zaman ''Hocaya sadakat şerefimizdir'' ve ''Hepimiz Cübbeli'yiz'' sloganları attı.

Ünlü'nün cezaevinden çıkışı sırasında izdiham yaşandı. Ünlü bindiği arabadan sevenlerini selamlarken, araç, yola kadar olan 15 metrelik mesafeyi yarım saatte kat edebildi. Aracı Fadıl Akgündüz'ün kullandığı görüldü.

Ahmet Mahmut Ünlü'nün Beykoz'daki evine gittiği öğrenildi.

http://www.haber7.com/guncel/haber/961747-cubbeli-hocaya-coskulu-karsilama


Fadık Akgündüz de karşılayanlar arasındaydı

Ahmet Mahmut Ünlü'nün tahliye kararının ardından Fadıl Akgündüz de Metris Cezaevi'ne geldi.

Akgündüz, Ünlü'nün cezaevinden kendisiyle birlikte çıkacağını söyledi. Ahmet Mahmut Ünlü'nün babası Yusuf Ünlü de cezaevine gelenler arasında yer aldı.

Kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün tahliye kararı sonrası yüzlerce kişi Metris Cezaevi önünde toplandı. Ünlü lehine sloganlar atan kalabalık, dualar okuyarak Ünlü'nün çıkmasını bekledi. Metris Cezavi'ne gelenlerden biri de 'Jet Fadıl' olarak tanınan Fadıl Akgündüz'dü. Cezaevi girişinde basın mensuplarına konuşan Akgündüz, "Çok mutluyuz. Haksızlıklar, zulümler sürmez." dedi. Akgündüz, Ünlü'nün kendisiyle birlikte cezaevinden ayrılacağını ifade etti. Nitekim Cübbeli Ahmet'in Fadıl Akgündüz'ün kullandığı araçla cezaevinden ayrıldığı kameralara yansıdı.

Mahkeminin kararı sonrası Ahmet Mahmut Ünlü'nün babası Yusuf Ünlü de Metris Cezaevi'ne geldi. Yusuf Ünlü cezaevi kapısında oğlunun çıkmasını bekledi.

http://www.haber7.com/guncel/haber/961751-cubbeli-hoca-icin-metrise-kosan-surpriz-isim

kilimanjaro

Cübbeli Ahmet Hoca hakkındaki iddianamenin tam metnini okumak ve bilgisayarınıza indirmek için TIKLAYINIZ.
Yasal haklarınızı en üst seviyede koruyup kullanabilmeniz için önemli gördüğünüz konularda mutlaka profesyonel destek almanız, bu anlamda bir avukatla anlaşmanız kesinlikle tavsiye edilir.

kilimanjaro

Kamoyunda "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün yargılandığı davanın müştekisi Faslı İmanee Lemghari talimat ile Fas'ta ifade verdi.

Cübbeli Ahmet Hoca ile birlikte olduğu yönündeki daha önceki ifadesini kabul etmeyen Lemghari, ifadeyi Türk polisinin baskı uygulayarak zorla imzalattığını söyledi.

Ahmet Mahmut Ünlü'nün de sanıkları arasında bulunduğu davanın görüldüğü İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne davanın müştekilerinden Faslı İmanee Lemghari'nin ifadesi ulaştı. Mahkeme, Ünlü'nün, "cinsel saldırı, haksız kazanç sağlamak amacıyla kurulan örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek, kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" iddiaları ile yargılandığı davanın müştekilerinden Faslı İmanee Lemghari ve Fatma Zohra'nın ifadesinin alınması için Fas adli makamlarına talimat yazmıştı.

Soruşturma kapsamında Ünlü'den şikayetçi olan ancak daha sonra bu şikayetlerinden vazgeçen müştekilerden Faslı İmanee Lemghari'nin ifadesi mahkemeye ulaştı. İfadesinde ilginç bilgiler veren Lemghari, Türkiye'de imam nikahı ile evlendiğini belirtti. İmam nikahlı olarak evlendiği kişi ise, aynı davada eşi Kadriye Sezek ile birlikte yargılanan Barış Sezek... Evli olan Barış Sezek ile Kazablanka'da tanıştığını belirten Lemghari, Sezek ile İstanbul'a geldiğini belirtti. İstanbul'da Sezek ile imam nikahı kıyıldığını belirten Lemghari, imam nikahı sırasında Sezek'in karısı Kadriye Sezek'in de yanlarında olduğunu belirtti. İmam nikahında çevredekilerin 'baba' diye hitap ettiği daha sonradan isminin Ahmet Mahmut Ünlü olduğunu öğrendiği kişinin de olduğunu belirten Lamghari, "Bu kişi fatiha okudu. Bana Barış Sezek ile evlenmek istiyor musun? diye sordu." dedi. Barış Sezek ile imam nikahının ardından başka bir eve giderek cinsel birliktelik yaşadığını belirten müşteki Lemghari, soruşturma kapsamında "Cübbeli bizimle birlikte oldu" yönündeki sözlerini de yalanladı ve o ifadeyi Türk polisinin baskı uygulayarak zorla imzalattığını söyledi.

Davanın diğer müştekisi Fatma Zohra'nın ise ifadesi bekleniyor. Ünlü'nün de aralarında bulunduğu sanıkların İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılanmasına 27.06.2013 tarihinde devam edilecek.

Kaynak: DHA
http://www.haber7.com/guncel/haber/1043052-cubbeli-hocayi-rahatlatacak-ifade



Cübbeli ile hakim arasında 'umre' diyalogu

Kamuoyunda "Cübbeli Ahmet" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün de sanıkları arasında bulunduğu 16 tutuksuz sanıklı davanın görülmesine 27.06.2013 tarihinde devam edildi. Duruşmada Cübbeli Ahmet ile mahkeme başkanı arasında ilginç 'umre' diyalogları geçti.

Çağlayan'daki Adalet Sarayında bulunan 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ''Karagümrük çetesi'' olarak bilinen suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamındaki duruşmaya Ahmet Mahmut Ünlü ve Barış Sezek'in de aralarında bulunduğu 5 tutuksuz sanık katıldı.

NAMAZ KILDI, DURUŞMAYA GEÇ KATILDI

Ünlü, duruşma öncesi adliye içindeki fotokopi odasında öğle namazı kıldı. Duruşmaya 5 dakika geç katılan Ünlü'ye Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, "Ahmet Bey hoş geldiniz" dedi. Ünlü ise ağaya kalkarak, "Hoşbulduk efendim" diye yanıt verdi.

Davanın müştekisi Faslı İmanee Lemghari talimat ile Fas'ta verdiği ifadenin mahkemeye ulaştığını belirten Mahkeme Başkanı, "İmanee, Barış Sezek ile imam nikahı kıydığını belirtmiş. Ünlü'nün de bu nikahta bulunarak Fatiha okuduğunu söylemiş" dedi. İfadeye yönelik söz verilen Barış Sezek, "İfadenin bir kısmı doğru, bir kısmı yanlış. İfadesinde Ahmet Mahmut Ünlü'nün nikahta bulunduğunu söylüyor. O bölümü yanlış" diye konuştu.

ÜNLÜ: BEN İMAM NİKAHI KIYMADIM

İfadeye yönelik söz alan Ünlü de, "Yok ben nikah falan kıymadım. Orada bulunmadım. Resmi nikah olmadan nikah kıymam ben. Bunun suç olduğunu da çok iyi bilirim. Nüfuslu kişilerde benden nikah kıymama istedi ancak ben kıymadım" dedi.

Üye hakimin Seyfettin Mermerci'nin , ''Daha önce kendi nikahınızı kıyabileceğinizi söylemiştiniz" sözleri üzerine, ''Kendi nikahınızı kıyarsınız onda bir sorun yok" diye yanıt verdi. Ünlü'nün duruşma sırasında sık sık dua okuduğu görüldü.

MAHKEME BAŞKANI'NIN İLGİNÇ ANISI

Duruşmada konuşan Mahkeme Başkanı Ekinci, ''Geçtiğimiz günlerde bir taksiye bindim. Taksi de bir radyo açıktı. Siz de (Ünlü) orada konuşuyordunuz. Şoför kapatacaktı kapatma dinleyelim dedim. Siz orada 'Umre'ye gittim ama mahkeme 10 gün izin veriyor. Ben de 10 günlük gidip geldim' dediniz" diye konuştu.

BAŞKAN: SENİN SEVABINA NİYE ENGEL OLALIM

Bu sözler üzerine Ünlü, "Avukatların 1 aylık izin için size başvurmuş. Siz de 'ne yapacak 1 ayı. Oraya mı yerleşecek? demişsiniz. Ben de tamam o zaman 10 günlük izin verilsin dedim" dedi.

Ünlü'nün bu sözlerine Mahkeme Başkanı Ekinci, "Yok öyle bir şey demedik. Senin sevabına niye engel olalım. İstersen 2 ay kal" şeklinde konuştu.

DOSYA MÜTALAA İÇİN SAVCIYA GÖNDERİLDİ

Ünlü'nün avukatları her hafta karakola imza atma yönündeki adli kontrolün 1 aylık süreye çıkarılmasını talep etti. 15 dakikalık aranın ardından kararını açıklayan mahkeme, Ünlü'nün imza atma süresini 1 aya çıkardı. Ünlü'nün her ayın başında ilk Çarşamba günü karakolu giderek imza atma şartı getirdi. Mahkeme dosyayı da mütalaa hazırlaması için duruşma savcısına gönderdi.

Kaynak: DHA
http://www.haber7.com/guncel/haber/1043361-cubbeli-ile-hakim-arasinda-umre-diyalogu
Yasal haklarınızı en üst seviyede koruyup kullanabilmeniz için önemli gördüğünüz konularda mutlaka profesyonel destek almanız, bu anlamda bir avukatla anlaşmanız kesinlikle tavsiye edilir.