Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

20 Nisan 2024, 05:48:26

Login with username, password and session length
Üyeler
  • Toplam Üye: 4,264
  • Latest: Elçin
Stats
  • Toplam İleti: 8,824
  • Toplam Konu: 4,365
  • Online today: 90
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 84
Total: 84

Adliyeler yeterince korunamıyor: Üsküdar Adliyesi önündeki kavgada bir kişi öldü

Başlatan kilimanjaro, 17 Aralık 2012, 04:24:26

« önceki - sonraki »

kilimanjaro



Üsküdar Adliyesi'nde bir yaralama olayının duruşmasının ardından tarafların yakınları birbirine girdi. Yaklaşık 100 kişinin, sopalı, taşlı, bıçaklı kavgasında 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı. Olaylarda 37 kişi gözaltına alındı.

http://www.youtube.com/watch?v=PhgO8KHwDhY#

Edinilen bilgiye göre olay Nuhkuyusu Caddesi üzerinde bulunan Üsküdar Adliyesi önünde ve ara sokaklarda meydana geldi.

Erzurum'un Hınıs ilçesinde yaşayan iki ailenin fertlerinden biri geçen yıl Sancaktepe'de bıçaklanarak yaralandı. Olayın tutuklu failinin yargılanmasına Üsküdar Adliyesi'nin Bağlarbaşı binasına başlandı.

DÖVE DÖVE ÖLDÜRDÜLER

Sakin geçen duruşmanın ardından taraflar adliye çıkışında önce tartıştı ardından da kavgaya tutuşarak birbirlerini kovalamaya başladı. Ellerinde bıçaklar ve sopalar olan şahıslar, cadde üzerinde kavga etmeye başladı. Olayı gören vatandaşlar durumu hemen polis ekiplerine haber verdi.

Yaklaşık 100 kişilik grup yol ortasında birbirlerine sopalarla öldüresiye vurdu. Olay sırasında Yılmaz Karaağaç isimli şahıs bıçaklanırken, Sinan Algemi, Sertaç Algemi, Mehmet Emin Levent ve Kutbettin İnce isimli şahıslarda darp sonucu yaralandı.>

Yaralılar akrabaları tarafından özel araçlarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan Yılmaz Karaağaç aldığı 5 bıçak darbesiyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Ekipler kavga eden tarafları ayırmakta güçlük çekti. Adliye çevresinde bir süre ellerinde sopalarla dolaşan şahıslar, takviye polis ekiplerinin gelmesiyle gözaltına alındı. Konuyla ilgili 37 kişi gözaltına alınırken polis ekipleri, geniş çaplı soruşturma başlattı.

SOPALI, BIÇAKLI KAVGA GÜVENLİK KAMERASINDA

Öte yandan yaşanan sopalı ve bıçaklı kavga çevrede bulunan bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Kameralara yansıyan görüntülerde, cadde üzerinde yaşanan kovalamacada, ellerinde sopalar olan şahıslar, birbirlerine öldüresiye vuruyor. Yere düşen 2 kişiye, karşı gruptaki şahıslar sopalarla vurmaya devam ediyor.

Yerde kalan 2 kişiyi bırakan şahıslar, kaçan diğer şahısları kovalıyor. Yerdeki yaralı şahıslar, çevredeki vatandaşlar tarafından durdurlan taksilerle hastanelere kaldırılıyor. Görüntülerde polis ekiplerinin olay yerine gelmesinin ardından, kavga eden grubun kaçmaya çalıştığı kameralar tarafından kaydediliyor.

Kaynak: DHA
http://www.haber7.com/3sayfa/haber/964829-adliye-onunde-olduresiye-dayak-1-olu-4-yarali


Adliye önündeki savaşa 27 tutuklama

Üsküdar Adliyesi önünde iki aile arasında çıkan ve 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan kavga sırasında gözaltına alınan 28 kişiden 27'si çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Üsküdar Adliyesi'nde görülen bıçaklı yaralama davasının ardından taraflar adliye önünde sopa ve bıçaklarla birbirlerine girmişlerdi.

Olayda Yılmaz Karaağaç (34) hayatını kaybederken, Sinan Algemi(32), Sertaç Algemi(42) ve Emin Levent(35) yaralandı.

Polis tarafından kavganın ardından başlatılan soruşturmada kavgaya karıştığı tespit edilen 22 kişi Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından yaşı küçük olduğu iddia edilen 6 kişi de Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından gözaltına alınmıştı. Şüphelilerle birlikte 23 sopa ile 5 bıçak ele geçirilmişti. Poliste yapılan sorgularının ardından adliyeye gönderilen 28 kişi savcılıktaki sorgularının ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme de verdikleri ifadelerinde polisteki ifadelerini tekrar ettikleri öğrenilen şüphelilerin öldürme ve yaralama olayı hakkında bir bilgilerinin bulunmadığını söyledikleri öğrenildi. Mahkeme ifadeleri tamamlanan 28 şüpheliden 27'sini tutuklanmasına karar verdi. Karanın ardından 27 kişi cezaevine gönderildi.

http://www.aksam.com.tr/adliye-onundeki-savasa-27-tutuklama--155297h.html
Yasal haklarınızı en üst seviyede koruyup kullanabilmeniz için önemli gördüğünüz konularda mutlaka profesyonel destek almanız, bu anlamda bir avukatla anlaşmanız kesinlikle tavsiye edilir.

kilimanjaro



Bülent AYDOĞDU / VATAN İSTİHBARAT

Şego Aşireti'nin kızı Güldünya Töner'in acı hikayesi, Bitlis'in Muktieller Köyü'nde başladı. 22 yaşındaki Güldünya teyzesinin oğlu Servet'in tecavüzüne uğradı. Güldünya, karnı büyüyene kadar gerçeği gizledi. Aile öğrenince Güldünya'ya "Tavana ip asıp intihar et, namusumuz temizlensin" denildi. Buna karşı çıkan Güldünya, çaresizce kendisine tecavüz eden Servet'e ikinci eş olarak gitti. Ancak tehditlerden korkan Servet, 2 eşini ve 4 çocuğunu bırakıp köyü terketti. Ortada kalan Güldünya, İstanbul'a kaçtı ve Bitlis'te 17 yıl imamlık yapan Alaattin Ceylan'ın evine sığındı. Burada doğum yapan Güldünya, oğluna Umut adını verdi. Ancak Güldünya'yı Küçükçekmece'de bulan kardeşleri, sokak ortasında vurdu.



Yaralanan Güldünya, Bakırköy Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Kardeşleri ise refakatçi gibi içeri girip hastane odasındaki genç kadını silahla öldürdü. Güldünya'nın hayatı, 7 yıl önce 22'sinde sona erdi. Bakırköy 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkarılan iki kardeşten Ferit tören 15 yıl hapis cezasına, İrfan tören ise müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Umut bebek ise devlet korumasına alındı. Sahte kimlikle 7 yıl boyunca kaçan 38 yaşındaki Servet Taş, Güldünya 'nın babası tarafından Sultanbeyli 'de 14 Kasım 2011'de kurşun yağmuruna tutularak öldürüldü. Kartal 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Tasarlayarak adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Şerif Tören'in dünkü davasından önce ise adliye önünde olaylar çıktı. Duruşma öncesi adliye bahçesinde karşı karşıya gelen taraflar, sopa ve bıçaklarla birbirlerine saldırdı. Birbirine öldüresiye vuran taraflara müdahalede yetersiz kalan adliye polisi, çevik kuvvetten yardım istedi. Kısa sürede büyüyen kavga sonucunda, 7'si ağır, 30 kişi yaralandı.

www.youtube.com/watch?v=Lt_7rr3QCA8

http://haber.gazetevatan.com/guldunya-davasinda-ortalik-karisti/499031/7/Ya%C5%9Fam
Yasal haklarınızı en üst seviyede koruyup kullanabilmeniz için önemli gördüğünüz konularda mutlaka profesyonel destek almanız, bu anlamda bir avukatla anlaşmanız kesinlikle tavsiye edilir.

kilimanjaro




ŞANLIURFA'da, bir cinayet duruşması sonrası Adliye bahçesinde başlayan tartışma, silahlı kavgaya dönüştü. Olayda, 1'i avukat olmak üzere 2 kişi yaralandı, 1 kişi de hayatını kaybetti.

Olay, saat 17.00 sıralarında Paşabağı Mahallesi'nde bulunan Şanlıurfa Adliyesi'nin bahçesinde meydana geldi. Geçen yıl Suruç İlçesi'nde işlenen bir cinayetle ilgili duruşmanın çıkışında, davanın tarafları olan Ateş ile Kaya ailelerinin fertleri arasında tartışma çıktı. Adliye içinde başlayan ve bahçesinde de devam eden tartışma kısa sürede silahlı kavgaya dönüştü. Taraflar birbirine tabancayla ateş etti. Paniğe yol açan ve polisin biber gazlı müdahalesi ile sonlanan silahlı kavgada, Mustafa Ateş, Bakır Ateş ile avukat olduğu öğrenilen Mehmet Kaya kurşunlara hedef olarak yaralandı. Yaralılar olay yerine çağrılan ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere götürüldü. Tedavisine başlanan yaralılardan avukat Mehmet Kaya'nın hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi. Adliye çevresinde yoğun güvenlik önlemi alan polis, olay yerinde yaptığı araştırma sonunda bulduğu çok sayıda boş kovana incelemek üzere el koydu.

Yaşananların ardından polis yeni bir kavga yaşanmaması için yaralıların tedavisinin sürdüğü hastaneler ile Ateş ve Kaya ailesi mensuplarının yaşadığı semtlerde güvenlik önlemi aldı.

YARALI AVUKATIN KAPISINDA YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Şanlıurfa Adliyesi önünde akşam yaşanan silahlı kavganın ardından yaralıların kaldırıldığı hastanede yoğun güvenlik önlemleri alındı. Avukat olduğu öğrenilen yaralılardan Mehmet Kaya'nın kaldırıldığı Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde polis yoğun güvenlik önlemleri alırken, hastaneye giriş çıkışlarda kimlik kontrolü yaptı.
Şanlıurfa Adliyesi önünde bir dava sonrasında Kaya ve Ateş aileleri arasında çıkan tartışma ardından silahlı kavgaya dönüştü. Kavgada Avukat Mehmet Kaya ile ismi öğrenilemeyen bir vatandaş daha ağır yaralandı. Ambulanslar ile hastaneye kaldırılan yaralılara ilk müdahale yapılırken Emniyet, hastane girişinde yoğun güvenlik önlemi aldı. Hastaneye gelen her vatandaşın kimlik kontrolünü yapan polisler durumundan şüphelendiği kişilere de üst araması yaptı.
Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyata alınan Avukat Mehmet Kaya'nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenilirken Diyarbakır Barosu Avukat Kaya'nın kendi barolarına kayıtlı olduğunu doğruladı.

ŞANLIURFA BARO BAŞKANI ALİ FUAD BUCAK'TAN AÇIKLAMA
Şanlıurfa Baro Başkanı Ali Fuad Bucak konuyla ilgili telefonla açıklamada bulundu. Bucak, bir avukatın böyle bir olay yaşamasının üzücü olduğunu söyledi. Şanlıurfa Baro Başkanı Bucak, "Şehir dışında olduğum için avukat arkadaşımızı ziyaret edemedim. Ancak Şanlıurfa'ya gelir gelmez Mehmet Bey'i ziyaret edeceğim. Arkadaşımızın savunma yaparken silahla vurulması gerçekten bizi üzdü. Avukat Mehmet Kaya'ya geçmiş olsun dileklerinde bulunuyorum" diye konuştu.
Öte yandan olay sırasında adliyede görevli bir polis memurunun, olay sırasında havaya ateş ederek durumu kontrol altına aldığı ve bir eliyle yaralıya müdahale ederken bir eliyle de ambulansa haber verdiği öğrenildi.

YARALANANLARDAN BİRİ ÖLDÜ

Şanlıurfa Adliyesi önünde geçtiğimiz günlerde çıkan silahlı kavgada ağır yaralanan şahıslardan biri hayatını kaybetti.
Şanlıurfa adliyesi önünde 2 gün önce mahkeme çıkışı husumetli aileler arasında silahlı kavga çıkmıştı. Kavgada biri avukat olmak üzere iki kişi yaralanmış ve Şanlıurfa'da çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştı. Kavgada yaralanan 17 yaşındaki genç, 2 gündür tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

DHA-İHA
http://www.zaman.com.tr/gundem/sanliurfada-silahli-kavga-1i-avukat-3-kisi-yaralandi/2033908.html
Yasal haklarınızı en üst seviyede koruyup kullanabilmeniz için önemli gördüğünüz konularda mutlaka profesyonel destek almanız, bu anlamda bir avukatla anlaşmanız kesinlikle tavsiye edilir.

kilimanjaro

Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesinde hırsızlık olaylarının artması ve avukatların da mağdurlar arasında bulunması üzerine İstanbul Barosu Başkanı Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yazdığı yazıda, gerekli tedbirlerin acilen alınmasını istedi.

Başkan Kocasakal'ın Başsavcılığa yazdığı 27 Aralık 2012 tarih ve 80566 AHM sayılı yazı şöyle:

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına,
Çağlayan/İstanbul

İstanbul Barosuna bağlı avukatlar tarafından Baromuz Başkanlığına yapılan başvurularda Çağlayan/İstanbul Adliyesinde gerçekleşen hırsızlık olayları nedeniyle şikâyetler dile getirilmektedir. Yapılan araştırmalar neticesinde her gün yaklaşık 3 ya da 4 meslektaşımızın cüzdan, Kredi kartı, cep telefonu vb. eşyasının çalındığı ve Adliye Polisine şikâyetçi olunduğu tespit edilmiştir.

Avukatların mesleklerini icra ettiği ve mesailerinin büyük bir kısmını harcadığı Çağlayan Adliyesinde hırsızlık olayları nedeniyle her gün yaşanmakta olan bu mağduriyetin giderilmesi için gerekli tedbirlerin acilen alınmasını rica ederim.

Saygılarımla.

Av. Doç. Dr. Ümit KOCASAKAL
İstanbul Barosu Başkanı
http://www.istanbulbarosu.org.tr/Detail.asp?CatID=1&SubCatID=1&ID=7623
Yasal haklarınızı en üst seviyede koruyup kullanabilmeniz için önemli gördüğünüz konularda mutlaka profesyonel destek almanız, bu anlamda bir avukatla anlaşmanız kesinlikle tavsiye edilir.

kilimanjaro



CİHAN - Diyarbakır Adliyesi'nde çıkan kavgada bir kişi, kesici bir aletle aldığı darbe sonrası yaşamını yitirdi. Adliyede görev yapan polis memurlarının savcılık tarafından sorguya alındıkları öğrenildi.

Diyarbakır 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen cinayet davasına tanık olarak çağrılan Seyit Tanrıkulu, söz konusu davada sanık olarak yargılanan zanlının yakınlarıyla adliye koridorunda 'ifade değiştirme' konusu yüzünden tartıştı. İddiaya göre Tanrıkulu, sanık yakınlarına "Ben ne gördüysem onu anlatacağım. Allah'tan başka kimseden korkmuyorum. Devlet benim arkamda." diyerek tepki gösterdi. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine sanık yakınlarından birisi yanında getirdiği bir cisimle Tanrıkulu'nu duruşma salonu önünde yaraladı. Kavgayı polis biber gazı sıkarak dağıttı. Polis bıçaklı saldırganı gözaltına aldı.

Kesici aletle aldığı darbe sonrasında kanlar içinde yerde kalan Tanrıkulu, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ağır yaralanan Tanrıkulu'nun kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Adliyedeki polislerin savcılık tarafından sorguya alındıkları öğrenildi.

http://www.turkiyegazetesi.com/haberdetay.aspx?NewsID=39509#.UYGQPsrm3Uc
Yasal haklarınızı en üst seviyede koruyup kullanabilmeniz için önemli gördüğünüz konularda mutlaka profesyonel destek almanız, bu anlamda bir avukatla anlaşmanız kesinlikle tavsiye edilir.

kilimanjaro



EŞREF AKGÜN - MALATYA

2011 yılında Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Gözene köyünde iki aile arasında su yüzünden çıkan silahlı kavgada 21 yaşındaki Cumali Ayabakan ölmüş, karşı taraftan da Bekir ve Mücahit Aydın ağır yaralanmıştı. Olayla ilgili açılan davanın dün görülecek duruşması öncesi Malatya Adliyesi'nin önü savaş alanına döndü.

İddiaya göre adliye önünde pusu kuran Aydın ailesinin mensupları, Ayabakan ailesinin fertleri binaya girmeye hazırlanırken ateş açtı. Saldırıda 32 yaşındaki Mustafa Ayabakan adliye binası kapısında başına isabet eden kurşunla yere yığılırken, 27 yaşındaki Habib Ayabakan ile 47 yaşındaki Hikmet Ayabakan ağır yaralandı. Polis ekipleri, çıkan kargaşadan yararlanarak kaçan Aydın ailesi fertlerini yakalamak için geniş çaplı soruşturma başlattı. Kısa sürede 5 şüpheli, silahları ile birlikte gözaltına alındı. Durumu ağır olan Mustafa ve Habib Ayabakan, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bu arada çevrede araştırma yapan polis ekipleri adliye binasının 100 metre ilerisinde boş bir arazide yaralı bir kişi gördü. 61 yaşındaki Mehmet Aydın olduğu belirlenen kişinin kasığından yaralandığı ve kaçarken boş araziye saklandığı belirtildi. Olay sonrası caddeyi güvenlik çemberine alan ekipler, adliye binasına girişe de izin vermedi. Özel Harekât polislerinin de geldiği adliye binası önünde çok sayıda boş kovan bulunurken, yaralıların kaldırıldığı hastanelerde de sıkı güvenlik önlemleri alındı. Saldırı anı çevredeki bir işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Kaydedilen görüntülerde saldırganların polis tarafından etkisiz hale getirilmeye çalışıldığı gözlendi. Yeşilyurt ilçesine bağlı Gözene köyünde ise olası bir olaya karşılık çok sayıda jandarma timleri güvenlik önlemi alarak beklemeye başladı. Gözaltına alınan Aydın ailesi fertleri sorgulanmak üzere asayiş şube müdürlüğüne götürülürken, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

http://www.zaman.com.tr/gundem_husumetli-olduklari-aileye-adliyede-pusu-kurdular_2113940.html
Yasal haklarınızı en üst seviyede koruyup kullanabilmeniz için önemli gördüğünüz konularda mutlaka profesyonel destek almanız, bu anlamda bir avukatla anlaşmanız kesinlikle tavsiye edilir.