Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

20 Nisan 2024, 05:20:21

Login with username, password and session length
Üyeler
  • Toplam Üye: 4,264
  • Latest: Elçin
Stats
  • Toplam İleti: 8,824
  • Toplam Konu: 4,365
  • Online today: 90
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 79
Total: 79

Türkiye’de 378 cezaevinin 160’ında mescid var, deprem firarisi mahkumlr bulunamd

Başlatan Avukat, 21 Aralık 2012, 22:59:26

« önceki - sonraki »

Avukat

Van'da 23 Ekim 2011'de yaşanan depremde, Van M Tipi Cezaevi'nden firar eden 231 mahkumun hâlâ arandığı ortaya çıktı.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in, CHP Sivas Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Malik Ecder Özdemir'in soru önergesine verdiği cevap, geçen yıl yaşanan depremde duvarları yıkılan Van M Tipi Cezaevi'nden kaçan tutukluların akıbetini ortaya koydu. Önergeye, Van Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan gelen bilgi çerçevesinde cevap veren Bakan Ergin, deprem firarisi mahkûmların büyük bölümünün yakalanamadığını belirtti.

Bakan Ergin'in verdiği bilgiye göre, deprem sonrası firar eden tutuklu ve hükümlü sayısı 335. Bu mahkûmlardan 55'i kendi isteğiyle cezaevine dönerken, 31 Ağustos 2012 tarihi itibarıyla 49 hükümlü ve tutuklu kolluk kuvvetleri tarafından yakalandı. 231 mahkûm ise halen kolluk kuvvetlerince aranıyor. Van M Tipi Cezaevi'nde bulunan 713 mahkumun zorunlu sebeplerle Amasya, Bafra, Bitlis, Elazığ, Erzurum, Gümüşhane, Muş, Oltu, Rize, Trabzon, Erciş ve Gevaş ceza infaz kurumlarına nakillerinin yapıldığını açıkladı. Ergin, Van M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nun kapasitesinin artırılması doğrultusunda 500 kişi kapasiteli ek bina yaptırılmasının uygun görüldüğünü ve 16 Temmuz 2012 tarihinde de sözleşme imzalanarak inşaatının yapımına başlanıldığını ifade etti.

378 CEZAEVİNDEN 160'INDA MESCİT VAR

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün cezaevlerinde bulunan mescit sayısına ilişkin soru önergesini de cevapladı. Ergin, tutuklu ve hükümlülerin Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'un tanıdığı haklar çerçevesinde mensubu bulundukları dinin ibadetlerini yerine getirebildiklerini bildirdi. Ergin, ceza infaz kurumlarındaki mescit ve ibadet yerleriyle ilgili şu bilgileri verdi: "31 Temmuz 2012 tarihi itibarıyla, ülkemizde 378 ceza infaz kurumu, bu ceza infaz kurumlarının 160'ında birer tane olmak üzere mescit bulunmaktadır. Ceza infaz kurumlarında imam kadrosu olmadığından mescitlerde kadrolu imam bulunmamaktadır. Değişik inançlara sahip mahkûmların inançlarının gereklerini yerine getirebilmesi için iki ceza infaz kurumunda mekân ayrılmıştır. Diğer ceza infaz kurumları için talepte bulunulması halinde gerekli çalışma yapılabilir."

http://www.tv5haber.com/7812_Depremde-Firar-Eden-231-Mahkum-Hala-Kayip.html



Adalet Bakanı: 41 yeni cezaevi inşaat halinde



Adalet Bakanı Sadullah Ergin açıkladı: "41 yeni cezaevi inşaat halinde, 153 yeni cezaevi planı var.." Cumhuriyet Halk Parti'li Umut Oran'ın soru önergesini yanıtlayan Ergin, bu cezaevlerinin faaliyete geçmesiyle yaklaşık 107 binlik ek kapasite elde edileceğini söyledi.. Böylece Türkiye'deki cezaevlerinin kapasitesi 250 bine ulaşacak.

Cumhuriyet Halk Parti'li Umut Oran sordu, Adalet Bakanı Sadullah Ergin yanıtladı. Yeni cezaevleri yolda...

Şu anda resmi rakamlara göre yüzde 87 doluluğa sahip cezaevlerine yenileri eklenecek. 5 yıllık plan sonunda hedefe ulaşılırsa, Türkiye'deki cezaevlerinin kapasitesi 250 bin olacak.

Bakanın verdiği rakamlara göre halen 41 ceza infaz kurumunun yapımı devam ediyor. Bununla birlikte 153 yeni cezaevinin yapımı planlanıyor. Bunların 27'si ihale, 83'ü planlama, 43'ü proje aşamasında.

Bu ceza infaz kurumları faaliyete geçtiğinde 106 bin 831 kişilik ek kapasite yaratılmış olacak. Türkiye'de şu anda ise, 90 bine yakın hükümlü, 32 binin üzerinde tutuklu var.

http://www.kanalb.com.tr/haber.php?HaberNo=46342#.UNjqsneWNT8

kilimanjaro

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, cezaevlerinde bugün itibariyle 136 bin hükümlü ve tutuklu bulunduğunu bildirdi.

TBMM Genel Kurulu'nda, görüşmeleri yarım kalan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) yapılan bazı başvuruların tazminat ödenmek suretiyle çözümüne ilişkin esas ve usulleri belirleyen kanun tasarısının görüşmeleri sürüyor.

8. madde üzerinde söz alan MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, yargılama sürelerinin uzunluğu konusunda Türkiye'nin AİHM'de en çok mahkum edilen ülke olduğunu ifade etti.

16 bin 650 dosyayla vatandaşların Türkiye'yi AİHM'e şikayet ettiğini belirten Şandır, 440 davada Türkiye'nin mahkum edildiğini; 3 bin 500 bekleyen dava bulunuğunu kaydetti.

Şandır, ''Bu sonuç 10 yıldır iktidarda olan AKP'ye de yakışmıyor. Sonuçları değil sebepleri düzeltmeniz gerekir. Bu kanunla getirdiğiniz tedbir de doğru değil'' dedi.

Şandır, bu tasarının, uzun tutuklulukla ilgili vatandaşa zulmedildiğinin bir itirafı olduğunu öne sürdü.

-''Gelinen nokta önemli''-

Madde üzerinde soruları yanıtlayan Adalet Bakanı Ergin, cezaevlerinde bugün itibariyle 136 bin hükümlü ve tutuklu bulunduğunu bildirdi.

Tutuklu sayısının 32 bin 169 olduğunu; 104 bin de hükümlü bulunduğunu aktaran Ergin, hükümlü/tutuklu oranının da yüzde 23,5 olduğunu söyledi. Ergin, ''Bu oran 2000-2001 yıllarında yüzde 49 ile 51 arasındaydı. Bu süre içinde gelinen nokta önemli. Oranı bu noktaya indirebilmek kolay değil. Biz bu yüzde 23,5'i de yeterli görmüyoruz. Bunu daha aşağıya indirmek için çalışma yapıyoruz'' dedi.

Bu oranın, AB ülkeleri arasında kabul edilebilir bir oran olduğunu ifade eden Ergin, ''AB ortalaması yüzde 23,5. Türkiye, AB üyesi ülkelerin hükümlü/tutuklu oranlarını yakalamış, onun altına inmiştir'' diye konuştu.

http://www.habervaktim.com/haber/305700/adalet-bakanindan-cezaevi-aciklamasi.html
Yasal haklarınızı en üst seviyede koruyup kullanabilmeniz için önemli gördüğünüz konularda mutlaka profesyonel destek almanız, bu anlamda bir avukatla anlaşmanız kesinlikle tavsiye edilir.