Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

26 Nisan 2024, 02:17:14

Login with username, password and session length
Üyeler
  • Toplam Üye: 4,264
  • Latest: Elçin
Stats
  • Toplam İleti: 8,824
  • Toplam Konu: 4,365
  • Online today: 102
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 77
Total: 77

Atatürk'ün manevi torunları CHP ve İş Bankası'na milyar dolarlık dava açacak

Başlatan kilimanjaro, 14 Şubat 2013, 22:37:10

« önceki - sonraki »

kilimanjaro




OSMAN ARSLAN - İSTANBUL

Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe'nin çocuklarının İş Bankası ve CHP'den gereken mirası alamadıkları gerekçesiyle çektikleri ihtarnamenin süresi doldu.

İş Bankası ve CHP'nin ihtarnameye resmi yoldan cevap vermemeleri üzerine dilekçe hazırlayan Atatürk'ün manevi torunları Pazartesi günü dava açacak.

Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe'nin iki oğlu Ahmet Kemal Doğançay ve Ali Kemal Doğançay, 28 Ocak'ta İş Bankası ve CHP'ye 1 milyar dolarlık ihtarname çekmişti. Doğançay kardeşler İş Bankası ve CHP'ye cevap vermeleri için 15 gün süre tanıdı. Ancak bu süre içerisinde herhangi bir cevap gelmedi. Bunun üzerine Doğançay ailesi avukatları aracılığıyla İş Bankası ve CHP hakkında dilekçe hazırladı. Atatürk'ün manevi torunları Pazartesi günü hem CHP hem de İş Bankası hakkında dava açacak.

Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe, 1 Ağustos 2012 tarihinde geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetmişti. Atatürk'ün vasiyetindeki son mirasçısı olduğu belirtilen Adatepe'nin çocukları Ahmet Kemal Doğançay ve Ali Kemal Doğançay annelerinin vasiyette belirtilen miras payını alamadığını ileri sürdü. Doğançay kardeşler İş Bankası ve CHP'ye ihtarname göndererek 1 milyar dolarlık alacağın ödenmesini istemişti.

(CİHAN)
http://www.zaman.com.tr/gundem_ataturkun-manevi-torunlari-chp-ve-is-bankasina-dava-acacak_2053927.html


İHTARLA İLGİLİ İŞ BANKASI VE CHP KAMUOYUNA AÇIKLAMA YAPMIŞTI

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Atatürk'ün manevi torunlarının 1 milyar dolarlık miras talebiyle ilgili, İş Bankası'nın Antalya'da düzenlediği 'Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası'nda açıklama yapmış ve "İş Bankası bakımından vasiyetname neyi ifade ediyorsa bu şekilde davranılmıştır" demişti.

CHP: BORCUMUZ YOK

Atatürk'ün manevi torunlarının talebi üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran da Atatürk'ün vasiyetine atıfta bulunarak yazılı bir açıklama yapmış ve bu açıklamada, "Atatürk'ün vasiyetine göre Atatürk'ün sahip olduğu 'nukuk ve hisse senetleri, şimdiki gibi, İş Bankası tarafından' nemalandırılmaktadır. Atatürk vasiyetinde 'Her seneki gibi nemadan nispetleri şerefi mahfuz kaldıkça, yaşadıkları müddetçe, Makbule'ye ayda bin, Afet'e 800, Sabiha Gökçen'e 600, Ülkü'ye 200 Lira ve Rukiye ile Nebile'ye şimdiki yüzer lira verilecektir' emrini vermiştir. Kalan miktarın ise Türk Tarih ve Dil Kurumlarına tahsis edileceğini buyurmuştur. Büyük Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği tarihten itibaren CHP bu görevini eksiksiz olarak sürdürmektedir. Nitekim Sayın Ülkü Adatepe yaşadığı müddetçe kendisiyle de istişare halinde olunmuş, ne kadarlık bir meblağ istediği kendisine sorulmuş ve bu meblağ oranında ödemelerin yapılması sağlanmıştır. Bu itibarla kendisine herhangi bir borcumuz bulunmamaktadır." denilmişti.

http://ekonomi.haber7.com/ekonomi/haber/983404-is-bankasindan-milyar-dolarlik-miras-yaniti
Yasal haklarınızı en üst seviyede koruyup kullanabilmeniz için önemli gördüğünüz konularda mutlaka profesyonel destek almanız, bu anlamda bir avukatla anlaşmanız kesinlikle tavsiye edilir.