Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

28 Mart 2024, 20:23:22

Login with username, password and session length
Üyeler
Stats
  • Toplam İleti: 8,818
  • Toplam Konu: 4,361
  • Online today: 115
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 82
Total: 82

Sultanahmet'teki eski adliye binası, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis edildi

Başlatan kilimanjaro, 14 Mart 2013, 02:37:37

« önceki - sonraki »

kilimanjaro



Sultanahmet'teki eski İstanbul Adliyesi ana binası, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis edildi. Kararla, müdürlük 6 binada hizmet vermekten kurtulacak.

Haber: ERCAN SARIKAYA

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 150 yıllık tarihi binası geçen yıl aralık ayında elektrik kontağından çıkan yangında kül oldu. Binanın kullanılamaz hale gelmesiyle birlikte 2 milyon 500 bin öğrenci ve 103 bin öğretmene hizmet veren İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortada kaldı. Müdürlük, bir taraftan tarihi binanın yeniden restore edilmesi için çalışma başlattı. Binanın projeleri hazırlanıp İstanbul Valiliği İl Özel İdare Genel Sekreterliği'ne gönderildi. Bir taraftan da bütün birimleri bir arada toplayacak bina arayışına girdi.

Adliye binasını istediler

Eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Çelik, Adalet Bakanlığı 'nın iki yıl önce boşalttığı Sultanahmet'te bulunan eski adliye binasını istedi. Ancak aradan aylar geçmesine rağmen tahsis ile ilgili Adalet Bakanlığı'ndan ses çıkmadı. Bunun üzerine İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü birimlerini kentteki 6 farklı binaya taşıdı. İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız makam odasını İstanbul Lisesi'ne taşırken, yanan binada görev yapan müdür yardımcıları ve binadaki birimler ise Kumkapı, Cağaloğlu, Eminönü ve Zeytinburnu'nda bulunan binalara taşındı.

Sehpa üzerinde hizmet
Bu arada binanın restorasyon işleminin üç yıl bulacağı tahmin edilirken, yeteri kadar yer bulunamadığı için müdür yardımcıları, şube müdürleri ve memurlar sehpa ve sandalyeler üzerinde hizmet vermeye başladı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve yeni Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, durumu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'a iletti. Başbakan Erdoğan'ın da yer tahsisi için talimat verdiği öğrenildi. Böylece İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yeni yeri Sultanahmet'teki eski İstanbul Adliyesi oldu. Tahsis ile bina sorununun çözüldüğünü doğrulayan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri "Bina sorunumuzun çözülmesi önemli. Dağınık birimlerde hizmet vermekte zorlanıyoruz. Hem veliler hem öğretmenler mağdur oluyor. Evrakları bina bina dolaştırmak zorunda kalıyorlardı" dedi.
İki yıldır boş duruyordu

Sultanahmet Adliyesi 'elveda' yazılı bir pankartla, 2011 yılının ağustos ayında 56 yıllık görevine veda etti. Adliye birimlerinin Çağlayan'a taşınması ile birçok talibi olan bina inşa edildiği günden beri sorunlarla boğuşuyordu. Önce uzun yıllar yerine karar verilememiş, sonra inşa edildiği yerin tarihi kalıntılar üzerinde olduğu anlaşılmış, planına uygun şekilde büyütülemediği için hep yetersiz kalmıştı. Sultanahmet Meydanı'nda, İbrahim Paşa Sarayı'nın arkasında yer alan adliye binası Türk mimarlar Sedad Hakkı Eldem ve Ord. Prof. Emin Halid Onat'ın imzasını taşıyor. 1951'de inşaatına başlanan bina, 1955'te hizmete girmişti.

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1124888&CategoryID=77
Yasal haklarınızı en üst seviyede koruyup kullanabilmeniz için önemli gördüğünüz konularda mutlaka profesyonel destek almanız, bu anlamda bir avukatla anlaşmanız kesinlikle tavsiye edilir.