Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

17 Nisan 2024, 00:25:06

Login with username, password and session length
Üyeler
Stats
  • Toplam İleti: 8,820
  • Toplam Konu: 4,361
  • Online today: 81
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 79
Total: 79

İtalyan avukatın Kasımpaşa'daki üç katlı evine tarihi eser kaçakçılığı baskını

Başlatan kilimanjaro, 25 Mart 2013, 13:37:11

« önceki - sonraki »

kilimanjaro



Nihat ULUDAĞ / AHT - ÖZEL

İtalyan avukat Giancarlo Ferrara, havalimanında Türkiye'ye giriş işlemleri sırasında Gümrük Muhfaza memurlarının dikkatini çekti.  Bavullarda yapılan aramada 38 parça tarihi eser çıktı. Eşinin Milano'da savcı olduğunu söyleyen Avukat Ferrara, tarihi eserlerin kendisine ait olduğunu kabul etti. Ele geçenler arasında yer alan eski bir harita ile 2 parça eserin "Kültür ve Turizm Varlıklarını Koruma Kanunu" kapsamında eserler olduğu belirlenince operasyon için düğmeye basıldı.

HER YER TABLO DOLU
Tarihi eserlerin izinsiz olarak yurda sokulduğunun anlaşılması üzerine Gümrük Muhafaza ekipleri araştırmalara başladı. İtalyan avukatın İstanbul'da bir evi ile Marmaris'te villası ve yatı olduğu tespit edildi. Ferrara'nın İstanbul Kasımpaşa'daki Haliç manzaralı 3 katlı evinde ve Marmaris'teki yatı ile villasında eş zamanlı arama yapıldı. Ferrara'nın Kasımpaşa'daki evinde 100'ü aşkın tablo, taşınma sırasında zarar görmemesi için evde bir odada muhafaza altına alındı ve mühürlendi. Gümrük Muhafaza ekiplerinin yürüttüğü operasyonlar sırasında İtalyan Konsolosluk görevlisi de hazır bulundu. Avukatın 2012 yılında yatıyla Türkiye'ye 4 kez giriş çıkış yaptığı belirlendi.



12 TABLOYA EL KONULDU
Mimar Sinan Üniversitesi bünyesinde bir profesör başkanlığında oluşturulan 9 kişilik bilirkişi heyeti, tablolardan yurtdışı kaynaklı olan ve değeri yüksek olduğu belirtilen 12'sine el konulmasına hükmetti. Hazırlanan raporda, tamamı orijinal olan tabloların değerli eşya sınıfında olduğu belirtilerek, "Avrupalı ressamlara ait tabloların, Avrupa ülkelerinde mi yapıldığı yoksa ressamların Türkiye'de yaşadıkları sırada Türkiye'de mi yapıldıklarının tespit edilemediği" vurgulandı.

KARARI SAVCI VERECEK
Bilirkişi üzerine İtalyan avukat Giancarlo Ferrara hakkında, tarihi eşyaları gümrüğe beyan etmeksizin yurda sokmak suçlamasıyla 5607 sayılı kanun kapsamında savcılık tarafından işlem başlatıldı. Ferrera, değeri 450 Euro'dan fazla olan eserin yurda girişi sırasında gümrüğe beyan etmemek ve eserleri izinsiz olarak yurda sokmakla suçlanıyor. İtalyan avukat hakkında dava açılıp açılmayacağına yürütülen soruşturma sonunda karar verilecek.

EL KONULAN ESERLER
El konulan 12 eser arasında İtalyan, Macar ve İngiliz ressamlara ait tablolar bulunduğu belirlendi. Bazıları şunlar:

* Macar ressam Arthur Ferraris (1856-1936)
* İngiliz ressam Trevor Haddon (1864-1941)
* İtalyan ressam Raniero Aureli (1885-1975)



BANYO GALERİ
Habertürk'ün özel olarak görüntülediği Kasımpaşa'daki evde yapılan aramalarda, evin banyo, tuvalet ve mutfağında dahi tabloların asılı olması dikkat çekti.



http://www.haberturk.com/gundem/haber/830110-kacakcilik-muzesi
Yasal haklarınızı en üst seviyede koruyup kullanabilmeniz için önemli gördüğünüz konularda mutlaka profesyonel destek almanız, bu anlamda bir avukatla anlaşmanız kesinlikle tavsiye edilir.