Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

25 Nisan 2024, 04:01:32

Login with username, password and session length
Üyeler
  • Toplam Üye: 4,264
  • Latest: Elçin
Stats
  • Toplam İleti: 8,824
  • Toplam Konu: 4,365
  • Online today: 101
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 83
Total: 83

Reklamda izinsiz fotoğraf kullanılmasına rekor tazminat

Başlatan kilimanjaro, 13 Nisan 2013, 09:20:42

« önceki - sonraki »

kilimanjaro



Beren Saat'in fotoğrafını şampuan reklamında izinsiz kullanan şirket, 715 bin lira tazminat ödemek zorunda kaldı.

Oyuncu Beren Saat, saç beyazlarını kapatıcı şampuan reklamında izinsiz olarak fotoğraflarının kullanılması üzerine açtığı tazminat davasını kazandı. Mahkeme, Saat'in fotoğraflarını izinsiz olarak kullanan şirketi 715 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkûm etti.

Beren Saat, 2011 yılında avukatı Oğuz Müftüoğlu aracılığıyla Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'ne sunduğu dilekçesinde şampuanın içerdiği 'wasabia' isimli bitkinin saç diplerindeki kan basıncını artırarak, saçları eski rengine kavuşturduğu, saçını boyatmak isteyen pek çok ünlünün yanı sıra kendisinin de genç yaşına rağmen saçları kırlaştığı için kullandığının iddia edildiğini kaydetti.

Fotoğraflarının kendisinin izni dışında yayınlanması nedeniyle 20 bin TL manevi, şimdilik 50 bin TL maddi tazminat talebinde bulundu.

Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi, geçtiğimiz günlerde yargılamaya son vererek Beren Saat'i haklı buldu. Mahkeme, hazırlanan bilirkişi raporu doğrultusunda davacının fotoğraf ve görüntülerini izinsiz olarak kullanan şirketin 700 bin TL maddi, 15 bin TL ise manevi tazminat ödemesine hükmetti.

Mahkeme ayrıca görüntünün kullanılmasının engellenip, diğer sitelerde kullanımının menine ve kararın kesinleştikten sonra 5 büyük gazetede ilanına karar verdi. Davalı şirketin verilen kararı temyiz hakkı bulunuyor.

http://www.gazeteport.com.tr/haber/131407/bu-fotografa-rekor-tazminat
Yasal haklarınızı en üst seviyede koruyup kullanabilmeniz için önemli gördüğünüz konularda mutlaka profesyonel destek almanız, bu anlamda bir avukatla anlaşmanız kesinlikle tavsiye edilir.