Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

19 Nisan 2024, 21:59:24

Login with username, password and session length
Üyeler
  • Toplam Üye: 4,264
  • Latest: Elçin
Stats
  • Toplam İleti: 8,824
  • Toplam Konu: 4,365
  • Online today: 96
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 73
Total: 73

Ergenekon'da savunma süresini az bulan 20 avukat duruşma salonunu terk etti

Başlatan kilimanjaro, 16 Nisan 2013, 10:05:11

« önceki - sonraki »

kilimanjaro

Ergenekon davasında avukatlar salonu terketti
Ergenekon davasında mahkeme, örgüt yöneticiliği suçundan yargılananlara avukatıyla beraber 2 saat, haklarında örgüt üyeliği suçlaması bulunanlara da müdafisiyle beraber 1 saat esas hakkında savunma süresi tanıdı. Buna itiraz eden avukatlar salonu terk ederken, duruşmadan ayrılmak isteyen tutuklu sanıklara ise izin verilmedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen 67'si tutuklu 275 sanıklı Ergenekon Davası'nın 285. duruşması, mahkemenin savunma süreleri konusunda görüşünü açıklaması ve ardından yaşanan gerginlikle başladı. Savunmaya ayrılan sürelerin az olduğunu belirterek söz isteyen yaklaşık 20 avukat kendilerine söz verilmemesi üzerine duruşma salonunu terk etti.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan büyük salonda yapılan duruşmada CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, gazeteci Tuncay Özkan ve eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'in de aralarında bulunduğu 43 tutuklu sanık hazır bulundu.

DAHA ÖNCE MEN EDİLEN SANIKLAR DA SALONDA

Öte yandan esas hakkındaki son savunmaları alınıncaya kadar duruşmalardan men edilen ve uzun süredir duruşmalara katılamayan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Veli Küçük, Mehmet Demirtaş, Osman Yıldırım ve Oktay Yıldırım da duruşmada hazır edildi.

BAŞBUĞ DURUŞMAYA KATILMADI

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ ve YAŞ üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler'in de aralarında bulunduğu 24 tutuklu sanık ise duruşmaya katılmadı. Duruşmaya 5 tutuksuz sanık da katıldı.

MAHKEME BAŞKANI SANIKLARIN KONUŞMA SÜRESİNİ AÇIKLADI

Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, sanık ve avukatların esas hakkındaki son savunmasının alınmasına başlanacağını belirtti. Özese, örgüt yöneticiliği suçundan yargılananlara avukatıyla beraber 2 saat, haklarında örgüt üyeliği suçlaması bulunanlara da avukatlarıyla beraber 1 saat savunma yapma süresi tanındığını söyledi. Özese ilk önce 1. iddianamenin sanıklarının ifadesinin alınacağını ancak bugüne mahsus olmak üzere hazır olan tutuklu sanıkların da ifadesinin alınacağını söyledi.

AVUKATLAR SÜREYE İTİRAZ ETTİ

Konuşma süresinin az olduğunu belirten Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer'in de aralarında bulunduğu avukatlar, usule ilişkin söz almak istedi. Ancak Mahkeme Başkanı Özese, avukatların usule ilişkin taleplerini dilekçe ile mahkemeye sunmasını belirterek, "İtirazlarınızı yazılı verin" dedi.

"AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI İSTEMİYLE YARGILANIYORUM"

Bu sırada Muzaffer Tekin, "Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanıyorum. Nasıl bir saat savunma süresi olur. Nasıl bu kadar sürede kendimi savunurum" diyerek bağırdı. "Savunmalarınızı yazılı olarak da sunabilirsiniz" diyen Mahkeme Başkanı Özese, davada 275 sanık yargılandığını esas hakkındaki savunmaların ortalama 500 saat kadar tutacağını söyledi.

AVUKATLAR SALONU TERK ETTİ

Bu sırada ayağa kalkan tutuklu sanık Mehmet Demirtaş, "Kararı okuyun kararı" diye bağırdı. Mahkeme Başkanı Özese de, "Öyle bir karar yok. Gördüğünüz karar varsa bize de gösterin" dedi. "Cübbemin bir şerefi var. Bunu kanunsuzluğa ve hukuksuzluğa alet ettirmem" diyen Avukat Vural Ergül de avukatları salonu terk etmeye davet etti. Bu sırada kendilerine söz verilmeyen yaklaşık 20 avukatta duruşma salonunu terk etti. Bu sırada izleyiciler de salondan ayrılan avukatları alkışladı.

SANIKLAR DA SALONU TERK ETMEK İSTEDİ İZİN VERİLMEDİ

Avukatların salonu terk etmesinin ardından aralarında Oktay Yıldırım'ın da bulunduğu bazı sanıklar salondan ayrılmak istedi. Mahkeme Başkanı Özese, jandarmaya talimat vererek salondan sanıkların çıkarılmamasını istedi. Başkan Özese, "Sizi buraya, dinleyin diye getirdik" dedi. Tutuklu sanık Oktay Yıldırım da ,"Lavaboya gideceğim" demesi üzerine Mahkeme Başkanı Özese de "İzin vermiyorum" diye cevap verdi. Veli Küçük ve Mustafa Balbay'ın da aralarında bulunduğu bazı sanıklar konuşmak için söz isterken Mahkeme Başkanı Özese, "Duruşmayı engelliyorsunuz. Duruşmayı engellemeyin. Veli Bey söz hakkı vermiyorum" diye cevap verdi.

Duruşma tutuklu sanık Oğuz Bulut esas hakkındaki savunmasını yapması ile devam ediyor. Öte yandan duruşmada sadece tutuklu sanık Oğuz Bulut'un avukatı ve barodan bir gözlemci avukat bulunuyor.

(Ajanslar)
http://www.timeturk.com/tr/2013/04/15/ergenekon-davasi-tahmini-2-ay-daha-surecek.html
Yasal haklarınızı en üst seviyede koruyup kullanabilmeniz için önemli gördüğünüz konularda mutlaka profesyonel destek almanız, bu anlamda bir avukatla anlaşmanız kesinlikle tavsiye edilir.