Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

26 Nisan 2024, 07:13:14

Login with username, password and session length
Üyeler
  • Toplam Üye: 4,264
  • Latest: Elçin
Stats
  • Toplam İleti: 8,824
  • Toplam Konu: 4,365
  • Online today: 102
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 103
Total: 103

Arkadaşlar Çok Zor Durumdayım Lütfen Yardıma İhtiyacım Var İcradan Mal Kaçırma

Başlatan eness, 03 Mayıs 2013, 00:48:17

« önceki - sonraki »

eness

Merhaba arkadaşlar ,
Benim alacağım olan biri, bana ödemeyi yapmadı. Daha sonra ben borçlunun mallarını icra takibine aldırdım. Borçlu ödeme yapamadı ve bana "bir miktar ödeme yapayım. İcra takibini kaldır. Mallarımın bir kısmını satıp kalan borcumu ödemek istiyorum" dedi. Bende kabul edip alacağımın %20 sini aldım. İleri tarihli birkaç senet yaptım. İcra takibini kaldırdım. Borçlu bu dönemde malları başkasının üzerine devretmiş. Bana ödemeyi de yapmadı. Hiç birşey yapamıyorum. Ancak 3,5 yıl geçti aradan, şu an malları kardeşi yada çocuğunun üzerine yapmak istediğini duydum. Bu 3. kişiden malları tekrar 1. derece yakınına devretmesi için belli bir süre var mı ?Ne kadar süre sonra bu malları yakınına geçirebilir. Bu durumda ne yapmalıyım ? Acil yardımlarınızı beklemekteyim.

Avukat

Merhabalar.

Alıntı yapılan: eness - 03 Mayıs 2013, 00:48:17
İcra takibini kaldırdım. Borçlu bu dönemde malları başkasının üzerine devretmiş. Bana ödemeyi de yapmadı. Hiç birşey yapamıyorum. Ancak 3,5 yıl geçti aradan, şu an malları kardeşi yada çocuğunun üzerine yapmak istediğini duydum. Bu 3. kişiden malları tekrar 1. derece yakınına devretmesi için belli bir süre var mı ?Ne kadar süre sonra bu malları yakınına geçirebilir. Bu durumda ne yapmalıyım ? Acil yardımlarınızı beklemekteyim.

Böyle bir süre yok. Borçlunuz isterse hiçbir zaman üçüncü şahıstan malları devralmayadabilir. Mevcut durumda da şayet borçlu ile malları devralan şahıs arasındaki muvazaaya ilişkin mahkemeye delil sunma imkanınız varsa, icra takibi yapıldıktan sonra tasarrufun iptali davası da açılabilir. Her halu karda icra takibine başlamak için daha fazla beklemeyin. Bonoların vadesinin üzerinden üç yıllık süre geçtiğinde senetler zamanaşımına uğrayacaktır. Allah kolaylıklar versin...