Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

28 Mart 2024, 20:31:39

Login with username, password and session length
Üyeler
Stats
  • Toplam İleti: 8,818
  • Toplam Konu: 4,361
  • Online today: 115
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 86
Total: 86

Fatma Nur Çelik davasında karar çıktı: Katile ağırlaştırılmış müebbet hapis

Başlatan kilimanjaro, 04 Mayıs 2013, 13:15:25

« önceki - sonraki »

kilimanjaro



METİN ÇOLAK - İSTANBUL

Arkadaşıyla birlikte kaldığı evde internet hattı tamircisi tarafından 13.10.2012 tarihinde hunharca öldürülen üniversite öğrencisi Fatma Nur Çelik davasında karar çıktı. Mahkeme, sanık Cem Karaçay'ı 'cinsel saldırı delillerini ortadan kaldırmak amacıyla adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

İstanbul Bahçelievler'de üniversite öğrencisi Fatma Nur Çelik'i (21) öldüren Cem Karaçay ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edildi. Karaçay ayrıca 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan 12 yıl, 'konut dokunulmazlığını' ihlal suçundan da 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

İnternet arızasına bakma bahanesiyle evine girdiği Fatma Nur Çelik'i tecavüz edip öldürdüğü iddia edilen Cem Karaçay hakkında 'tasarlayarak kasten adam öldürme' suçundan açılan dava dün karara bağlandı. Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında tutuklu sanık Cem Karaçay ile taraf avukatları hazır bulundu. Mahkemede, Fatma Nur Çelik için hazırlanan Adli Tıp Kurumu raporu okundu. Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi'nin hazırladığı raporda Çelik'in kaş ve çene bölgesinde boğuşmaya bağlı sıyrıklar olduğu dile getirildi. Her iki gözünde de kanama olduğunun belirtildiği raporda, boyun bölgesinde baskı sonucu kan toplaması ve sıyrıklar bulunduğu anlatıldı. Fatma Nur Çelik'in kanında alkol ve uyuşturucu maddeye rastlanmadığının dile getirildiği Adli Tıp raporunda, maktulün 9 ve 10'uncu tırnaklarının içinde bulunan deri parçalarının Cem Karaçay'a ait olduğu bildirildi. Raporun sonuç kısmında ise, Çelik'in ölümünün solunum yollarının kapanması ve boyna baskıya bağlı boğulma sebebiyle meydana geldiği ifade edildi.

Daha sonra duruşma savcısı mütalaasını açıkladı. Fatma Nur Çelik ile arkadaşı Sümeyye'nin olaydan bir ay önce Bahçelievler'de ev tuttuklarını anlatan savcı, sanık Karaçay'ın internet tamircisi süsü ile eve girip çıktığını dile getirdi. Sanıkla Fatma Nur'un tesadüf eseri tanıştığını dile getiren savcı, "Sanık maktulü takip edip evlerini öğrenmiştir. Olay tarihinde de internet arızası bahanesi ile eve geldiği anlaşılmıştır. Sanığın evde kaldığı yaklaşık 3 saatlik zaman diliminin son 25 dakikası içinde Fatma Nur'u kol ve boynundan tutup yatak odasına sürüklediği, burada tecavüz ettiği belirlenmiştir. Sanığın, maktulenin bağırması üzerine el ve ayakları ile ağzını koli bandıyla bağladığı ve delilleri yok etmek için boğarak öldürdüğü anlaşılmıştır." ifadelerini kullandı. Mütalaada, sanığın, Fatma Nur'u tanıdığı yönündeki ifadelerinin de raporlarla yalanlandığına dikkat çekildi.

Mahkemede, esas hakkındaki mütalaaya karşı yazılı söz alan Çelik ailesinin avukatı Reşat Petek, sanık Cem Karaçay'ın Fatma Nur'u hayvani duygular ile öldürdüğünü belirtti. Adli Tıp Kurumu raporuna da değinen Petek, "Raporun da belirttiği gibi, Fatma Nur'un başında, yüzünde ve boyun bölgesinde ekimoz ile sıyrıklar halinde yaralanmalar tespit edildi. Bu tespitler Fatma Nur'un ırz ve namusunu korumak için ciddi mücadele ettiğini gösteriyor." dedi. Sanığın savunmasında Çelik'le görüştüğü yönünde iddialarda bulunduğunu da hatırlatan Petek, Adli Tıp raporu ile telefon kayıtlarının incelenmesi sonucu hazırlanan raporun sanığı yalanladığını söyledi. Avukat Petek, sanık Karaçay'ın eldeki bilgiler ışığında en üst sınırdan cezalandırılmasını talep etti. Son sözü sorulan sanık Cem Karaçay ise olayların çarpıtıldığını ve olay nedeni ile çok pişman olduğunu ifade etti.

Beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme, Cem Karaçay'ı 'cinsel saldırı delillerini ortadan kaldırmak amacıyla adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum etti. Mahkeme ayrıca Karaçay'a cinsel saldırı suçundan 12 yıl ve konut dokunulmazlığını ihlal etmek suçundan da 2 yıl olmak üzere toplam 14 yıl hapis cezası verdi.

http://www.zaman.com.tr/gundem_fatma-nur-cinayetinde-karar-cikti_2085682.html
Yasal haklarınızı en üst seviyede koruyup kullanabilmeniz için önemli gördüğünüz konularda mutlaka profesyonel destek almanız, bu anlamda bir avukatla anlaşmanız kesinlikle tavsiye edilir.