Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

26 Nisan 2024, 17:55:04

Login with username, password and session length
Üyeler
  • Toplam Üye: 4,264
  • Latest: Elçin
Stats
  • Toplam İleti: 8,824
  • Toplam Konu: 4,365
  • Online today: 106
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 83
Total: 83

Şahıs Firması ve İflas

Başlatan 87promil, 06 Mayıs 2013, 20:48:02

« önceki - sonraki »

87promil

Forumda bir çok konuyu okudum ve araştırdım. Çok konuda bilgi sahibi oldum. Herkes birbirine yardımcı olmaya çalışmış, çok hoşuma gitti.
Bende borç batağında olan bir kullanıcıyım. Şu anda kredi, kredi kartı ve taksitli alışverişlerden doğmuş borçlarım var. Hepsi üst üste geldi ve icra dosyaları oluştu. Eve bir yandan kağıtlar geliyor, bir yandan telefon edip ödeme tarihi istiyorlar. Bazen hangi avukatla konuştuğumu bile şaşırıyorum. Bilmediğim bir numara aradığında ne yapacağımı şaşırıyorum, panik oluyorum. Web tasarım ve programlama işi yaptığım şahıs işletmem var. Home Ofis çalışıyorum, maliyede de evim iş yerim olarak görünüyor. Vergi borcum dahil birçok borcum var ödeyemediğim, nasıl yapacağımı bilmiyorum bende. Bireysel iflas konusunda bir kaç makale okudum ama henüz Türkiye'de böyle bir uygulamanın söz konusu olmadığı da yazıyor. Borçlarım hep üst üste geldi, nasıl bir düzenle ödememe lazım. Hepsini bir ödeme gücüm yok, fakat icra dosyaları da sıralandı. Zamanla ödeyeceğim ama hiç kimse zamanda tanımıyor. Lütfen konu ile ilgili yardımcı olun. Psikolojim gitti, diğer yandan işlerime de yansıyor. İş yapmadan da para kazanıp nasıl ödenir bunlar.

Adnanoğuz

İlk önce gecmiş olsun,kimse borcları icin ne hapse atılır nede idam edilir.Biz kendi kendimizi idam ediyoruz .Alacaklı haliyle alacağını tahsil etmek icin ceşitli yollara girer,hapisle korkutur evinden tüm eşyalarını kaldıracağını söyler v.s v.s kardeşim kimseye ödeme tahüdüdü verme ev icrası eskisi gibi yanaştır nakliyeyi ne varsa al devri bitti.icra memuru ihtiyac dışı cift eşyayı alabiliyor.(İKİ TV.den biri gibi)Burda senin yapabileceğin ödeme gücün cercevesinde borclarını kafana göre sıraya sokacaksın,zaman icinde bu borc denen illetten kurtulacaksın.Bir sen değilsin bu durumda olan binlerce kişi var.Sakin ve moralli ol .Gecmiş olsun.