Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

25 Nisan 2024, 14:41:35

Login with username, password and session length
Üyeler
  • Toplam Üye: 4,264
  • Latest: Elçin
Stats
  • Toplam İleti: 8,824
  • Toplam Konu: 4,365
  • Online today: 101
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 74
Total: 74

Avukatlar adliye önünde eylem yasağını deldi

Başlatan kilimanjaro, 01 Haziran 2013, 10:27:29

« önceki - sonraki »

kilimanjaro



OSMAN ARSLAN - İSTANBUL

İstanbul Adalet Sarayı'nda eylem yapmanın yasaklandığı binanın giriş kapısı önünde basın açıklaması yapan avukatlara müdahalede bulunulmadı.

Çağlayan'daki adliye binasının giriş kapıları önünde basın açıklamaları yasaklanmıştı. Yasaktan sonra buradalarda eylem yapmak isteyen gruplara polis su ve gaz ile müdahalede bulunmuştu. Ancak bugün bir grup avukat yasaklanan yerde basın açıklaması yaptı. Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi yaklaşık 30 kişilik avukat grubu pankart açtı. Alkışlar eşliğinde eyleme başlayan grubun etrafını çevik kuvvet ekipleri sardı. Ancak polis bu kez müdahalede bulunmadı.

Grup adına Avukat Mehmet Ümit Erden açıklamayı okudu. Erden, Başsavcı Vekili Ateş Hasan Sözen'in, önce adliye önünde eylem yapmanın yasak olduğu şeklinde karar bulunmadığını söylediğini daha sonra ise bilgi edinme yasası kapsamında gönderdikleri dilekçeye kurum içi konu olduğu gerekçesiyle bilgi vermediğini belirtti. 'Toplantı ve gösteri yürüyüşü haktır, engellenemez' pankartı arkasında yapılan açıklamada, başsavcılık tarafından alınan yasak kararı eleştirildi, yasağın kaldırılması istendi.

(CİHAN)
http://www.zaman.com.tr/gundem_adliye-onunde-eylem-yapan-avukatlara-mudahale-edilmedi_2095393.html
Yasal haklarınızı en üst seviyede koruyup kullanabilmeniz için önemli gördüğünüz konularda mutlaka profesyonel destek almanız, bu anlamda bir avukatla anlaşmanız kesinlikle tavsiye edilir.