Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

23 Nisan 2024, 21:35:44

Login with username, password and session length
Üyeler
  • Toplam Üye: 4,264
  • Latest: Elçin
Stats
  • Toplam İleti: 8,824
  • Toplam Konu: 4,365
  • Online today: 98
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 92
Total: 92

Gezi Parkı projesine mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı, ülke savaş alanı!

Başlatan kilimanjaro, 01 Haziran 2013, 10:52:44

« önceki - sonraki »

kilimanjaro



İstanbul 6. İdare Mahkemesi, Topçu Kışlası Projesi'ne karşı açılan davada, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu tarafından Gezi Parkı'nda Topçu Kışlası yapımına onay veren karara İstanbul 6. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi. Taksim Gezi Parkı Koruma ve Güzelleştirme Derneği mahkemeye müracaat ederek, ''Topçu Kışlası süsü verilen alışveriş merkezi yapılmasına olanak tanıdığı ileri sürülen 27/02/2013 tarihli, 139 sayılı Kültür Varlıkları Koruma Yüksek Kurulu kararının iptalini ve yürütmenin durdurulmasını'' istedi.

Dernek dün mahkemeye dilekçe vererek acil karar alınmasını istedi. Bunun üzerine mahkeme akşam saatlerinde şu kararı aldı; ''Davanın durumu ve uyuşmazlığın niteliği gözetilmek suretiyle davalı idarenin 1. savunması (Kültür ve Turizm Bakanlığı) alınıncaya veya bilgi ve belgeler gönderilip, yürütmenin durdurulması hakkında yeni bir karar alınıncaya kadar yürütmenin durdurulması isteminin kabulüne oy çokluğuyla karar verildi.''

İçinde buz pateninin de yer aldığı Mimar Halil Onur'un hazırladığı Topçu Kışlası projesi, II Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından geçtiğimiz ocak ayında reddedilmişti. Kurul kararında, projenin 1800'lerde yapılan Topçu Kışlası'nın 'özgün mimarisi'ne dair yeterli bilgi ve belge içermediği belirtilmiş ve Gezi Parkı'nın günümüzdeki durumuna atfen "Günümüzde 60-70 yıllık kullanım değeri ile tarihe belgelik eden bir nitelik kazanmış" ve "İstanbulluların kolektif belleğinde yer etmiş" denilerek projeyi kabul etmemişti.

Daha sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'reddi reddedeceğiz' açıklamasında bulundu. Bu açıklamadan yaklaşık üç hafta sonrada Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu Topçu Kışlası'nın yapımına izin verdi. Yüksek Kurul, bölge kurulunun kararını neden iptal ettiğine dair gerekçe göstermedi. Karar metninde yalnızca kışlanın 'sosyo-kültürel' amaçlı kullanılacağı belirtilerek şöyle denildi; "Taksim Meydanı ve Parkı ile bütünleşen yaklaşık 17 bin metrekarelik kamuya açık bir meydan düzenlemesi ve kapalı mekanların ise sosyo-kültürel amaçlı kullanımını öngördüğü anlaşılan avan projenin uygun olduğuna, bu nedenle İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunu'n kararının iptal edilmesine karar verildi..." denildi.

İstanbul 6. İdare Mahkemesi asıl kararını verene kadar Gezi Parkı'nda herhangi bir inşaai faaliyette bulunulmasının önüne geçmek için yürütmeyi durdurdu. Şimdi bakanlığı yüksek kurulun almış olduğu kararın gerekçesini mahkemeye açıklaması bekleniyor.

MAHKEMEDEN ÇIKAN KARAR

İstanbul 6. İdare Mahkemesi, Taksim Topçu Kışlası Projesi'nin iptali davasını kabul ederek, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Taksim Gezi Parkı Koruma ve Güzelleştirme Derneği yetkililerince, Kültür ve Turizm Bakanlığı aleyhine açılan "Taksim parkı üzerine Topçu Kışlası adıyla alışveriş merkezi yapılmasına olanak tanıdığı ileri sürülen 27 Şubat 2013 tarihli, 139 sayılı Kültür Varlıkları Koruma Yüksek Kurulu kararının iptali ve yürütmenin durdurulması" talepli dava karara bağlandı.

'Kültür Bakanlığından savunma alınıncaya kadar.."

Mahkeme, "davanın durumu ve uyuşmazlığın niteliği gözetilmek suretiyle, davalı idare olan Kültür ve Turizm Bakanlığının savunması alınıncaya veya bilgi ve belgeler gönderilip yürütmenin durdurulması hakkında yeni bir karar alınıncaya kadar, yürütmenin durdurulması isteminin kabulüne" oy çokluğuyla karar verdi.

Üye hakimlerden Ramazan Boyraz, "2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 27/2. maddesinde öngörülen koşulların birlikte gerçekleşmediği anlaşıldığından, istemin reddi gerektiği düşüncesiyle çoğunluğun görüşüne katılmıyorum" ifadesini kullanarak, bu karara muhelefet şerhi koydurdu.

http://www.haber7.com/guncel/haber/1033404-gezi-parki-ile-ilgili-mahkemeden-karar


Vali Mutlu ve Topbaş'dan Gezi Parkı açıklaması

İstanbul'da Taksim Gezi Parkında ağaçların kesilmesine karşı çadırlı nöbet tutan grupla polis arasında çıkan olaylar nedeniyle İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın bugün akşam saatlerinde ortak bir basın toplantısı düzenlediler.

Atatürk Havalimanı VİP Salonu'na yapılan toplantıda ilk konuşmayı yapan Vali Mutlu olaylarda 12 kişinin yaralandığını ve 63 kişinin de gözaltına alındığını belirtirken Büyük Şehir Belediye Başkanı Topbaş ise yapılan işin sadece bir yaya geçidi için tretuvar duvarının biraz öteleme çalışması olduğunu söyledi ve kamuoyuna yansıyan Başbakan ile ilgili olarak Topçu Kışlası AVM yapılacak şeklinde çıkan haberler için şöyle konuştu:

"Burada düşünülen Topçu Kışlası Sayın Başbakanımızın ifade ettiği ve toplumun algıladığı AVM şeklinde bir yapı değildir. Bu daha sonra tartışılır. Konuşulur. Ben ona girmek istemiyorum. Şu anda bizim yapmakta olduğumuz ve neredeyse bitme noktasına gelen ve yanlış algılanan, birilerinin de istismar ettiği bir ortamı görmekten üzüntü duyduğumu söylemek istiyorum. Yaptığımız sadece tretuvar ötelemesi için duvar yıkılmasıdır."

Kadir Topbaş daha sonra şunları söyledi:

Göreve geldiğimiz günden bu yana İstanbul ağırlıklı yatırımlarımızın yüzde 55'ini yapmaktayız. Tüm mega kentlerden en büyük sorun ulaşımla ilgili olanıdır. Taksim'deki yayalaştırma çalışmaları da bu çerçevede değerlendirilir. Bildiğiniz gibi amaç bölgedeki yaya trafiğini yeraltına almaktır. Bu konu belediyemizde meclisten oy birliği ile geçmiştir. Bu muhalefetin de destek verdiği bir projedir. Bazı vatandaşlarımızın samimiyetlerinden şüphem yok. Çevreye duyarlı insanların acaba burada birilerinin iddia ettiği gibi, 'Topçu Kışlası AVM'mi yapılıyor?' endişesiyle gelen insanlar var. Maalesef bu ortamı istismar etmeye çalışan insanlar var. Kullanmaya çalışan ve siyasi rant bekleyenler var. Bunları birbirinden ayırmak gerekir.25 Mayıs Cumartesi gecesi müteahhit firmamız, bu bölgede yani gezi parkının Divan Oteli tarafındaki son noktadaki yayalaştırma alanı içindeki tretuvar duvarını biraz ötelemek, yaya geçişini rahatlatmak adına bir çalışmayı başlattı. Bu insanımız için gerekliydi. Fakat yansımalar böyle olmadı. Maalesef başta siyasiler olmak üzere bazı çevreler bunu istismar etmeye hazır olan insanlar bir araya gelmek suretiyle, ' Biz gezi parkımızı yok ettirmeyiz. Burada AVM yaptırmayız. Topçu Kışlasına karşıyız' şeklinde deyişleri olmuştu. Hoş olmayan yansımalar ortaya çıktı. Bu yansımaları ne İstanbul hak ediyor, nede insanlar hak ediyor.

Bundan bir saat önce benden randevu talep eden Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Mıhçı ve İstanbul Şube Başkanı Deni İncedayı ile birlikteydim. Onlarda siyasilerin bunları kullanmaya kalkmalarından çok ciddi rahatsızlık duyduklarını söylediler. Burada yapılan bir AVM ve Topçu Kışlası inşası değildir. Bu bir duvar ötelemesidir. Toplam 700 metrekarelik bir alandır. Bazı ağaçlar da taşınmıştır. Bunlar 3-4 tanedir. Hatta iki tanesi de çalıdan biraz büyük ağaçtır. Topçu Kışlası ilgili kuruldan geçen bir karar var."

VALİ MUTLU: TÜM YARALILARA ACİL ŞİFA DİLİYORUM

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu çıkan olaylardan dolayı üzgün olduğunu ve bildikleri bazı grupların gerçek doğa sevgisi olan insanları istismar ettiklerini belirterek şöyle konuştu:

Gerek geçen gün Taksim'de toplanmış gruplarla ilgili olarak, gerekse de dün gece toplanmış ve bu gün de müdahalede bulunulmuş olan gruplar sonucunda yaşamış olan asayiş hadiselerinden 11'i Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, bir tanesi de şu anda Şişli Etfal Hastanesinde tedavi görmek olan 12 kişi tedavi altındadır. Hepsine geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Şehrimizde istediğimiz en önemli husus güvenlik ve huzurdur. Gerek kafa travması, gerek kol ve ayak travması, gerekse de kullanılan gazdan etkilenmek suretiyle almış oldukları travmaları sonucunda hastanede tedavileri devam eden 12 yurttaşımıza şifa diliyorum. Bunlardan birisinin ameliyatı yapılmış ve yoğun bakımdadır. Ameliyat olan kişi de Fas uyruklu T.C vatandaşı bir hanımdır. Bu olaylarda bir gazeteci de travma ve gaz nedeniyle etkilendiği ve şu anda sağlık durumunun iyi olduğunu ifade etmek istiyorum.

Gezi parkında toplanan kişilerin çevreye olan hassasiyetleri her zaman anlamlıdır. Fakat ortada söz konusu bir doğa katliamı yoktur. Ancak iyi niyetli, gerçekten çevresel niyetlerle ağaç ve doğa sevgisiyle buraya gelen insanların arasına istismar grupları katılarak kullanılmak istenmiş ve emniyet güçleriyle arzu edilmeyen bir ortama sürüklenmesi şeklinde yoğun gayretler izlenmiştir. Bunun sonucunda zaman zaman müdahaleler olmuştur. Şu anda bir olay olmamakla birlikte özellikle gezi parkımızda kısıtlayıcı bir uygulamayı da bu gün itibariyle sürdürmeye devam ediyoruz. Arzumuz bu alanda mevcut kamu düzeni istifade etmek isteyen bütün İstanbulluların bir huzur ortamına ulaşsın. "

Vali Mutlu gazetecilerin bazı soruları üzerine Taksim Meydanının bazı gruplar tarafından sembol yapılmak istendiğini belirterek, " Bu gruplar İstanbullularımızı kullanarak, onları etkileme yönündeki çabalarına devam etmektedir. Sürekli olarak yanlış bilgilendirici haber akışını devam ettirmektedirler. Burada bilgi kirliliğine özen gösterilmesi gerekir. Biz bu grupları tanıyoruz ve hedeflerini biliyoruz " dedi.

Vali Mutlu yakılan çadırlar için ise gereken çalışmanın başlatıldığını ve kim olursa olsun gerekenin yapılacağını söyledi.

Orantısız güç kullanıldığı şeklindeki soruya ise Vali Mutlu şöyle cevap verdi:

"Hiçbir zaman devletin emniyet teşkilatının kendi içinden çıkmış olduğu halkıyla karşı karşıya gelmesi ve onlarla gerek kendini incitecek, gerekse toplumu incitecek en ufak bir olayın vukuu bulmaması bütün teşkilatın yüreğinde vardır. Bu insanlar canıyla ve kanıyla görev yapıyor. Bu çocuklar bu memleketin huzuru için görev başında. Bu görevlerini yaparken de yeri geldiğinde şehit ve gazi oluyorlar. Saatlerce uykusuz görevlerini yapmaya çalışıyorlar."

Çevre konusunda ağaç konusunda insan konusunda Taksim'deki büyük bir çoğunlukla aynı duyguları paylaştığını belirten Hüseyin Avni Mutlu, "İster inansınlar ister inanmasınlar. Ama ben bu duygularımı paylaşmak zorundayım. Ama bir kısmının asıl maksadı başka. Onların amacı kaos yaratmak ve İstanbul'un huzurunu bozmak.

Oradaki oturmalarla ilgili bir şey yapmadık. Ama gösterileri devam ettirdikleri takdirde hukukun içersin bir pozisyon almak lazım. Kanun bunu emrediyor. Umuma açık parklar ve yollar da hiçbir şekilde gösteri yürüyüşü ve toplantı yapılamaz. Bu nettir. Bu TBMM den çıkmış kanundur.

Ama o gruplar içinde emniyet güçlerimize saldıranlar var. Yoksa bu şehri, yeşili, ağacı, böceği ve insanı çok değerlidir. Kutsaldır. Bunun incinmesi bizi de incitir" dedi.

Vali Mutlu son olarak iki polisin istifa ettiği şeklindeki soruya ise gülerek, "Pek çok iddia duyabilirsiniz. Bunlara dikkat etmekte fayda var" diye cevap verdi.

http://www.haber7.com/guncel/haber/1033382-vali-mutlu-ve-topbas-gezi-parki-aciklamasi



Boğaziçi köprüsünü yürüyerek geçen göstericilerin Taksim'e ulaşması engellendi



Protesto gösterileri Taksim Meydanı, İstiklal Caddesi, Tarlabaşı Bulvarı ve Harbiye'de yoğunlaştı ve buralarda polisin müdahalesi daha sert oldu. Protestolar aralıksız sürerken saat 03.00 sıralarında sokağa çıkan kalabalık gruplar Bağdat Caddesi üzerinden Kadıköy'e, oradan da Taksim'e doğru yürüyüşe geçti. Gruplar 05.00 sıralarında D-100 karayolu İstanbul istikametini trafiğe kapattı. Kadıköy'den yürüyüşe geçen bir grup, köprüyü geçerek Beşiktaş'a vardı.

Yoldan geçmeye çalışan araçların da korna çalarak protestoculara destek verdiği görüldü. Boğaz Köprüsü'nde herhangi bir güvenlik önleminin olmaması ve etrafta polis ekiplerinin görülmemesi dikkat çekti.

Boğaziçi Köprüsü'nü yürüyerek geçen kalabalık grubun önü, Barbaros Bulvarı'nda önlem alan polis ekipleri tarafından kesildi. Grup sözcüleri, polis yetkililerine Taksim'e kadar yürümek istediklerini bildirdi. Ancak polisler, yürüyüşün kanunsuz olduğunu belirterek, grubu dağılmaları yönünde uyardı.

Polis ekipleri, yürüyüşü sürdürmekte ısrar eden gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.Devirdikleri çöp konteynerleriyle caddeye barikat kurarak trafiği kesen gruptan bazıları polise taş atarak karşılık verdi.

Grubun ön tarafında yer alan bazı kişilerin ellerinde büyük Türk bayrakları olduğu görüldü.Gruptakilerden bazıları, polisin attığı biber gazından etkilendi.

Gruptakiler çeşitli sloganlar atarken, polisle çatışmaya da devam ediyor. Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş meydana inişte trafik de halen kapalı durumda bulunuyor.

Bu arada, Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme metrobüs seferleri de yapılamıyor. Bu hattaki metrobüs araçlarına gece saatlerinde taşlı saldırılarda bulunulduğu öğrenildi.

Öte yandan, CHP Milletvekili Hüseyin Aygün de Taksim'de olayların yaşandığı bölgeye gelerek, bir süre burada kaldı.

Gece saat 01.00 sıralarında Kurtuluş, Halkalı, Teşvikiye, Kartal ve Fulya başta olmak üzere İstanbul genelinde pek çok semtte protestoya destek eylemleri yapıldı.

TENCERE TAVALI EYLEM

Gece evlerinden sokaklara inen vatandaşlar, Türk Bayraklarıyla yürüyerek Gezi Parkı protestosuna tencere ve tavaları birbirine vurarak destek verdi. Vatandaşlar eylemleri sırasında cep telefonları ile çektikleri görüntüleri basın ile paylaştı.

E-5 KARAYOLU'NU TRAFİĞE KAPATTILAR

Öte yandan saat 03.00 sıralarında Bağdat Caddesi'nde bir araya gelen kalabalık bir grup, sloganlar eşliğinde Kadıköy'e doğru yürüyüşe geçti. Bağdat Caddesi'nde trafik durdu, araçlar yolları kesti. Yoldan geçmekte olan araçlar da kornalarla yürüyen protestoculara destek verdi.

TAKSİM'E YÜRÜYORLAR

Bu arada kalabalık bir grup eylemci de Taksim'e gitmek için Acıbadem üzerinden Avrupa yakası istikametine doğru yürüyor. Yürüyüşünü sürdüren kalabalık grup saat 05.00 sıralarında D-100 karayolu İstanbul istikametini trafiğe kapattı. Köprü üzerinde bekleyen grup bir süre sonra tekrar yürüyüşe geçti. Gruba CHP milletvekili Mahmut Tanal da destek verdi. Tanal, "Vatandaş haklı olarak yürüyor. Meydanlara biber gazı sıkan hükümete tepkilerini dile getiriyorlar" diye konuştu. Grubun "Her Yer Taksim Her Yer Direniş" sloganlarıyla yürüyüşü devam ediyor.

http://www.haber7.com/guncel/haber/1033471-gostericiler-kopruden-gecerek-taksime-yuruyor


http://www.youtube.com/watch?v=McsvqWAf518#ws

http://www.youtube.com/watch?v=pibhDnZD61M#


BDP'li Önder: Bunun hesabını soracağız!



BDP'li Sırrı Süreyya Önder, Taksim'de yapılan polis müdahalesini eleştirdi. Vali Mutlu ve Belediye Başkanı Topbaş'ın doğru söylemediğini dile getiren Önder, "Bunun hesabını soracağız" dedi.

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Taksim Gezi Parkı'ndaki müdahaleye ilişkin, "Bunun hesabını soracağız. Burada Faslı bir kız var. Hayatını kaybetti, kaybetmek üzere. O da mı göstericiydi? Böyle müdahale mi olur?" dedi.

Önder, Taksim İlkyardım Hastanesi'nden çıkarken gazetecilere açıklama yaptı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın açıklamalarını inandırıcı bulmadığını söyleyen Önder, şunları kaydetti:

"Yan yana 'sübhaneke' boncuğu gibi dizildiler, halkın gözünün içine baka baka yalan söylediler. Bunun hesabını soracağız. Burada Faslı bir kız var. Hayatını kaybetti, kaybetmek üzere. O da mı göstericiydi? Böyle müdahale mi olur? 'Güvenlik kuvvetleri uyarıyorlarmış' diyor. O vali gelsin gözümün içine baka baka desin ki, 'Vallahi ben doğru söylediğime inanıyorum', ben ondan özür dileyeceğim. Bütün şehri gaz alanına çevirdiler. Bunun altından kalkamazlar."

http://www.haber7.com/partiler/haber/1033486-bdpli-onder-bunun-hesabini-soracagiz



Gezi Parkı'nda göstericilerin çadırlarının yakılması büyük tepki çekti:

http://www.youtube.com/watch?v=PNPHd7vFcmU#



Taksim'de esnaf olduğunu söyleyen bir vatandaştan polise sert tepki



Taksim Gezi Parkı'nda günlerdir süren olaylarından ardından bir esnaf, evine ekmek götüremediğini belirterek polis ekiplerine sert tepki gösterdi.

Taksim Gezi Parkı'nda ağaçların kesilmesini önlemek için günlerdir nöbet tutan eylemcilere bu sabah yeniden müdahale edildi. Polis ekipleri, eylemcileri biber gazı ve tazyikli suyla dağıttı. Gezi Parkı'nda başlayan olaylar, İstiklal Caddesi girişine kadar sıçradı. Bu sırada polislerin yanına gelen bir esnaf, çıkan olaylara tepki gösterdi. Olaylar nedeniyle evine ekmek götüremez hale geldiğini anlatan esnaf, "Her gün böyle. Artık yeter.

Çoluk çocuğuma ekmek götürmek istiyorum. Sizin gazınızdan bıktım. Karşıdakiler de insan, siz de insansınız. Bu böyle olmaz, amirinize söyleyin. Yazıklar olsun" dedi. Toplanan eylemciler ise esnafa alkışlarla destek verdi.

http://www.youtube.com/watch?v=qTQYNrZJcWM#

http://www.haber7.com/guncel/haber/1033254-taksimde-esnaftan-polise-sert-tepki


Gezi Parkı'nda ne yapılmak isteniyor? İşte yapılmak istenen düzenlemeyle ilgili Büyükşehir Belediyesinin hazırlamış olduğu video:

www.youtube.com/watch?v=Opean5HeR-8
Yasal haklarınızı en üst seviyede koruyup kullanabilmeniz için önemli gördüğünüz konularda mutlaka profesyonel destek almanız, bu anlamda bir avukatla anlaşmanız kesinlikle tavsiye edilir.

Avukat

Gezi Parkı'na 'Topçu Kışlası süsü verilen AVM yapılmasına olanak tanıdığı' öne sürülen Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu kararının iptali amacıyla açılan davada, 6. İdare Mahkemesi'nin verdiği yürütmeyi durdurma kararını Bölge İdare Mahkemesi oybirliği ile kaldırdı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gezi Park'ına Topçu Kışlası yapılmasına ilişkin İstanbul 6. İdare Mahkemesi'nin verdiği yürütmeyi durdurma kararının ardından Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu.

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi de Bakanlığın başvurusu üzerine, İstanbul 6. İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararını, oybirliğiyle kaldırdı.

Taksim Gezi Parkı Koruma ve Güzelleştirme Derneği yetkililerince, Kültür ve Turizm Bakanlığı aleyhine açılan "Taksim Parkı üzerine Topçu Kışlası adıyla alışveriş merkezi yapılmasına olanak tanıdığı ileri sürülen 27 Şubat 2013 tarihli, 139 sayılı Kültür Varlıkları Koruma Yüksek Kurulu kararının iptali ve yürütmenin durdurulması" talepli davada, İstanbul 6.İdare Mahkemesi, "davanın durumu ve uyuşmazlığın niteliği gözetilmek suretiyle, davalı idare olan Kültür ve Turizm Bakanlığının savunması alınıncaya veya bilgi ve belgeler gönderilip yürütmenin durdurulması hakkında yeni bir karar alınıncaya kadar, yürütmenin durdurulması isteminin kabulüne" oy çokluğuyla karar vermişti.

Derneğin, İstanbul 6. İdare Mahkemesi'nde açtığı dava süreci devam ediyor.

Karara göre halk oylamasına gideriz

Başbakan Erdoğan 15 Haziran'da yaptığı açıklamada Gezi Parkı ve mahkeme kararı ile ilgili şunları söylemişti: Şu anda bir yargı kararı var mı? Var. Dolayısıyla biz yargı kararını bekleyeceğiz. Mahkeme nihai karar verdiği andan itibaren, bu karar olumsuzsa biz buna uyarız. Olumluysa o zaman halk oylamasına gideriz.

Kaynak: AA
http://emlak.haber7.com/emlak-gundemi/haber/1052883-gezi-parkinda-yurutmeyi-durdurma-karari-kaldirildi