Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

20 Nisan 2024, 01:27:35

Login with username, password and session length
Üyeler
  • Toplam Üye: 4,264
  • Latest: Elçin
Stats
  • Toplam İleti: 8,824
  • Toplam Konu: 4,365
  • Online today: 90
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 77
Total: 77

Bingöl'de cinsel istismar ve tecavüz sanıkları serbest bırakıldı, şehir karıştı

Başlatan Avukat, 20 Haziran 2013, 10:32:18

« önceki - sonraki »

Avukat



Bingöl'de 2 yıl önce 16 yaşındaki E.A. adlı kıza tecavüz ettikleri gerekçesiyle tutuklu yargılanan 4 uzman çavuşun bir üst mahkemeye yapılan itiraz sonucu serbest kalması, kentte tepkilere yol açtı.

Solhan İlçesi'nde 16 yaşındaki E.A., geçen ay Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunarak, 2 yıl önce uzman çavuş Y.A. tarafından kaçırılarak cinsel istismara uğradığını, daha sonraki tarihlerde defalarca uzman çavuş Y.A. ve arkadaşları İ.Y., M.T., M.K. ve soyadını bilmediği H. adlı diğer uzman çavuşların cinsel istismar ve tecavüzüne uğradığını belirterek, söz konusu kişilerden şikayetçi oldu.

Başvurudan sonra açılan soruşturma kapsamında tutuklanan uzman çavuşlar Y.A., İ.Y., M.T. ve M.K.'nın bir üst mahkemeye yapılan itiraz sonucu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılması, Bingöl'de tepkilere yolaçtı. Haberi duyanlar, twitter ve facebook üzerinden birleşerek Bingöl Adliyesi önünde toplandı. Burada toplanan yaklaşık bin kişi adına konuşan İHD Bingöl Şube Başkanı Mehmetcan İnce, kararın vahim olduğunu belirterek, "Bu gün adliyenin önünde toplanmamızın nedeni, çok vahim bir durumla karşı karşıya olduğumuz ve dünyada hiçbir vicdanın, hiçbir felsefenin, hiçbir dinin kabul edemeyeceği, hoş göremeyeceği bir vaka. Çocuk denilebilecek çağda, yaşta olan bir insana yapılan bu zulmü, bu durumu, yani hangi mahkeme bunu yargılar da böyle faillerini serbest bırakır. Bu nasıl bir adalettir? Böyle bir adalet olmaz. Yani böyle bir çifte standart olmaz. Böyle suçun cezasız kalması düşünülmemeli" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kalabalık grup, slogan atarak valilik binasına kadar yürüdü. Valilik binasının bulunduğu Dörtyol Mevki'ine gelen kalabalık grup, olaysız dağıldı.

BELEDİYE BAŞKANI: LANETLİYORUM

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, küçük bir kız çocuğuna karşı böyle bir eylemin gerçekleştirilmesi ihtimalinin, insanlıktan ve ahlaktan nasibini alamamanın en açık ve en acı örneği olduğunu dile getirdi.

Atalay, "Bizi biz yapan; inancımızdan beslenen ahlakımızın, örfümüzün ve namus gibi en önemli değerlerimizin korunması ve muhafaza edilmesi, toplumu ayakta tutan en önemli etkenlerdir. Cinsel istismar gibi ahlaksızlığın en uç örneği sayılabilecek olan bu tür hadiseler, bizi derinden etkilemektedir. Bu hadiseler büyük birer faciadır, toplumun ar damarına vurulan büyük darbelerdir. Ahlak ve insanlık dışı bu tür eylemleri lanetliyor ve sanıklar hakkında devam etmekte olan yargı sürecinin, kamuoyunun vicdanını rahatlatacak şekilde sonuçlanmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Bakanlık'tan cinsel istismar davasına itiraz

Bingöl'de reşit olmayan kız çocuğuna cinsel istismar iddiasıyla başlatılan soruşturma sürecini müdahil olarak takip eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca, tutuksuz yargılamaya itiraz edildi.

Zanlılardan gelebilecek tehditlere karşı 16 yaşındaki E.A. için koruma kararı alındı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in talimatıyla Bingöl'e giden ekip, 16 yaşındaki E.A'ya cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla gözaltına alınan kişilerin tutuksuz yargılanmasına itiraz etti.

Ayrıca faillerden gelebilecek tehditlere karşı çocukla ilgili koruma kararı alındı. Faillerin çocuğu tehdit etmeleri, bulunduğu yere yaklaşmaları ya da iletişim araçlarını kullanarak temas kurmaları durumunda zorlama hapis cezası verilmesi kararlaştırıldı.

E.A.'nın ifadesi üzerine başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 8 kişi, sevk edildikleri adli mercilerce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Öte yandan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın bugüne kadar müdahil olduğu 125 davadan altısı sonuçlandı ve ve davalarda en üst düzeyden ceza çıktı.

http://www.haber7.com/guncel/haber/1040642-bakanliktan-cinsel-istismar-davasina-itiraz