Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

26 Nisan 2024, 06:47:08

Login with username, password and session length
Üyeler
  • Toplam Üye: 4,264
  • Latest: Elçin
Stats
  • Toplam İleti: 8,824
  • Toplam Konu: 4,365
  • Online today: 102
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 88
Total: 88

Sıfır alınan Evde ses Yalıtımı Sorunu

Başlatan mevlutkaraagac, 30 Haziran 2013, 00:21:10

« önceki - sonraki »

mevlutkaraagac

Öncelikle iyi geceler Dilerim.  6 ay kadar önce Bütün yönetmeliklere uygun sözde ses yalıtımı ,ısı yalıtımı v.s hepsi tam ve en kalitelisinden denilerek tam lüx olarak müteahhit tarafından adlandırılan bir ev aldım. Bir kaç ufak tefek harici şikayetimiz yok ya da kabullenmiş durumdayız. Yalnız evde büyük bir ses sorunu var. Komşumun normal konuşmaları olduğu gibi bizim daireden duyuluyor tabi bizim sesimizde oradan.  En üst katta olduğum ve bir alt katımın boş olması sebebiyle tavan ses yalıtımını henüz bilmiyoruz. Söylenene göre tavanlarda ses yalıtımı komşu daire duvarlarının çift duvar ve arada strafor köpük olduğunu belirtiyorlar. Bina komple yutong ile yapılmış evin içi in gibi en ufak ses her yerde çınlıyor. Kendi dairemiz içinde deki ses geçme sorunundan geçtik ama daireler arası ses geçme sorunu çok rahatsız edici ayrıca birinci kattan en ufak duvara yapılan temas beşinci kattan hissediliyor. Müteahhite sorunumuzu bildirdik. Biz ses yalıtımı yaptık diyor ve yutong kuruyunca gözenekleri kapanır ses kesilir diyor. Fakat 6 ay olduğu halde kesilmediği gibi arttı. Bunların oyalama taktiği olduğunu düşünüyoruz. Ben, müteahhiti tanığım için hiç bir sözleşme yapmadım. Komşularımın hepsinde sözleşme var ve ses yalıtımı yazıyor. Herhalde komşularımızın sözleşmesi beni de bağlar? Komşularla beraber müteahhidi dava etmeyi düşünüyoruz.

Mahkemede müteahhit ben ses yalıtımı yaptım deyip yırtabilir mi? Yani evde ses yalıtımı var ama bir işe yaramıyorsa hakim ne karar verebilir. Örneğin ses yalıtımı varmış deyip reddedebilir mi? yoksa ses tespiti yaptırır mı?

Benim bir sözleşmem yok bizim her şey sözde idi o yüzden benim dava etmem hakkım var mI? Diğer daire sahiplerinin sözleşmeleri beni de bağlar mı? Broşürlerde reklamlarda ilanlarda hep ses yalıtımlı yazıyordu?

Son olarak; Yapılacak bir tespit davası sonucu kesinlikle ses problemi anlaşılacaktır ve biz haklı çıkacağız buna adım kadar eminim  çünkü o kadar ses problemi var. Biz müteahhitten ne talep edebiliriz. Kimimiz müteahhitle kavgalıyız o adamı evime sokmam diyenler var tekrar inşaat işi yaptırmakta çok zor olacak. Ben ne gerekiyorsa YAPILSIN İSTİYORUM. Örneğin müteahhitten ses yalıtımın bedelini isteyebilir miyiz? müteahhit Hiç bir şeyi kabul etmedi diyelim mahkemeden evi iade edip ödediğimiz bedeli ve masrafları talep edebilir miyiz? Kirada oturduğum 30 yıllık evde bile böyle ses problemi yoktu. Anlayacağınız gemileri yaktık ne gerekiyorsa yapmayı ve böyle ev satarken bol keseden yalanları sayıp evin eksikleri çıkınca olmadık işlere giren uyuzların cezalandırılmasını istiyoruz. Ayrıca böyle bir davanın açılma süresi var mıdır? Eve oturalı altı oldu zaman geçti kabullenmiş sayılır gibi durumlar var mıdır?  Cevap veren herkese şimdiden çok çook teşekkürlerimi sunarım.


Avukat

Merhabalar. Şayet düzgün bir izolasyon yapılmamışsa, açacağınız davayı kazanırsınız. Dava açmadan evvel delil tespiti yaptırmanızı, bu kapsamda mahkeme kanalıyla veya bu işi yapabilecek teknik yeterlilikte bir bilirkişiyle haricen anlaşarak bir rapor almanızı tavsiye ederim.

mevlutkaraagac

İlginiz için teşekkürler. Evde ses yalıtımı var daireler arası çift duvar var ve arada strafor koymuşlar fakat yinede aşırı ses sorunu var. Dediniz yolu takip edeceğiz. Tekrar çok teşekkür ederim. İşlerinizde başarılar dilerim.