Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

23 Nisan 2024, 10:26:02

Login with username, password and session length
Üyeler
  • Toplam Üye: 4,264
  • Latest: Elçin
Stats
  • Toplam İleti: 8,824
  • Toplam Konu: 4,365
  • Online today: 92
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 85
Total: 85

Beş ilde 24 avukata sahte baro pulu baskını

Başlatan kilimanjaro, 11 Temmuz 2013, 05:07:35

« önceki - sonraki »

kilimanjaro

5 ildeki 24 avukatın sahte baro pulu basıp kullandıkları iddia edildi. Savcılık nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla her avukat için 21 yıl hapis istedi. Avukatların yıllık 1,5 milyon TL gelir elde ettiği kaydedildi.

Türkiye Barolar Birliği'ne kayıtlı 24 avukatın, baro tarafından satılan ve orijinal değeri 4 lira 13 kuruş olan vekâletname pulunun sahtesini basarak kullandığı iddia edildi. Adalet Bakanlığı'nın izniyle haklarında dava açılan avukatlar için 21 yıla kadar hapis cezası istendi. Avukatların bu yolla yıllık 1,5milyon TL gelir elde ettiği öğrenildi

5 İLDE OPERASYON

Türkiye Barolar Birliği'nin (TBB) Ankara, Diyarbakır, Gaziantep, Kayseri ve Kırıkkale barolarına kayıtlı 24 avukat hakkında, 'sahte baro pulu' kullandıkları iddiasıyla dava açıldı. Adalet Bakanlığı'nın izniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan davada, avukatlar hakkında; sahte baro pullarını kullanarak veya satarak haksız kazanç temin etme suçlaması yöneltildi.

TBB'nin de şikâyetçi olduğu dava dosyasında sahte pul vurgunundan bir yıl içinde 1,5milyon TL'lik gelir elde edildiği kaydedildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ahmet Hamdi Kaya'nın yürüttüğü soruşturmada, iddianame tanzim edilerek Ankara 10.Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. İddianameyi kabul eden mahkeme dava için gün verdi.

Kaya'nın yürüttüğü soruşturma dosyasına bilirkişi heyetinin hazırladığı rapor da yer aldı. Raporda, A.İ. adlı avukatın, Ankara 15. ve 16. İcra Müdürlüğü'nde kullandığı 39 vekâletnameden 19'unun sahte 20 tanesinin ise farklı modellerden oluştuğu anlatıldı.Raporda ayrıca, Diyarbakır Barosu'na kayıtlı G.M. adlı avukatın 700 farklı işlemde kullandığı pulların 330'unun ise sahte pullardan oluştuğuna yer verildi.

NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK

İddianamede, tüm avukatlar hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 199'uncumaddesi kapsamında suç işlendiğini aktaran savcılık, kıymetli damga olarak tanımlanan baro pulunu sahte olarak üretmek, kullanmak, dolandırıcılık suçunun kamu kurum ve kuruluşlarının zararına olarak işlendiğini vurguladı. Savcılık, sanıkların nitelikli dolandırıcılık suçundan da cezalandırılmasını istedi. Her avukat için ayrı ayrı 21 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Ailece pul işindeler

Bilirkişi raporunda, Diyarbakır Barosu'na kayıtlı H.D.D. isimli bir başka avukatın da vekâletname ve icra müdürlükleri için kullandığı pulların sahte olduğu belirtildi. H.D.D'nin 404 farklı dosyada kullandığı pullardan 400'ünün sahte çıktığı bildirildi.

Bunun yanı sıra H.D.D'nin avukat eşi B.D'nin işlemlerinde de usulsüzlük tespit edildi. B.D'nin 712 farklı dosyada kullandığı pullardan 450 adedinin sahte, 152'sinin de farklı versiyonlardan oluştuğu ifade edildi. Bu kişilerin yanı sıra fezlekede ismi geçen diğer avukatların da farklı tarih ve zamanlardaki işlemlerinde sahte pul kullandıkları tespit edildi.

GÖKHAN ÖZDAĞ - BUGÜN GAZETESİ
http://gundem.bugun.com.tr/sahte-pul-basmis--haberi/709508
Yasal haklarınızı en üst seviyede koruyup kullanabilmeniz için önemli gördüğünüz konularda mutlaka profesyonel destek almanız, bu anlamda bir avukatla anlaşmanız kesinlikle tavsiye edilir.