Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

20 Nisan 2024, 12:51:35

Login with username, password and session length
Üyeler
  • Toplam Üye: 4,264
  • Latest: Elçin
Stats
  • Toplam İleti: 8,824
  • Toplam Konu: 4,365
  • Online today: 92
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 86
Total: 86

Hakim, Ramazan'da küslük olmaz deyip kavga eden komşu kadınları barıştırdı

Başlatan kilimanjaro, 21 Temmuz 2013, 19:40:12

« önceki - sonraki »

kilimanjaro



MEHMET KURU - ESKIŞEHIR

Eskişehir'in Muttalıp beldesinde komşu 6 kadın kavga edince mahkemelik oldu. Kadınları  barıştıran Hâkim Kemal Karanfil, "Bayramda size ziyarete gelip, küs olup olmadığınıza bakacağım." dedi.

Eskişehir 4. Sulh Ceza Mahkemesi benzeri ancak filmlerde olur dedirtecek bir kararla gündemde. Hâkim Kemal Karanfil, kavga ettikleri gerekçesiyle mahkemelik olan kapı komşusu 6 kadına ceza vermek yerine barıştırdı. Hâkimin gerekçesi de oldukça manidardı.

"Ramazan'da küslük olmaz."

Hem sanık hem de davacı konumunda olan tarafları dinleyen Karanfil, "Üstelik siz kapı komşususunuz. Bayramda birbirinizin yüzüne nasıl bakacaksınız? Hiç komşular birbirine küser mi?" diye nasihatte bulundu.

Mahkeme başkanının nasihatlerini dinleyen taraflar, bir süre sonra, "Hâkim bey siz doğru söylüyorsunuz. Biz barışmak istiyoruz. Davamızdan vazgeçiyoruz." cevabını verdi. Bunun üzerine hâkim, mahkeme salonunda taraflardan küçük olanlara büyüklerinin ellerini, büyüklere de küçüklerinin gözlerinden öptürdü. Mübaşir de mahkeme salonunda davalı kadınlara kolonya ve şeker ikram etti. Taraflar arasında barışmanın sağlanmasından sonra hâkim, davayı düşürdü. Barışan tarafları evlerine gönderen Karanfil'in bir de uyarısı  vardı: "Sakın dışarıda bir daha birbirinizle kavga etmeyin, küsmeyin. Bayramda size ziyarete gelip, küs olup olmadığınıza bakacağım."

Merkeze bağlı Muttalıp beldesinde meydana gelen olayda, Aysun Dağoğlu, Aysel Ebe, Fatma Dağoğlu, Minure Oruç, Ayşen Oruç, Habibe Dağoğlu arasında ziyarete gittikleri komşu evinde aralarında kömür meselesi yüzünden tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüştüğü olayda kadınlar birbirini darp etti ve olay jandarmaya intikal etti. Birbirlerinden şikâyetçi olan kadınlar hakkında savcılık tarafından hazırlanan iddianame sonrasında haklarında 'basit yaralama' suçundan Eskişehir 4. Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Birbirlerinden şikâyetçi olan 6 kadın hem davacı hem de müşteki sıfatıyla hâkim karşısına çıktı. Hâkimin tarafları dinlediği sırada duruşma salonunda gerginlik yaşanınca polis çağrıldı.

Kavganın yatışmasının ardından hâkim taraflara "Komşu musunuz?" diye sordu. Bunun üzerine taraflar, "Hem aynı köylüyüz hem de birbirimizle kapı komşusuyuz" cevabını verdi. Hâkim taraflara, "Hatasız kul olmaz. Ramazan'dayız, önümüz bayram. İnsan hiç Ramazan'da küser mi? Üstelik siz komşusunuz. Bayramda komşu olarak birbirinizin yüzüne nasıl bakacaksınız? Eve giriş çıkışlarda, kapıda, mahallede birbirinizi gördüğünüzde ne yapacaksınız? Bakın hepiniz sanık konumundasınız. Size ceza versem 5'er bin lira tutar. Bunu da ödeyemezsiniz, hapse düşersiniz. Gelin mübarek Ramazan'da birbirinizi affedin. Ben de davanızı düşüreyim." ifadesini kullandı. Hâkimin bu nasihatleri üzerine bir süre düşünen taraflar, "Hâkim bey siz doğru söylüyorsunuz. Biz barışmak istiyoruz. En doğrusu da bu." dediler. Hakim, "Madem siz barıştınız, ben de sizin davanızı düşürüyorum." dedi.

http://www.zaman.com.tr/magazin_hakim-kavga-eden-kadinlari-baristirip-gonderdi_2112370.html
Yasal haklarınızı en üst seviyede koruyup kullanabilmeniz için önemli gördüğünüz konularda mutlaka profesyonel destek almanız, bu anlamda bir avukatla anlaşmanız kesinlikle tavsiye edilir.