Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

19 Nisan 2024, 14:37:24

Login with username, password and session length
Üyeler
  • Toplam Üye: 4,264
  • Latest: Elçin
Stats
  • Toplam İleti: 8,820
  • Toplam Konu: 4,361
  • Online today: 96
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 73
Total: 73

Karadayı dizisi gerçek oldu: Çete liderini cezaevinden geceleri dışarı salmışlar

Başlatan kilimanjaro, 23 Temmuz 2013, 10:42:20

« önceki - sonraki »

kilimanjaro



FAZLI MERT

Sinema ve dizilerde karşılaşılan mahkûmların geceleri dışarı çıkması vakası (ki en son ATV'de yayınlanan ve Kenan İmirzalıoğlu ile Bergüzar Korel'in başrollerini paylaştığı "Karadayı" adlı dizide de bolca bu durum işleniyordu) Kartal Yarı Açık Cezaevi'nde gerçek oldu.

Cezaevi yetkililerinin, suç örgütü lideri Ahmet D.'nin geceleri dışarı çıkıp kumar oynamasına göz yumduğu öğrenildi.

İstanbul polisinin önceki gün Kartal, Silivri ve Metris cezaevlerine yaptığı operasyonun detayları ortaya çıkmaya başladı. Sedat Şahin grubundan ayrılarak yeni bir yapılanma içine giren Ahmet D. liderliğindeki şebekeye yönelik gerçekleştirilen operasyonda aralarında Kartal Kapalı Cezaevi birinci müdürü Yunus C., ikinci müdürü Halil Şen'in de olduğu 38 kişi gözaltına alındı. Yapılan çalışmalarda Kartal Cezaevi'nde kalan Ahmet D.'nin film senaryolarını aratmayacak şekilde akşamları cezaevinden çıktığı belirlendi. Cezaevi müdürü ve gardiyanlar tarafından dışarı çıkarılan çete liderinin çeşitli mekânlarda alem yaptığı, kumar oynadığı, gazinoya gittiği tespit edildi. Silivri Cezaevi'nde yapılan aramalarda da 15 adet cep telefonu bulundu.

Ahmet D.'nin, Uşak Müzesi'nde sergilenen Karun Hazinesi'nin en değerli parçası olan Kanatlı Denizatı Broşu'nun çalınıp satılması olayına karışarak ceza aldığı öğrenildi. Müzeden 2005 yılında sahtesiyle değiştirilerek çalınan broşu Ahmet D.'nin aldığı, broşun Japonya'ya götürülmek istenirken operasyon kapsamında ele geçirildiği ortaya çıkmıştı. Soruşturma kapsamında müze müdürü ceza alırken Ahmet D. firari olarak yargılandı. İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün iki yıl önce gerçekleştirdiği operasyonda bir pidecide yüz kişiye iftar verdiği sırada gözaltına alınan Ahmet D., yetkililere teslim edilmişti.

http://www.zaman.com.tr/gundem_cete-lideri-cezaevinden-kacak-cikip-kumara-gitmis_2111142.html
Yasal haklarınızı en üst seviyede koruyup kullanabilmeniz için önemli gördüğünüz konularda mutlaka profesyonel destek almanız, bu anlamda bir avukatla anlaşmanız kesinlikle tavsiye edilir.