Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

25 Nisan 2024, 22:48:48

Login with username, password and session length
Üyeler
  • Toplam Üye: 4,264
  • Latest: Elçin
Stats
  • Toplam İleti: 8,824
  • Toplam Konu: 4,365
  • Online today: 101
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 102
Total: 102

Dinlemeye takılan hakim İlhan Kıyıcı, çete suçlamasıyla Yargıtay'da yargılanacak

Başlatan kilimanjaro, 03 Ağustos 2013, 16:34:42

« önceki - sonraki »

kilimanjaro



Bir çeteyle suç içeren görüşmeler yaptığı tespit edilen hâkim İlhan Kıyıcı görevi kötüye kullanmaktan hâkim karşısına çıkacak. Kıyıcı'nın, birinci sınıf hâkim olduğu için Yargıtay'da yargılanacağı ifade edildi.

Sahte evraklarla silah ruhsatı temin eden Okan Arslan çetesine yönelik operasyon sırasında çeteyle suç içeren görüşmeler yaptığı tespit edilen Hâkim İlhan Kıyıcı hakkında 8 yıla kadar hapis cezası istendi. Kıyıcı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı düzenlenen iddianamede görevi kötü kullanmak ve görevi yaptırmamak için direnmekle suçlanıyor. Sabah'ın ulaştığı iddianameye göre Hâkim Kıyıcı TCK'nın 257/1., 265/1. ve 43/1. maddeleri kapsamında toplam 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak. Davanın açılması üzerine Yargıtay'a başvuran Hâkim Kıyıcı'nın dosyası halen Yargıtay 5. Dairesi'nde. Kıyıcı'nın yargılaması, birinci sınıf hâkim olduğu için Yargıtay'da yapılacak. 2010'da 'ünlülerin silahçısı' olarak da bilinen Okan Arslan'a yönelik büyük bir operasyon yapılmıştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından silah ruhsatı alamayanlara sahte evraklar tanzim edilerek silah ruhsatı çıkarıldığı iddiasıyla Arslan ve Silah Dünyası isimli şirketine Aralık 2010'da operasyon düzenlendi. İddialara göre örgüt, silah ruhsatı alma ihtimali olmayan kişileri büyük firmalarda müdür olarak gösteriyor, buna göre evrak tanzim ediyor ve ruhsat çıkarıyordu. Bu işlemler içinse ruhsat talep eden kişiden 5 bin ile 15 bin Euro arası para alınıyordu. Her türlü sahte evrakı yapabilen örgüt, sabıkası olan kişilere dâhi silah ruhsatı çıkarabiliyordu. Halen süren davada 33'ü tutuklu 212 sanık bulunuyor.

SUÇ TEŞKİL EDEN GÖRÜŞMELER

Hâkim İlhan Kıyıcı da örgüt lideri olduğu ileri sürülen Okan Arslan'ın telefonları dinlenirken teknik takibe yakalandı. İddianameye göre Kıyıcı ile Okan Arslan arasında tam 94 suç teşkil eden görüşme kaydedildi. İddianamede polisin ekiplerinin Okan Arslan'a ait olduğu düşünülen bir ikâmeti savcılık kararıyla aramaya gittiği, evde bulunan eski hâkim İlhan Kıyıcı'nın kapıyı açtığı, evde de kendisinin oturduğunu söyleyerek arama yapılmasını engellediği de belirtildi. Eski hâkim Kıyıcı ile ilgili iddialar bununla da sınırlı kalmadı. Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) müfettişlerinin raporlarına göre Kıyıcı, davasına baktığı kişilerden ayakkabı ve parfüm gibi hediyeler alıyordu. Kıyıcı ayrıca Gürpınar eski Belediye Başkanı Velittin Küçük'ten 2 ayrı sitede birer daire hediye almakla suçlanıyor.

KIYICI İDDİALARI YALANLADI

SABAH, çete suçlamalarının muhatabı olan Eski Büyükçekmece 2. Asliye Mahkemesi hâkimi olan İlhan Kıyıcı'ya ulaştı ve iddiaları sordu. Kıyıcı Okan Arslan'ı çok eskiden tanıdığını, polis memuru olduğu dönemlerden bu güne kadar bir arkadaşlıklarının olduğunu söyledi. Kıyıcı, meslek hayatı boyunca Okan Arslan'a ait hiçbir davaya bakmadığını, aralarında sadece arkadaşlık ilişkisi olduğunu iddia etti. Arslan'ın adamları olduğu söylenen bazı şahısların dosyasının nöbetçi olduğu dönemlerde kendisine geldiğini, bu dosyalarla ilgili verdiği kararlarda da alnının açık olduğunu öne sürdü. İlhan Kıyıcı, kendisine hediye gönderildiği iddialarının da komik olduğunu, kendi kredi kartıyla aldığı ayakkabıların bile hediye olarak kendisine geldiğinin öne sürüldüğünü söyledi. Eski Gürpınar Belediye Başkanı Veliddin Küçük tarafından kendisine iki adet daire verildiği yönündeki iddiaları da sorduğumuz eski hâkim Kıyıcı bu konunun isimsiz bir elektronik posta ihbarıyla gündeme geldiğini söyledi. Kıyıcı, "Devletin 1. sınıf hâkimisin, kim olduğu bile bilinmeyen biri mail atıyor suçlanıyorsun. Bunun için soruşturma açılıyor ama kimse gidip de tapu dairesine gerçek mi bu iddia diye bakmıyor. Ne benim ne de ailemden başka birinin bahsi geçen iki sitede dairesi yoktur" dedi.

http://www.sabah.com.tr/Yasam/2013/07/27/birinci-sinif-hkime-cete-suclamasi
Yasal haklarınızı en üst seviyede koruyup kullanabilmeniz için önemli gördüğünüz konularda mutlaka profesyonel destek almanız, bu anlamda bir avukatla anlaşmanız kesinlikle tavsiye edilir.