Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

26 Nisan 2024, 05:50:51

Login with username, password and session length
Üyeler
  • Toplam Üye: 4,264
  • Latest: Elçin
Stats
  • Toplam İleti: 8,824
  • Toplam Konu: 4,365
  • Online today: 102
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 87
Total: 87

borçların intikali ve geçmiş dönem kredi kartı borç sorgulama

Başlatan buraq, 28 Eylül 2013, 20:54:39

« önceki - sonraki »

buraq

 merhabalar

kısaca: 6 sene önce vefat eden babamın kullanmış olduğu kredi kartlarından 1-2 tanesinin borcunun kapatılmamış olduğunu öğrendim. şimdi özürlü olan anneme özürlü muafiyetinden yararlanarak araç almak istiyorum ancak bu borçların hangi bankada ve ne kadar olduğunu bilmiyorum. babamdan kalan emekli maaşını ve üzerine yaptırdığım evimi miras yoluyla aldığımız için reddi miras durumu yok. muhtemelen bu kredi kartı borçlarıda bankalardan varlık kurumlarına devretmiş durumda ki bunlardan birtanesi bir yakınımızı bir süre önce aramış zaten...

bu meseleyle ilgili olarak;

1- bu borçların durumu nedir? silinmişmidir, sadece babamımı bağlar yoksa bizede intikal edermi?

2- annemin 6 senedir aldığı emekli maaşında bir kesintiye gidilmemesi bu konuda bir referans olurmu?

3-eşlerden birinin borcunun diğerine intikal etmediğini sadece çocuklara intikal edeceğini duydum. doğrumudur

4-borçları bankaları arayıp sorarak öğrenemedim, kesin bilgi alabileceğim bir yer varmıdır

5-bu halde aracı alsak ve babamın alacaklıları tarafından araç bağlansa sadece ana paramı ödenir yoksa tüm yasal faizleri talep etme hakları varmıdır?

ilgi ve alaka için şimdiden teşekürler, iyi çalışmalar...

Adnanoğuz

Bu banka alacakları varlık şirketine banka tarafından devir edildiyse sıkı bir pazarlık sonucunda ödeme yapabilirsiniz.Emekli maaşları haciz edilemez temlik konamaz bu nedenle emeklinin rızası yoksa icra takibi yapılamaz.Borc rahmetlinin kanuni mirascılarına devir olur.annenizin özürlü arabasına haciz işlemi uygulanırmı ,normalinde onun hayatını idame etmesi icin gerekli bir malzeme ama icra memurları nasıl değerlendiri muamma böyle bir durumda acacağınız davada bilirkişi raporu sağlık raporu bunlarda malzemenin haczedilemeyeceği kararı alabilr haczedilmiş arabayı geri alabilirsiniz...En iyi borc ödenmiş borcdur kanuni mirascılar elele verip bunları temizlenmesi tek cıkar yol zira borc her gecikdiğinde şişerek size dönecek.

buraq

Oncelikle yanit, emek, ilgi ve alaka icin tesekurler. derdimiz borcu odememek degil asil sıkıntımız borclarin kime oldugunu bilm memek, ulasamamak. bankalari aradgmzda bilgi vermiyorlar ve/veya verilen bilgilerin kesin bilgi oldugunu soylemiyorlar. "bizde borcu gozukmuyor" gibi yuvarlak bir cevapla gecistiriyorlar. "bu borcumuz olmadigi anlaminami geliyor" diye sordugumda ise bilmiyoruz deyip kestiriyorlar. korkumuz bunu soyleyen bankalarin yarin araci aldigimizda "falanca bolumune bakmamissiniz, sizin borc ordaydi" gibi bir gerekceyle araca el koyacak bir sacma borc-faiz miktari cikarmalari ki gunumuz bankacilik sistemi daha cok "dolandiricilik" uzerine kuruldugundan uzak bi ihtimal gibi gozukmuyor. kkb. Uzerinden basvuru yaptim sonuc bekliyorum ayrica bankaci bir tanidik sistem uzerinden baktigini ve birsey gorunmedigini soyledi. ancak sizinde dediginiz gibi bu borc bi yerlerde bi sekilde bekliyor. derdimiz o bizi bulmadan onu bulmak, bulamayacaksakta bizi buldugunda verecegi zarari ongorebilmek.
tekrar tesekurler

Adnanoğuz

Babanız emekli maaşı aldığı bankadan kredi kartı muhakak vardır ve bu bankadan kredi kullanma olsğıda yüksek ,biliyorsunuz kredi kullandıysa krediler sigortalı olduğundan rahmetlinin ödemiş olduğu kredi taksitlerini kanuni mirascıları geri alabiliyor.Bankalar varlık şirketine tahsil edemedikler kredi kartı borclarını devir ediyorlar cok cuzi bir miktara yani ne kurtarırsak kar geri kalanınıda zarar gösterip vergiden falan düşüp telafi ediyorlar .burda şunu demek istedim varlık şirketleride cok ucuza devir aldıkları bu borcları belirli bir kar koyup tahsil yoluna gidiyorlar yani kısaca bu dönüp dolaşıp size erişecekler ve şukadar paraya gelin kapatalım diyecekler...

buraq

çok teşekürler. kkb.den cevap geldi... onlarda yardmcı olamıyorlar. işte sıkıntıda dediğiniz noktada; biz borçlara ulaşamıyoruz, alacaklılarda şimdi bize ulaşmıyor/ulaşamıyorlar. yarın birgün bu varlık şirketleri bize ulaşıp anne üzerine araç nolduğunu gördüklerinde ana parayla bile yetinmeyeceklerinden çekiniyoruz.
hayırlısı olur inşaallah. tekrar yardım için teşekürler...