Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

26 Nisan 2024, 19:57:11

Login with username, password and session length
Üyeler
  • Toplam Üye: 4,264
  • Latest: Elçin
Stats
  • Toplam İleti: 8,824
  • Toplam Konu: 4,365
  • Online today: 106
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 81
Total: 81

Soyadı reddi davam bitti! Yeni kimliğimi alamadım. Lütfen yardım.!

Başlatan BatuhanC, 13 Kasım 2013, 14:55:12

« önceki - sonraki »

BatuhanC

Merhaba davam ile ilgili internette çok araştırmama rağmen bi bilgi bulamadım.. Konuyu kısaca anlatmaya çalışacağım. Yardım ederseniz çok mutlu olurum. Stres sıkıntı herşey üst üste bindi! 1993 doğumluyum. kimliğimi 2009 yılında almak, zorunda kaldım. Annemin 2. evliliğinden, dünyaya geldim ilk eşinin boşanmakta zorluk çıkarması sonucu mevzular uzadı! Kimliğim gerçek babamın, üstüne çıkamadı. Annem 2002 yılında boşandı o yüzden kanun gereği resmi olarak annemin ilk eşi babam gözüküyordu! Kimliğim de 2009 yılında annemin ilk eşinin üstüne çıktı! Karşı tarafın bu durumu 2010 yılında öğrenmesi sonucu bana, soyadı reddi davası açtı 23/02/2012 günü mahkeme bitti! Babam ile mahkeme de bulunduk 1 yıl oldu ben hala gerçek babamın soyadını alamadım! Duruşma tutanağı ile nüfus dairesine gittiğimde nüfus müdürünün, dediği dava henüz bitmemiş yada bitmiş sisteme girmemiş bu yüzden yeni kimliği veremeyiz.. Adliyeye gidip bilgi almamı söyledi mahkeme edirne de oldu. Ha deyip gitme gibi bi durumumda yok istanbul da oturuyorum. Elim boş dönüpte gelmekte var. Bu ay askere gitmem gerekiyor nasıl yapacağım bilmiyorum. Mahkemenin vermiş olduğu duruşma tutanağı mahkeme kararı değil mi ? Oturmuş olduğum yerde ikametgah da görünmüyor. Yeni kimliği alamadım.. Yardım edebilecek, bilgi verebilecek biri varmı ? Bunalım geçireceğim. Artık! Biraz uzun oldu bu yüzden özür dilerim..

Avukat

Merhabalar.

Alıntı Yap23/02/2012 günü mahkeme bitti! Duruşma tutanağı ile nüfus dairesine gittiğimde nüfus müdürünün, dediği dava henüz bitmemiş yada bitmiş sisteme girmemiş bu yüzden yeni kimliği veremeyiz..

Karar henüz kesinleşmemiş veya nüfus müdürlüğüne bildirilmemiş olabilir. Edirne'deki mahkemeyi telefonla arayın, dosya numarasını belirterek kararın kesinleşip kesinleşmediğini sorun, kimlik değişimi yapamadığınızdan bahsedin, yardımcı olurlar. Adliyenin telefon bilgilerine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:
http://www.edirne.adalet.gov.tr/sayfalar/adliyetelefonlist.htm

Alıntı YapMahkemenin vermiş olduğu duruşma tutanağı mahkeme kararı değil mi ?

Değil. Mahkemenin gerekçeli kararının elinizde olması veya kararın sisteme girilmesi gerekiyor. Allah kolaylık versin...

BatuhanC

Çok teşekkür ederim.