Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

20 Nisan 2024, 05:14:17

Login with username, password and session length
Üyeler
  • Toplam Üye: 4,264
  • Latest: Elçin
Stats
  • Toplam İleti: 8,824
  • Toplam Konu: 4,365
  • Online today: 90
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 73
Total: 73

"Ahmet Kaya'sız şarkılar eksik, Said Nursi'siz Türkiye maneviyatsız kalır"

Başlatan kilimanjaro, 05 Ekim 2009, 00:01:24

« önceki - sonraki »

kilimanjaro

Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Parti 3. Olağan Kongresi'nde 'demokratik açılım sürecini anlatırken, önemli mesajlar verdi. "Büyük Türkiye'de herkese yer vardır." diyen Erdoğan, açılımı Türkiye'nin manevî, edebî, kültürel dinamikleriyle anlattı. 

'Dönülmez demokrasinin ufkundayız'

Ahmet Yesevi'siz, Hacı Bektaş'sız, Pir Sultan'sız, Hacı Bayram Veli'siz Türkiye'nin öksüz ve dayanaksız kalacağını belirten Erdoğan, daha sonra şu örnekleri sıraladı: "Yunus Emre'siz Türkiye dilsiz, Mevlânâ'sız Türkiye ruhsuz kalır. Sabahat Akkiraz'a kulak vermeyen Türkiye türküsüz kalır. Tatyos Efendi'yi yok sayan besteler yarım kalır. "Hoşçakalın İki Gözüm" diyen Ahmet Kaya'ya vefa göstermeyen şarkılar eksik kalır. Mehmet Akif'siz bir Türkiye tahayyül edilemezse, Nazım Hikmet'siz Türkiye eksik sayılır. Görüşlerini kabul edersiniz etmezsiniz ama, Ahmed-i Hani'siz, Bitlisli Said Nursi'siz bir Türkiye'nin maneviyatı noksan kalır."

Konuşmasında muhalefete "Ülkeyi asıl bölen sizsiniz." sözleriyle tepki gösteren Başbakan, terörden nemalananların futbolu dahi tahriklerine alet edecek kadar ileri gittiklerini vurguladı. Annelerin gözyaşını dindirmekten başka gayelerinin olmadığını da belirten Erdoğan, "Doğudaki ana ile batıdaki ana, yavrularının başında aynı Fatiha'yı okuyor, buna rağmen bu acılar yaşanıyorsa, burada ciddi bir yanlış vardır." dedi.

Başbakan Erdoğan, iki saati aşan konuşmasında Türkiye'nin farklı renklerinden örnekler vererek 'milli birlik ve bütünlük' vurgusu yaptı. Erdoğan kongrede özetle şu mesajları verdi:

Horonumuzla, zeybeğimizle Türkiye'yiz

Biz, birlikte Türkiye'yiz. Bu toprakları hep birlikte vatan kıldık. Hep birlikte tek bir millet olduk. Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da omuz omuza bu toprakları savunduk, yan yana şehit düştük. Biz şehitlerimizle, gazilerimizle Türkiye'yiz. Biz türkülerimizle, horonumuzla, zeybeğimizle Türkiye'yiz. Ortak kaderimizle, ortak geçmişimizle, ortak geleceğimizle Türkiye'yiz.

Anadolu anaçtır, ana kucağı gibi kollarını açar

Biz bu terbiyeyi Çanakkale'de düşmanına dahi kahve ikram etmeyi başarmış Mehmetçik'ten, şehitlerimizden, gazilerimizden aldık. Kimsenin bu ülkede bir başkasını dışlamaya hakkı yoktur. Bu ülkenin hamurunda dışlamak, ötekileştirmek yoktur. Bu topraklar Anadolu'dur. Bu topraklar anaçtır, ana kucağı gibi herkese sevgiyle, şefkatle, merhametle kollarını açar. Bu topraklarda hoş görülmeyen tek şey hoşgörüsüzlük, tahammül etmediği tek şey tahammülsüzlüktür.

ANALAR yavrusunun başında aynı Fatiha'yı okuyor

Ülkenin bir meselesi varsa, AK Parti'nin ona sırtını dönme seçeneği asla ve asla yok. Türk kardeşimin, Kürt kardeşimin, Alevi kardeşimin, azınlıkların meselesi benim meselemdir. İşte onun için 'milli birlik', 'demokratik açılım' diyoruz. Doğudaki anne ile batıdaki anne, gencecik yavrularının başında aynı Fatiha'yı, aynı Yasin'i okuyorsa, aynı ağıdı yakıyorsa, cemaat aynı kıbleye yöneliyorsa, buna rağmen bu acılar yaşanıyorsa, burada çok ama çok ciddi bir yanlış vardır.

Türkiye'yi asıl bölen sizsiniz

Bu mesele, Sivas'ın doğusuna geçemeyen partilerin anlayabileceği bir mesele değildir. Türkiye'yi zihinlerinde, siyasetlerinde, teşkilatlarında bölenler bizi Türkiye'yi bölmekle itham edemezler. Utanmadan sıkılmadan Türkiye'yi bölüyor diyorlar. Türkiye'yi asıl bölen sizsiniz, ta kendinizsiniz.

istismar zemini kaydığı için öfkeleniyorlar

MHP zaten randevu vermedi. CHP'den yazılı davet isteyeceğim, verirler veya vermezler. Verirlerse gider konuşuruz. Ne yazık ki terör belası üzerinden çıkar, rant sağlayan, terörü kendisi için bir kazanç piyasasına dönüştürenler var. Ayaklarının altından istismar zeminleri kaydığı için öfkeyle, hiddetle sağa sola saldırıyor, tehditler savuruyorlar.

Bizi demokrasi yolundan alıkoymak isteyenler oldu

Dikkat edin, iktidarda bulunduğumuz 7 yıl boyunca üzerimizdeki emaneti düşürmek isteyenler oldu. Millet iradesini gölgelemek isteyenler oldu. Bizi demokrasi yolundan alıkoymak isteyenler oldu. Tahriklerle, provokasyonlarla, kirli senaryolarla Türkiye'yi karanlık mecralara sevk etmek isteyenler oldu. Hiçbirine boyun eğmedik, prim vermedik.

Demokrasi ertelenemez, KARŞILARINDA MİLLET VAR

Millet iradesinin seçimlerin dışında bir yolla değiştirilebileceğine inananlar, demokrasinin ertelenebileceğini, zafiyete düşürülebileceğini vehmedenler artık milleti karşısında bulurlar. Hükümet politikalarının çeteler eliyle, mafya eliyle, gizli senaryolarla, kirli ilişkilerle şekilleneceğine inananlar böyle bir gayretin içine girenler karşılarında hukuku bulurlar, milleti bulurlar.

Futbolu dahi alet edecek kadar ileri gittiler

Cenaze törenlerinden futbol tribünlerine kadar neler yaptıklarını görüyorsunuz değil mi? Futbolu dahi tahriklerine alet edecek kadar ileri gittiler. Bizim cenazelerimizde slogan atılmaz. Kendilerine has işaretleriyle oradan siyasî rant devşirmenin gayretleri içindeler. Şehide saygın varsa gel görevini yap. Bırak sloganı. Şu statlarda atılan her gol bu hareketle kendi kalemize atılacak. Düşmanlığın, ayrılığın hanesine yazılacaktır. Gelin kardeşlik adına gol atalım.

Mİlletin rotasından başka rota tanımadık

AK Parti bizatihi milletin partisidir. Bu kadro, milletin rotasından başka rota tanımadı. Bu partiye, toplumdan kopuk elitler yön belirleyemez, millete küçümseyerek bakan seçkinler rota çizemez. Bu partiye milletin hukukunu ayaklar altına alan çeteler sirayet edemez. Zira üzerimizdeki yük aziz milletin yüküdür. Bu yükü yere düşürmedik, halel getirmedik.

Yorulan kenara çekilsin

Bu partiden hizmetin ötesinde farklı beklentileri olanlar varsa onlar bizimle yollarını ayırsınlar. Heyecanını yitiren, kendini yorulmuş hisseden biraz mola versin. Garip gurebanın, dışlanmışların sesi olmaya devam edeceğiz. Bir kap sıcak çorbaya muhtaç yaşlı teyzenin, yaşlı amcanın hakkı bizim omuzlarımızdadır. Tüyü bitmedik yetimin hakkı bizim omuzlarımızdadır.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=899062&title=ahmet-kayasiz-sarkilar-eksik-said-nursisiz-turkiye-maneviyatsiz-kalir
Yasal haklarınızı en üst seviyede koruyup kullanabilmeniz için önemli gördüğünüz konularda mutlaka profesyonel destek almanız, bu anlamda bir avukatla anlaşmanız kesinlikle tavsiye edilir.