Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

19 Nisan 2024, 05:37:48

Login with username, password and session length
Üyeler
  • Toplam Üye: 4,264
  • Latest: Elçin
Stats
  • Toplam İleti: 8,820
  • Toplam Konu: 4,361
  • Online today: 96
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 76
Total: 76

Dost-modern darbecilere yönelik "haşhaşi" sözüne Ekrem Dumanlı'dan cevap: Yezid!

Başlatan kilimanjaro, 19 Ocak 2014, 02:55:33

« önceki - sonraki »

kilimanjaro



Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Dumanlı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan alehinde ağır benzetmelerde bulundu. Ekrem Dumanlı Erdoğan'ın açıklamaları için çeşitli yorumlarda bulundu. Dumanlı Başbakan Erdoğan için öyle bir benzetme de bulundu ki sözleri bu kadar da olmaz dedirtti. Başbakan'ın Haşhaşiler açıklamasından rahatsızlığını açıkça dile getiren Dumanlı sözünü daha ileri götürdü ve Erdoğan'ın tavırlarına ilişkin 'Yezid' benzetmesi yaptı.

YEZİD BENZETMESİ

İslam dünyasına Kerbela acısını yaşatan Peygamberimizin torunu Hz Hüseyin'i öldüren Yezid'i örnek gösteren Dumanlı, "Yezit İstanbul'u fethetmek için de gelmişti. Fakat siyasi merkezdeki goygoycular Yezid'i doldura doldura bir yere getirdiler" dedi.

GOY GOYCU ELEŞTİRİSİ

Yezid'in Eyüp El Ensari ile İstanbul'u kuşatmaya bile geldiğini anımsatan Dumanlı fakat yanındakilerin yönlendirmesi ile hatalar yaptığını anlatmaya çalıştı. Başbakan Erdoğan'a hakarete varan benzetmesini sürdüren Dumanlı şunları söyledi:

"Yezid 3 yıl yönetimde bulunmuş bir adamdır. 3 yılında kahraman olmuş bir adamdır. Hakkaniyet ve adaletten ayrılmasaydı İslam tarihi onun hakkında bambaşka bir şey yazacaktı. O zaman siyasetinin merkezinde oturan goygoycular Yezid'i doldura doldura bir yere getirdiler. Benim korkum şimdi de öyle bir hadisenin yaşanması" dedi.

http://yenisafak.com.tr/gundem-haber/basbakana-yezid-benzetmesi-yapti-18.01.2014-610077

Başbakan devlet içinde paralel devlet yapılanmasına gidenlere, bu yapılanmaya güvenerek yargısal darbeye yeltenenleri eleştiriyor, hakaret niteliğindeki cevap Ekrem Dumanlı'dan geliyor!

Ekrem Dumanlı'nın ve genel olarak cemaat medyasının dost-modern darbecilerle aynı safta yer alması, operasyonları yürüten savcılara ve emniyet güçlerine yönelik diğer eleştirilerde olduğu gibi Başbakanın "haşhaşi" tespitine de adeta bu darbecilerin avukatı imiş gibi sert şekilde cevaplar vermesi, bir kez daha dost-modern darbenin arkasındaki gücün afişe olmasına yol açtığı kanaatindeyiz. Dumanlı'nın o şok sözlerini aşağıdaki videodan seyredebilirsiniz:

www.youtube.com/watch?v=CJiSbGNkKVU



Başbakan ne demişti?

Erdoğan, 17 Aralık'ın arkasındaki güçleri, suikastlarla ünlü gizli tarikat Haşhaşilere benzetmişti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 17 Aralık operasyonuyla ilgili en kapsamlı değerlendirmesini uzun bir aradan sonra toplanan AK Parti TBMM Grubu'nda yapmış ve operasyonun arkasındaki gücü 'Haşhaşiler'e benzetip "Sinsi virüslere izin vermeyeceğiz" diyerek yargıya da çok sert eleştiriler yöneltmişti. Başbakan'ın konuşmasından satır başları şu şekildeydi:

"Demokrasimize yönelik en büyük, en ağır ve en ahlaksız darbe girişimine tevessül edildi. 17 Aralık komplosu, Türkiye'nin demokrasi ve hukuk tarihine kara bir leke olarak geçti. 17 Aralık sabahı belli merkezlere baskın yapılıyor. Tamamen gizli yürüttükleri soruşturmaları seçime 3.5 ay kala başlatıyorlar. Geçmişi 3 yıla kadar uzanıyor. Bunca zamandır bu adımları niye atmadınız? Düşünebiliyor musunuz, 25 mühürlü çuval gelecek, bunlar açılmadan anında adım atılacak. Bu işin nasıl organize edildiği ortada.

MAŞA OLARAK KULLANILAN ÖRGÜT
Bu ihanet operasyonunda maşa olarak kullanılan örgüt, taraftarlarını harekete geçirmiş, hükümete karşı kampanyanın fitilini ateşlemiş. Bir anda itibarsızlaştırma girişimleri başlamış. Milletten değil, mensubu oldukları örgütten talimat alıyor. Uluslararası kirli odakların elinde oyuncak olmuş örgüt, adeta efsunladığı mensuplarını ülkelerinin aleyhine yönlendiriyor. Bu tezgâhı kuranlar kendilerini ele verdiler. Milletin ferasetini, demokrasiye ve seçilmiş hükümete muhabbetini hesaba katmadılar. Büyük Selçuklu Devletinde Haşhaşiler denen gözü dönmüş gizli örgütün devleti nasıl esir almaya çalıştığını, düşmanla nasıl işbirliğine gittiğini, asırlar önce gördük. Türkiye Cumhuriyeti, bu sinsi virüslere asla geçit vermez.

BİZ NE HAİNLER GÖRDÜK
Bu sürecin Türkiye'de inançlı kesimleri mağdur etmesine asla izin vermeyiz. Örgütün üst yönetimiyle, oradaki diğer vatandaşlarımızın hassasiyetlerini birbirinden kesinlikle ayırıyoruz. Samimi kardeşlerimizden oyunu görmelerini bekliyoruz. Hiç endişeniz olmasın. Tarihte biz nice hainler gördük. Nice ajanlara, casuslara, gayri milli saldırılara şahit olduk. Bu aziz millet duasıyla gayretiyle sarsılmaz imanıyla, kardeşlik dayanışmasıyla tüm o saldırıları aşmıştır. Aramızdan bazıları ihanet etse de, emanete hıyanetlik etse de siz kalbinize umutsuzluğun zehrini yaklaştırmayacaksınız."

http://www.haksozhaber.net/erdoganin-hashasi-benzetmesi-zamani-gerdi-43986h.htm

Başbakanın konuşmasının haşhaşilerle ilgili kısmını aşağıdaki videodan seyredebilirsiniz:

www.youtube.com/watch?v=YYoG_PMO2Uo
Yasal haklarınızı en üst seviyede koruyup kullanabilmeniz için önemli gördüğünüz konularda mutlaka profesyonel destek almanız, bu anlamda bir avukatla anlaşmanız kesinlikle tavsiye edilir.