Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

19 Nisan 2024, 21:56:15

Login with username, password and session length
Üyeler
  • Toplam Üye: 4,264
  • Latest: Elçin
Stats
  • Toplam İleti: 8,824
  • Toplam Konu: 4,365
  • Online today: 96
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 77
Total: 77

23.sulh ceza mahkemesi Çağrı Kağıdı geldi ne yapmalıyım lütfen yardımcı olun...

Başlatan semsah, 27 Şubat 2014, 13:01:37

« önceki - sonraki »

semsah

merhaba eski sevgilim tarafından tehdit ve yolumu kesme durumundan dolayı onu savcılığa şikayet ettim aradan 1 ay sonra semt karakolundan çağırıldım orda ifademe tekrar başvurdular bir aydır herhangi bir arama yolumu kesme ve tehdit olup olmadığını sordular bende olmadığını söyledim şikayetimin devem ettirmem gerektiğini söylediler ve 2-3 ay içinde herhangi bir olay yaşanmaz ise zaten dava düşücek dendi ve ben de ifademi bu şekilde verdim. aradan 5 ay geçtikten sonra tam her şey kapanmış derken 23. Sulh ceza mahkemesinden duruşma kağıdı geldi temmuz ayına duruşma günü verilmiş. ben bu kişi ile karşı karşıya gelmek istemiyorum tam olaylar kapandı bitmiş derken tekrar karşıma çıktı piskolojim zaten yeni yeni düzelmeye başlamıştı bu duruşmayı iptal ettirme gibi bir imkanım var mı durumu mu anlatan bir dilekçe yazssam olur mu ? yada duruşmaya gitmezssem ne olur? şimdiden yardımlarınız için tşk ederim...

Adnanoğuz




Dosya No...........:
Duruşma Günü.....:



DAVADAN VAZGEÇEN
DAVACI......................................:

VEKİLİ.................................:

DAVALI..............................:

TALEP KONUSU...................avadan vazgeçme

AÇIKLAMALAR...................:Yukarıda dosya numarası ve duruşma günü belirtilen tazminat davasının takibinden müvekkilin davalı ile aralarında anlaşması sebebiyle vazgeçiyoruz.

Vazgeçmenin kabulü ile dosyanın işlemden kaldırılmasını talep ediyoruz.Gereğini saygılarımızla arz ederim.

DELİLLER..........................:Her türlü delil

HUKUKİ NEDENLER............:HUMK m.91-95 ve ilgili yasal mevzuat

SONUÇ VE İSTEM.............:Yukarıda açıklanan nedenlerden, müvekkilin davalı ile aralarında anlaşmasından dolayı davadan vazgeçiyoruz.Vazgeçmenin kabulüne ve dosyanın işlemden kaldırılmasına karar verilmesini saygıyla arz ve talep ederim.

Adnanoğuz


4320 sayılı Ailenin Korunması Hakkındaki kanun gereğince C.Savcılığı her ikiniz hakkında da Sulh Ceza MAhkemesi'nde kamu davası açacaktır ve şikayetten vaz geçmeniz kamu davasını ortadan kaldırmayacaktır. Sadece Mahkeme verilecek cezada kanundaki lehe maddeleri uygulayarak indirim yapacaktır. Büyük ihtimalle de hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verecektir. MAhkemeye bizzat gitmenize gerek yok. Bulunduğunuz il C.Savcılığı kanalı ile veya davanız açılmış ise Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi kanalı ile yeni adresinizi bildirir iseniz TALİMAT yolu ile bulunduğunuz yer Mahkemesinde ifadeniz alınır. Vereceğiniz ifadede şikayetçi olmadığınızı bildirebilirsiniz.

Adnanoğuz

Bir Avukattan destek almanızı mali durumunuz elverişli değilse Baro adli yardım servisine baş vurmanızı öneririm

Adnanoğuz

Sizin duruşmalara cıkmanıza gerek yok vekalet verdiğiniz avukatınız olayı sonuclandırır

semsah

İlginize tşk ederim. avukata para verecek durumum su an yok. benim anlamadığım nokta davanın açılış tarihi bunca zaman gecmesine rağmen açılmayan dava 17 Aralık 2013 te açılıyor. bu savcıların görev yerleri değiştikten sonra acaba kapanan dosyalar tekrar mı görülsün diye böyle oldu. o zaman ben çağlayan adliyesindeki Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesine gidip ifade vererek mahkemeye çıkmayabilirim değil mi doğru anlamışmıyım?