Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

23 Nisan 2024, 10:46:48

Login with username, password and session length
Üyeler
  • Toplam Üye: 4,264
  • Latest: Elçin
Stats
  • Toplam İleti: 8,824
  • Toplam Konu: 4,365
  • Online today: 92
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 77
Total: 77

Kiracı Tahliyesi ve icra

Başlatan Tugbey6123, 02 Haziran 2014, 17:44:05

« önceki - sonraki »

Tugbey6123

Nisan ayında içinde kiracı oturan ev aldım ve 1 ay yasal sürem dolmadan kiracıya noterden protesto çekerek oğlumu evlendireceğim için evi boşaltmasını ve evi aldığım tarih itibariyle kiraları bana ödemesini istedim. Kira kontratı 15 haziran 2014 de bitiyor. Ancak kiracım 2 aydır bana kira ödemiyor ve evi boşaltmıyor. Evi alırken şifahen haziran ayı gelmeden evi boşaltacağını ve zaten evin kendisine büyük geldiğini söylemişti. Oğlumun düğün tarihi yaklaştığı için biran önce evi tahliye etmesini istiyorum ancak telefonlarıma cevap vermediği gibi eski ev sahibi üzerine olan elektriği kapattığından kiracımın eve de artık uğramadığını ancak eşyalarını evde bıraktığını öğrendim. SORUM ŞU: En kısa sürede kiracıyı nasıl çıkartırım, tahliye ile ilgili işlemlerin ve ya mahkemeye giderse iş mahkeme ve avukat ücretleri davadan sonra kiracıda kalır mı? (protestoda bu husus da yazılıydı), süreç ne kadar sürer? Kira ve ödenmeyen aidatları alabilir miyim? (Yaklaşık 2000 Tl) Teşekkürler..

Adnanoğuz

muhakak ,bizlerde sitenin bir üyesi konuya hakim olduğumuzdan bir iki yorum yapalım.Kardeşim herşey sizin lehinize yeterki gerekli yolu takip edin,Sulh hukuk mahkemesinde tahliye davası acın.Şahitler,kiranın ödenmediğini ispat eden ihtarname diğer sözleşme dışı olaylar.Kolay gelsin.

Tugbey6123

Çok teşekkür ederim cevabınız için; ancak ben işin mahkemeden daha kısa süre içerisinde bitmesini istiyorum. Zira zamanımız kısıtlı. Kira ödemediği için 30+ 7 gün itiraz süresi ile birlikte 37 gün içerisinde tahliye formu doldurup onu çıkarabileceğim söylendi avukat bir arkadaşım tarafından. Ama ben buradaki deneyimli avukat büyüklerimizden ve daha önce bu tür olaylar yaşamış tecrübeli arkadaşlardan sürecin ne kadar sürdüğünü ve bu süreç sonunda evin ne kadar sürede boşaltılabileceğini öğrenmek istiyorum. İşin maddi boyutu acil ihtiyacım nedeniyle tahliyeden sonra olacak. Bu süreçte de alacağım para masraflarıma değecek mi onu öğrenmek istiyorum.