Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

18 Nisan 2024, 12:27:08

Login with username, password and session length
Üyeler
  • Toplam Üye: 4,264
  • Latest: Elçin
Stats
  • Toplam İleti: 8,820
  • Toplam Konu: 4,361
  • Online today: 93
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 80
Total: 80

memurların mazeretsiz ücretsiz izin hakkı ( lütfen acil yardım!!!)

Başlatan srmtee, 16 Ağustos 2014, 14:17:23

« önceki - sonraki »

srmtee

657 sayılı kanun 108. Madde e bendinde yer alan ifade şöyle:

(5) Memura, yıllık izinde esas alınan süreler itibarıyla beş hizmet yılını tamamlamış olması ve isteği hâlinde memuriyeti boyunca ve en fazla iki defada kullanılmak üzere, toplam bir yıla kadar aylıksız izin verilebilir. Ancak, sıkıyönetim, olağanüstü hâl veya genel hayata müessir afet hâli ilan edilen bölgelere 657 sayılı Kanunun 72 nci maddesi gereğince belli bir süre görev yapmak üzere zorunlu olarak sürekli görevle atananlar hakkında bu bölgelerdeki görev süreleri içinde bu fıkra hükmü uygulanmaz.

Sorum şu : İzin hususunda memurun hizmet yılı hesaplanırken memur olmadan önce çalışılan süreler hesaba dahil edilir mi? Mesela önceden dershanede çalışmış bir öğretmen daha sonra MEB bünyesinde devlet memuru olarak çalışmaya başlıyor. Bu iki süre birlikte mi hesaplanır. Normalde emekliliğe sayılıyor, kıdem ve dereceye ve ayrıca hizmet puanına sayılıyor, ama izinler konusunda kesin bilgim yok.

Ayrıca söz konusu kanunun son bölümünde \" sıkıyönetim, olağanüstü hâl veya genel hayata müessir afet hâli ilan edilen bölgelere 657 sayılı Kanunun 72 nci maddesi gereğince belli bir süre görev yapmak üzere zorunlu olarak sürekli görevle atananlar hakkında bu bölgelerdeki görev süreleri içinde bu fıkra hükmü uygulanmaz.\" ifadesi yer alıyor. Bu durumda zorunlu hizmette olan bir öğretmen bu izinden yararlanamaz mı?