Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

19 Nisan 2024, 03:50:28

Login with username, password and session length
Üyeler
  • Toplam Üye: 4,264
  • Latest: Elçin
Stats
  • Toplam İleti: 8,820
  • Toplam Konu: 4,361
  • Online today: 92
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 74
Total: 74

miras

Başlatan yuksel kurtoğlu, 01 Ekim 2014, 01:11:11

« önceki - sonraki »

yuksel kurtoğlu

1997 yılında annem (okuma yazma bilmez ve o zamanlar 66 yaşında idi.)babasından kalan arazileri dayımın oğluna noterden genel bir vekaletname ile  2 şahit huzurunda babamın da zorlamasıyla  devretmiş.Dayımın oğlu da tapuda bu araziyi babasına ve diğer dayıma satmış.Ortada para ile ilgili en ufak bir kayıt yok.Zaten annem vekaletname vermiş ,onlarda işlemleri yapmışlar.Şahitlerden bir de diğer dayımın oğlu.

annem vefat edeli 3 yıl oldu.Biz bunları annemin vefatından sonra öğrendik.Bu arada babasından kalan tüm arazileri de elinden almışlar.

     1-Bu satış bozulabilr mi?

     2-Annem kendi başına bırakın arazi satmayı dayımlara bile tek başına gidemeyecek kadar zavallı bir kadındı.Bunu onlarca kişi ile ispat edebiliriz. Babamın zorlaması ve dayımın ''abla biz ölmeden şu işi bitirelim'' telkinleriyle satmış.Babam da beyin felci geçirmişti satıştan önce.Kısacası kardeşine ablalık yapmış.

   3-Ayrıca biz 1988 yılında K... olan soyadımızı K...oğlu yapmıştık satıştan önce.O yıllarda bilgisayar ağı olmadığı için Tapuda soyad tashihi yapmışlar.Ancak tapuya dava açmamışlar.Bizim nüfusumuz başka ilçede olduğundan o ilçeden alınan mahkeme kararıyla soyadı düzeltmişler.

    4-Meğerse annemin sattığı arazinin büyük bir bölümü organize sanayi olacakmış.Bu olaya 1975 yılından beri varmış.Ama annemden saklamışlar.Şu an araziler kamulaştırıldı.

    5-Satılan araziden satıştan önce kadastro geçmiş ve 8-9 parselden oluşuyor.

Şu an annem de babam da vefat etti ama  dayım yaşıyor.Dayım da bizi razı edeceğini söyledi ama arazi kamulaştırıldıktan sonra rest çekti.Devredilen arazi yaklaşık 800 bin lira .Dava açar da kaybedersek  Vekalet ücreti çok yüksek olacağından dava açmaya korkuyoruz.

   Ne yapabiliriz?.Bizi aydınlatırsanız size çok minnettar kalırız.Bir kaç avukata gittik ama onlar '' satmış'' dediler..Şimdiden çok teşekkür ederiz.