Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

24 Nisan 2024, 11:26:46

Login with username, password and session length
Üyeler
  • Toplam Üye: 4,264
  • Latest: Elçin
Stats
  • Toplam İleti: 8,824
  • Toplam Konu: 4,365
  • Online today: 99
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 88
Total: 88

hukuk bürosunun hukuksuzluğu

Başlatan erim, 28 Kasım 2014, 13:40:04

« önceki - sonraki »

erim

merhaba,
eşimin bir firmaya olan borcu nedeniyle, benim telefonumu bulan hukuk bürosunda çalışan bir bayan beni aradı.borçtan bahsedip, eşimin aramasını istedi. ben de eşime durumu izah ettim.. eşime durumu aktardığım için daha sonra da aradıklarında telefonu açmak istemedim. bir süre sonra farklı bir numaradan aynı bayan aradı, telefonu açınca neden telefonu açmıyorsunuz diye hesap sormaya başladı. ben de "bir dakika öncelikle borçlu ben değilim" deyince, çıldırdı, bağırıp çağırmaya başladı. ben de haddini bilmesini söyledim.o da telefonu yüzüme kapattı.
borçsa borç, işlem neyse o yapılır. arayıp bağırmak çağırmak, hesap sormaya kalmak bunların hukuken yeri olduğunu sanmıyorum. üstelik borçlu olan ben değilim.ayrıca benim böyle bir borçtan haberim olmayabilir de. bence kişiye özel bir bilgi ve 3. kişilerle paylaşılmaması gerekiyor.eşim uzun süre işsiz kaldı ve ödeme yapamadı. bu her insanın başına gelebilir ve başka bir geliri yoksa, ödemelerini yapamaz duruma gelir.
öyle ki zaten eşim daha yeni iki borcunu kapattı. şimdi de başka bir borcunun ödemesini yapıyor.
bu bayanı ve hukuk bürosunu şikayet sitelerinden birine yazdım. şikayetim büroya iletilir iletilmez, ertesi gün yine benim cep telefonuma mesaj attılar. mesajı saklıyorum. içeriği ise haciz talimatı alındığı, polis eşliğinde eşya kaldırma işlemi yapacakları ve ıık md 76 gereğince hapsen tazyık davası açılıp 3 aya kadar hapisle cezalandırılacağı şeklinde. bu arada belirtmek isterim ki elimize henüz herhangi bir ödeme emri vs. ulaşmış, gelmiş değil. bildiğim kadarı ile öncelikle bu kağıdın gelmesi gerekiyor.
bu hukuk bürosunun davranışları yasal mıdır onu öğrenmek istiyorum. yasal değilse nasıl bir yol izlemeliyim?
teşekkür ederim
saygılarımla

kilimanjaro

Merhabalar. Öncelikle borçlu bile olsanız elbette kimsenin size durduk yerde bağırmaya hakkı olamaz. Bunun gibi sürekli telefon ederek rahatsız etmeye de hakları yok, zira borçlu olan doğrudan siz değilsiniz, eşiniz. Hele hele henüz icra takibi bile yapılmadan hacze geleceğim, muhafaza yapacağım türünden gözdağı vermeler, açıkça bir hakkın kötüye kullanılması niteliğindedir. Bu durumu baroya bidirerek ilgili avukat hakkında şikayetçi olabilirsiniz. Şayet olaylar bu şekilde devam eder ve durumdan iyiden iyiye rahatsız olursanız, avukata karşı manevi tazminat davası dahi açabilirsiniz. Allah kolaylık versin...
Yasal haklarınızı en üst seviyede koruyup kullanabilmeniz için önemli gördüğünüz konularda mutlaka profesyonel destek almanız, bu anlamda bir avukatla anlaşmanız kesinlikle tavsiye edilir.