Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

26 Nisan 2024, 13:04:29

Login with username, password and session length
Üyeler
  • Toplam Üye: 4,264
  • Latest: Elçin
Stats
  • Toplam İleti: 8,824
  • Toplam Konu: 4,365
  • Online today: 102
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 92
Total: 92

Kiracım Beni Dolandırdı. Savcılığa Şikayet Ettim Sonraki Aşamayı Bilmiyorum

Başlatan mert_3738, 04 Nisan 2015, 13:31:55

« önceki - sonraki »

mert_3738

Öncelikle herkese selam ve saygılar.
Hayat ve gelecek korkusu....Binlerce Borca Girerek Bir Yatırım Yapmak istedim. Kiraya verirsem rahatlar borcun yarısını karşılar dedim. Kiraya verdim. Kiracı 1 aylık kira 1 Aylıkta depozito verdi. Sonra kiracı bir kuruş ödemedi. 9 ay boynca haftaya yarına ay başı yılbaşı diyerek
orada pişkin pişkin oturdu,çıkartamadım. Hayatımla , ekmeğimle oynayan bu kişi Kişisel tehdit ve baskılarım sonucu anahtarı bırakıp kaçtı.
Durumu savcılığa bildirdim. Savcılık bir dosya açtı. Kiralarımı alamadım. AVUKAT TUTMA durumum yok. Mahkemeler kanunlar kurallardan haberi bile olmayan kendi halinde biri için durum zor bir süreç olsada Sonraki süreci takip etmem gerekiyor. Bunu ben yürütebilirmiyim ? Ne yapmam gerek. Nasıl takip etmeliyim acaba. Fikir ve Yardımlarınızı rica eder, herkese saygılar.

kilimanjaro

Merhabalar. Öncelikle geçmiş olsun. Burada sizin yapmanız gereken şey, kiracınıza karşı icra takibi başlatmaktan ibarettir. Maalesef siz dolandırıldığınıza inansanız da hukukun "dolandırıcılık" kavramına yüklediği anlam farklı. Dolayısıyla yaptığınız suç duyurusuyla ilgili suç oluşmadığı, konunun hukuki uyuşmazlığa ilişkin olduğu gerekçesiyle savcılık tarafından takipsizlik kararı verilecektir. Yukarıda belirttiğim gibi, icra takibi başlatarak alacağınızı tahsil etmeye çalışın. Bu tür kişilerin genelde malvarlığı da pek bulunmaz gerçi ama yapacağınız da maalesef başka bir şey yok. Allah kolaylık versin...
Yasal haklarınızı en üst seviyede koruyup kullanabilmeniz için önemli gördüğünüz konularda mutlaka profesyonel destek almanız, bu anlamda bir avukatla anlaşmanız kesinlikle tavsiye edilir.