Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

27 Nisan 2024, 06:40:54

Login with username, password and session length
Üyeler
  • Toplam Üye: 4,264
  • Latest: Elçin
Stats
  • Toplam İleti: 8,824
  • Toplam Konu: 4,365
  • Online today: 105
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 85
Total: 85

tehdit ve hakaret suçundan 1 ay uzaklaştırma ile ilgili

Başlatan ottoman, 23 Nisan 2015, 01:11:14

« önceki - sonraki »

ottoman

öncelikle cevpalarınız için simdiden teşekkurler
6 yıla yakın olan bir kız arkadas ilişkim vardı ayrıldıktan sonra aileler birbirini tanıdıgı için ve tam evlilik aşamsında olduğu için bazı sorunlar yaşadık ve kız arkadasım unv okumaya gitti oradada bazı olayları olunca ailesi surekli takip etmemi ve boş bırakmamamı söylediler tabi kız arkadasım bu durumdan gıcık aldıgı içinde cok fazla kavgalar ettik ve aramızda karşılıklı hakaretler başladı ve şimdi beni şikayet etmiş birkaçtne arkadasıda sahit olmus. bana tebliğ geldi karakola gittim sadece kimlik dogrulaması yapıp 1 ay uzaklastırma aldın bu kızdan uzak dur yoksa  hapse girersin bu kagıt mahkeme kararı dediler imza atıp gönderdiler. ben imza attıgım kagıdı okumak istediğimde gerek yok bunlara bakamazsın dediler. şimdi benim öğrenmek istediğim olay şu;

benden kim neden nasıl bir ifade vrerek şikayetçi olmuş ben bunları öğrenemiyor muyum?
şahitler kim öğrenebilr miyim?
bu 1 ay uzaklaştırma cezası gelmeden(bana tebliğ gelmeden) önce ben yine kız arkadasımı telefonla aradım ve gorustum bu cezayı etkiler mi?
uzaklaştırma cezası tam olarak nedir o zaten benden  konum olarak çok uzakta tr nin öbüryanında.. telefonla aramamda bu kararı etkiliyor mu ayrıca suan telefonum takip ediliyor mu?
ve en önemlisi bu karar benm adli sicil kaydıma işler mi? işlerse ilerde silinme olasılığı var mı?
ayrıca ben karşı dava acarak bu sicili bozdurabilirmiyim çunku benimde elimde kanıtlar var mesela onu takip ettirmemi kendi ailesi istedi ve kendiside bana defalarca hakaret etti..

kilimanjaro

Merhabalar. Kimliğinizle size en yakın adliyeye giderek sorgulama bölümünden hakkınızda bir savcılık dosyası olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Polisin imzalattığı evraktan bir örnek alabilirdiniz aslında; polis yanlış tutum takınmış. Bu arada kızın ailesinin size ilgilen, boş bırakma demesinin hiçbir anlamı yok, bunu bilmelisiniz. Zira kız reşit, yani 18 yaşını doldurmuş durumda. Reşit bir kişinin hayatına o kişi istemediği/kabul etmediği sürece kimse müdahale edemez. Değil siz, reşit bir kişinin ana babası için bile durum böyle. Dolayısıyla polisin tavrı yanlış ama son kertede sözlü uyarısı doğru olmuş, başınızı belaya sokmamak için bu kızdan uzak durmanız gerekir. Allah kolaylık versin...
Yasal haklarınızı en üst seviyede koruyup kullanabilmeniz için önemli gördüğünüz konularda mutlaka profesyonel destek almanız, bu anlamda bir avukatla anlaşmanız kesinlikle tavsiye edilir.

Macusjuli