Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

26 Nisan 2024, 18:40:28

Login with username, password and session length
Üyeler
  • Toplam Üye: 4,264
  • Latest: Elçin
Stats
  • Toplam İleti: 8,824
  • Toplam Konu: 4,365
  • Online today: 106
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 76
Total: 76

Çocuk mallarının korunması

Başlatan Tuna, 27 Nisan 2015, 19:36:37

« önceki - sonraki »

Tuna

Merhaba  eşim bir ay önce vefat etti. Borcu malından çok olduğu için reddi miras davası açtım. Üç tane reşit olmayan çocuğum var fakat dilekçede çocuklarımı belirtmemiştim. Ben davayı açtıktan dört gün sonra şişli kaymakamlığı ilçe nüfus müdürlüğü çocuk mallarının korunması konusunda dava açmış. Bana bununla ilgili bir yazı gelmedi e devlet sitesindeki sayfamda gördüm. Bu niye açılmış olabilir acaba dediğim gibi dilekçede çocukları belirtmemiştim. Ayrıca çocuklarım için şşimdiden açmam gerekirmi yoksa reşit olunca açılabilirmi reddi miras davası. Şimdiden teşekkürler.

kilimanjaro

Merhabalar. Öncelikle başınız sağolsun, Allah rahmet eylesin. Siz şahsınız adına mirası reddettiğiniz için eşinizin tüm mirası (borçlar ve haklar) çocuklarınıza geçtiğinden, dava bu sebeple açılmıştır. Şayet rahmetli eşinizin babası ve/veya annesi sağ ise ve vefat ettiklerinde geride malvarlığı bırakacak durumdalarsa, çocuklarınızın bu miras hakkından faydalanması için çocuklarınız adına mirası reddetmemeyi düşünebilirsiniz. Böyle bir durum söz konusu değilse, ölümden itibaren üç aylık mirası red süresi geçmiş olmadığı için çocuklarınız için de başvuruda bulunarak mirası red yoluna gidebilirsiniz. Allah kolaylık versin...
Yasal haklarınızı en üst seviyede koruyup kullanabilmeniz için önemli gördüğünüz konularda mutlaka profesyonel destek almanız, bu anlamda bir avukatla anlaşmanız kesinlikle tavsiye edilir.