Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

20 Nisan 2024, 11:52:45

Login with username, password and session length
Üyeler
  • Toplam Üye: 4,264
  • Latest: Elçin
Stats
  • Toplam İleti: 8,824
  • Toplam Konu: 4,365
  • Online today: 92
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 89
Total: 89

otomatik ödeme talimatını unutmuşuz...

Başlatan ozlemmmm, 09 Haziran 2015, 00:48:31

« önceki - sonraki »

ozlemmmm

Merhaba..
biz eski kiracı olduğumuz evden taşınırken elektrik faturasının talimatını iptal eettirmedi. Daha doğrusu abonelik ile birlikte talimatın da iptal olduğunu düşündük. fakat geçen gün hesabımızdan çekilmeye devam ettiğini gördük. Miktarlar çok büyük olmayınce geç farkettik. Kuruma dilekçe ile başvurduk. parasını ödediğimiz kiracı aboneliği iptal ettirmiş ve taşınmış. Yeno abonelik de almadığı için kurum paramızı iade etmiyor. sonuç olarak bu kişinin tc kimlik vb bilgilerine sahip. İstese bu kişiye ulaşabilir. Resmi yolardan bi şekilde borcu tahsil edebiliedebilir. Ama bunu yapmıyor. Bu durumda ben ne yapabilirim. Onlara göre bunun sorumlusu benim. Ama benim iptal ettirdiğim aboneliğin parasını neden çekmeye devam ediyor. Bunda onların hiç mi sorumluluğu yok?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. ..

kilimanjaro

Merhabalar. Maalesef kurum yetkililerinin belirttiği gibi bu duruma yol açan sizin ihmaliniz olmuş. Zira abone ile parayı ödeyen kişi aynı olmak zorunda değil; örneğin siz bir yakınınızın bu tarz borcu için de otomatik ödeme talimatı verebilirsiniz. Dolayısıyla bu durum karşısında kuruma karşı yasal yollara müracaat etmenizin bir işe yarayacağını düşünmüyorum. O dönemde evi kullanan kiracıya karşı ödediğiniz bedelin tahsili amacıyla yasal yollara müracaat edebilirsiniz. Allah kolaylık versin...
Yasal haklarınızı en üst seviyede koruyup kullanabilmeniz için önemli gördüğünüz konularda mutlaka profesyonel destek almanız, bu anlamda bir avukatla anlaşmanız kesinlikle tavsiye edilir.