Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

27 Nisan 2024, 07:24:58

Login with username, password and session length
Üyeler
  • Toplam Üye: 4,264
  • Latest: Elçin
Stats
  • Toplam İleti: 8,824
  • Toplam Konu: 4,365
  • Online today: 105
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 80
Total: 80

cumhuriyet baş savcılığı hesap blokesi

Başlatan sinem2015, 13 Kasım 2015, 16:28:35

« önceki - sonraki »

sinem2015

Merhaba,
bılgı almak ıstediğim durum aşağıdakı gıbıdır genel olarak ne yapılması gerektiği konusunda bılgı verebılırsınız sevınırım.
yurt ıcı ve yurt dısına naklıye hızmetı veren bır fırmada çalışmaktayım. Ahmet ısmınde bır sahıs yurt dısına naklıye yapmak ıstediğini belirtti iç nakliye dail teklif verildi. malzemeler yukleme adresınden alındıktan sonra yukleyici Ahmet bey karsı tarafta alıcı fırma olmadığını alıcı bulmam gerektiğini belirtti. (yurt ıcınde de ayrıca dış tıcaret fırması uzerınden çıkış yapılacağını belırttı) bu şekılde çalışmayacağımızı belırttım. alıcı bulana kadar kendısının ıstediği depoya malzemelerı bırakabıleceğımızı iç nakliye ve diğer masrafların ödenmesını ıstedım. 3. gunun sonunda konteyner a yuklenen malzeme bır depoya boşaltılabıldı. oluşan yaklaşık 3000 tl lık iç nakliye ve konteyner gırıs cıkıs bedelı Ahmet bey den istendi. Ancak ahmet bey telefonlara cevap vermeye başlayınca yukleyıcıden başka telefon numaralarınıda aldım ve aradım. Mehmet bey e ulaştım kendısıne Ahmet beyden alacağımız bulunduğunu belırttım. Mehmet bey hastanede olduğunu kendısıne yapı kredı banka hs numarası vermem gerektiğini belirtti.
şirketin bu bankada hs olmadığı ıcın şirket yetkılılerınden teyıd alarak özel hesabıma havaleyı aldım. aynı gun aynı tutarı bankadan cekerek şirket hesabına yatırdım. fatura ahmet bey ın adına kesıldı ancak bılgılerı eksık olduğu ıcın tc no vb bılgıler bulunmuyor.

bırkaç gun sonra Ahmet bey arayarak kendılerını kandırdığımı belırtılerek oluşan ıc naklıye parasını Mehmet bey ın hs geri ödememi söyledi. hizmeti aldıklarını ve ödemenın cari bakıyelerınden düştüğünü söyledim.

aradan 6 ay gectıkten sonra 3000 tl ye banka tarafından özel hesabıma bloke konduğunu öğrendım. Mehmet bey cumhurıyet savcılığına suc duyurusunda bulunmuş. tarafıma ulaşan bir tebliğ olmadığı için savcılıktan dosyanın tarafıma gonderılmesı ve ifade vermek için davetiye istedim. 1 hafta gecmesıne rağmen henuz dönüş olmadı. bundan sonra yapmam gerekenler konusunda bılgı verebılecek birisi var ise yardımını rica ederim. ayrıca konu ile ılgılı olarak Ahmet ve Mehmey den şikayetci olabılırmıyım? Bilgilendirmenizi rica ederim.