Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

26 Nisan 2024, 18:47:54

Login with username, password and session length
Üyeler
  • Toplam Üye: 4,264
  • Latest: Elçin
Stats
  • Toplam İleti: 8,824
  • Toplam Konu: 4,365
  • Online today: 106
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 84
Total: 84

Duruşmada sanık dehşeti: Yumruk attığı savcının burnunu kırdı

Başlatan kilimanjaro, 24 Kasım 2009, 10:08:31

« önceki - sonraki »

kilimanjaro

İstanbul 12. Ceza Mahkemesi'nde 9 yıldır devam eden çete davasının tutuklu sanığı, duruşmada sinirlerine hakim olamadı. 8 yıldır cezaevinde olan Ejder Çetinkaya, Yargıtay'ın bozma kararına rağmen ceza isteyen savcıyı yumrukladı.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen çete davasında sanık dehşeti yaşandı. 8 yıldır tutuklu yargılanan sanık Ejder Çetinkaya, Yargıtay'ın bozma kararının ardından yapılan ilk duruşmada, kendisi hakkında ikinci kez ceza isteyen Cumhuriyet Savcısı Nuri Ahmet Saraç'a yumruk attı. Burnu kırılan Saraç, hastaneye kaldırılırken, sanık, suçsuz yere hapiste yattığını öne sürerek, "Haketmişti." dedi.

İlginç olay, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 9 yıldır devam eden ve 'adam öldürme' suçunu işlediği iddia edilen bir suç örgütünün yargılandığı davada yaşandı. Davanın ilk kararının Yargıtay tarafından bozulmasının ardından yapılan ilk duruşmada Savcı Nuri Ahmet Saraç, Yargıtay'ın bozma kararından önceki mütalaasını tekrar etti. Bozma kararının sanıklar lehine olmasına rağmen, Saraç'ın ikinci kez ceza istemesi 8 yıldır tutuklu yargılanan sanık Ejder Çetinkaya'yı kızdırdı. Verilen arada askerler sanıkları çıkarmaya başladı. Bu sırada Çetinkaya, mahkeme kürsüsünün önünde bulunan sandalyenin üzerine çıkarak Savcı Saraç'a yumruk attı. Çetinkaya'nın ağabeyi Engin Çetinkaya da mahkeme heyetine, "Yeter ulan, bu kadar zamandır yatıyorlar." diye bağırdı. Burnu kanayan ve kırıldığı belirtilen Saraç'a ilk müdahaleyi Adli Tıp doktoru yaptı. Savcı daha sonra hastaneye kaldırıldı. Asker ve polislerin müdahalesi ile sanıklar ve izleyiciler salondan çıkarıldı.

Olaydan sonra ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, "duruşmanın bitimi sırasında salondan ayrılmak üzereyken Cumhuriyet Savcısı Nuri Ahmet Saraç'a saldırarak burun ve göz hizasına yumruk atan ve yaralanmasına neden olan Ejder Çetinkaya hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu" belirtti. Heyet, mahkemeye hakaret eden Çetinkaya'nın ağabeyi Engin Çetinkaya hakkında da suç duyurusunda bulundu. Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren hakim, duruşmayı 5 Mayıs 2010'a erteledi. Bu arada, sanık Çetinkaya ve ağabeyi, mahkemenin suç duyurusu nedeniyle savcıya ifade vermek için İstanbul Adliyesi'ne götürüldü. ZAMAN

OSMAN ARSLAN İSTANBUL CİHAN

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=919410&title=durusmada-sanik-dehseti-yumruk-attigi-savcinin-burnunu-kirdi
Yasal haklarınızı en üst seviyede koruyup kullanabilmeniz için önemli gördüğünüz konularda mutlaka profesyonel destek almanız, bu anlamda bir avukatla anlaşmanız kesinlikle tavsiye edilir.