Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

25 Nisan 2024, 09:05:08

Login with username, password and session length
Üyeler
  • Toplam Üye: 4,264
  • Latest: Elçin
Stats
  • Toplam İleti: 8,824
  • Toplam Konu: 4,365
  • Online today: 101
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 87
Total: 87

Dolandırıcılık, öğrenciyim lütfen yardımcı olun

Başlatan oylebiri, 30 Mart 2016, 21:43:05

« önceki - sonraki »

oylebiri

1 ay evvel bir oyun hesabını satmak için biriyle anlaştım. Bana 150 lira gönderildikten sonra bilgileri verdim fakat şahıs yarım saat sonra bilgileri duymadığını söyleyerek tekrar istedi. Ben de gariplik olduğunu düşünüp, hesaba giriş yapmaya çalıştım fakat bilgilerin değiştirildiğini gördüm. Ardından şahıs ben polisim, paramı gönder diye mesajlar atınca dolandırıcı olduğunu düşünerek cevap vermedim. Aradan 15 gün kadar geçtikten sonra beni şikayet etmiş. Bunun üzerine şahsı arayıp konuştum, bana hesap şifresinin değişimiyle alakasının olmadığına dair yeminler etti, polis olduğunu da parasını geri alabilmek için söylediğini ifade etti. Ben de bunun üzerine şahsın 150 lirasını yeniden gönderdim. Tabi benim hesabımın bilgilerinin kim tarafından değiştirildiği muamma fakat karşı tarafın mağduriyetini gidermek için yine de o miktarı gönderdim.

Şikayetini geri alacağını söylemişti ama bugün, yarın derken mahkeme başladı. Mahkeme başladıktan sonra yanlış anlaşılma olduğuna dair bir dilekçe verdi ama duruşma yine de görülecek. Duruşmada da yanlış anlaşılma olduğunu ifade edeceğini söylüyor ama ok yaydan çıktı bir kere.

Ben üniversite öğrencisiyim ve şu an 2. sınıftayım. Arkamda kimsem yok, ailem yok. Babam 22 yıldır cezaevinde, annemle de beni akrabalarıma bırakıp, evlenip gittiğinden beri konuşmuyorum. Hayatımda ne sigara, ne alkol kullandım, ne de kötü bir arkadaş çevrem oldu. Kaç senedir babaannemin yanında kalıyorum, bir kez dahi 5 kuruşunu ondan habersiz almışlığım yoktur. Ben büyük konuşmayı sevmem o yüzden bunu da yapmam kesinlikle demem ama hayatım boyunca yapacağın en ama en son şey birinin parasını çalmaktır. Burada meblağnın da bir önemi yok. 150 lira değil de 150 kuruş da olsa hırsızlık hırsızlıktır ama ben öyle bir şey yapmadım.

Olası bir yanlış kararda öğretmen olmamın imkanı kalmayacak. Ne olur bu davanın sonucu, lütfen bir büyüğüm cevap versin. 10 gün sonra ağır ceza mahkemesine ifade vereceğim. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Allah rızası için yardımcı olun.